Yeni Bilgisayar Alıcam Fikirlerinizi Bekliyorum :)

N.Bozkurt
25-11-2010, 18:54   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
92 mesaj

Arkadaslar öncelikle merhaba aranıza bugün katıldım, siz birbirinizi tanıyormusunuz bilmiyorum ama hepinizle tanısmak isterim :) Neyse 1haftadır falan toplamamı alayım hazırmı alayım diye uzun uzun düşündüm ama Casper in bilgisayarları ucuz ve kullanışlı geldi. Ama eminim sizinde benim gibi Casper a karşı bi önyargınız vardır. Onun için bugün vatana gittim konuştum Casper i aradım konuştum, Casper in bayisiyle konuştum :) Önyargılarım gitti açıkcası o sorunlu casper bilgisayarlar bundan 2-3 yıl evvelmiş, adam diyorki yeni nesil casper bilgisayarlarda hiçbir sorun yok kaliteli malzeme kullanıyorlar diyor. Hatta bayisiyle konuştum dedim anakartı sipariş üzerine üstüne fiyat almadan Gigabyte yaparmısınız diye ona bile okey verdiler.
Neyse bilgisayarı gösteriyim fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

http://www.casper.com.tr/ProductDetail_nsp-i870-6t85p_57_881     bi parantes bütcem max.1700 lira ona göre yorum lütfen :))

Batuhan Karsan 26
25-11-2010, 19:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,471 mesaj

Ne ? Anakartı Giga yaparlarsa Casper uçar söyleyim :)

N.Bozkurt
25-11-2010, 19:34   |  #3  
OP Üye
92 mesaj

Benim sıkıntımda ordaydı zaten, anakartın dandik olması :) dedim anakartı gigabyte yaparmısınız siparişle, adam olur dedi, casper in en eski bayilerindenmiş sözleri geçiyormuş, az da kafaya aldım adamı tamam dedi :) Chipset zaten intelin. tamam işte casperin sorunu kalmıyor, toplama gibi PC oldu :D Yinede sizlerin fikirlerini merak ettim ben :)

huhuq
25-11-2010, 19:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
567 mesaj

toplama bilgisayarlarda upgrade diye birşey olmaz . tüm parçalar ucu ucuna birbirini dengeliyor ve ilerde birşeyler eklemeye çalışsan onun yanında illa diğer parçalarada masraf yapacaksın . satış yapmak için müşteriyi kandırmanın her yoluna gidiyorlar , bunlardan biride biz şuranın bayisiydik yalanı .
tüm toplama bilgisayarlar aynı , hepsi çöp

ewregungor
25-11-2010, 19:47   |  #5  
Yeni Üye
36 mesaj

1700 liraya kendin topla çok çok daha iyi bir sistem hatta 6 çekirdek bile toplanır o paraya ;)

N.Bozkurt
25-11-2010, 19:49   |  #6  
OP Üye
92 mesaj

Yalan olduğunu sanmıyorum çünkü Casper i aradım. semtimdeki bayinin telefon numarasını istedim daha sonra bayiyi aradım. Bilgisayarı almadan öncede tabiki anakartın Gigabyte olup olmadığına bakıcam. Diğer özellikleride bana gayet cazip geldi bilmiyorum ??

Turkishfs
25-11-2010, 19:53   |  #7  
Turkishfs avatarı
Yıllanmış Üye
227 mesaj

bence gayet güzel güle güle kullan heleki anakart ücret almadan Uygun bir gigabyte yaptıysalar .... ancak sanki uğraşılsa aynı fiyata daha iyi bir toplama yapılabilir gibi fakat marka pc garanti vb konularda daha iyi bence al...

N.Bozkurt
25-11-2010, 19:56   |  #8  
OP Üye
92 mesaj
Alıntı: ewregungor  
1700 liraya kendin topla çok çok daha iyi bir sistem hatta 6 çekirdek bile toplanır o paraya ;)

İntelin 6 çekirdekli işlemcisi zaten 1500 lira civarında :) Birde benim monitor ve kasayada ihtiyacım var tabi, hala tüplü monitor kullanıyorum kurtulmam lazım :)

huhuq
25-11-2010, 19:56   |  #9  
Yıllanmış Üye
567 mesaj

göz göre göre gidip şu markaların aptal toplama pc lerine para veriyonuz anlamıyorum

INTEL                            Intel Core i7 870 Soket 1156 2.93GHz 8MB Cache 45nm İşlemci                           
GIGABYTE                            GA-H55M-D2H Intel H55 Soket 1156 DDR3 2200MHz (O.C.) VGA&HDMI Anakart                           
VTX3D                            HD5750 GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11 Ekran Kartı                           
GSKILL                            2GB Value DDR3 1333Mhz CL9  PC3 10600 Ram                           
SAMSUNG                            1TB 32MB SATA2 7200 RPM HARDDİSK                           
SAMSUNG                            SH-S223C 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI                           
XIGMATEK                            ASGARD-II PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA                           
AOC                            20" 2036SA GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR                           
kart okuyucuda 20tl olsun
1487TL  vatan

windows unuda orjinal sanmayın . piyasada o kadar iyi crackler varki kendin yaptıktan sonra bile orjinal diye kendin kanarsın.

N.Bozkurt
25-11-2010, 20:02   |  #10  
OP Üye
92 mesaj

tamamda aşağı yukarı casper in aynısını yazmışsın parça olarak. markalarını kastediyorum. Ayrıca windows 7 de crack yapmak biraz zor, xp deki gibi değil.. Birde neden casper yada diğer marakalara karşı önyargı var onu anlamak istiyorum ?

N.Bozkurt
25-11-2010, 20:10   |  #11  
OP Üye
92 mesaj
Alıntı: Turkishfs  
bence gayet güzel güle güle kullan heleki anakart ücret almadan Uygun bir gigabyte yaptıysalar .... ancak sanki uğraşılsa aynı fiyata daha iyi bir toplama yapılabilir gibi fakat marka pc garanti vb konularda daha iyi bence al...
Tesekkür ederim sagolasın. Aynen parçaların tek tek garantisiyle uğraşıcama, bir bütünün garantisi daha mantıklı :) Dediğin gibi gigabyte ı da koydularmı tamamdır diye düşünüyorum :)

yelkowan
25-11-2010, 20:24   |  #12  
Yıllanmış Üye
602 mesaj

Peşin Fiyat
1.279 $ + KDV
1.796 TL KDV Dahil

1800 TL'ye 5750 ekran kartı ve 20" monitör yazık valla.
Ayrıca anakartları zaten casper üretmiyor. MSI, ASUS, GIGABYTE
gibi firmalrın anakartı kullanılıyor sadece anakartın biosunda casper adı geçiyor.
Bunun dışında zaten Anakartı üreten firma ürettiği modeli özelleştirme bile
yapmadan casper, exper gibi firmalara veriyor.

Bu bilgisayarın üzerindeki anakartın zaten gigabayte olma ihtimali bile var...
Hem "giga koydular mı tamamdır" da ne demekŞaşkın hangi model olduğu belli
olmadıktan sonra gigabyte olsa ne olur. Gigabeytta kapasitörleri altından mı
yapıyorlar sanki.
Önemli olan marka değil model yani anakartın özellikleri ve arkasındaki servis destek...

Son Düzenleme: yelkowan ~ 26 Kasım 2010 00:47
N.Bozkurt
25-11-2010, 20:58   |  #13  
OP Üye
92 mesaj

Tamamda kardesim zaten koyucakları anakartı ben sölicem onlara, anakartları casper in üretmediğinide biliyorum.  Ayrıca o sisteme çokta vasat bir anakart koyucaklarını sanmıyorum ben. Hem eleştiri yerine fikir verseniz daha memnun olucam  

SüRmenaJ KaOSs
25-11-2010, 23:24   |  #14  
Yıllanmış Üye
2,907 mesaj

hahaha :D çokta vasat kart koymazlarmış :D
50 liralık anakarta 400liralık işlemci uydurur onlar şurda biriside çok güzel falan demiş Allah akıl fikir versin hazır alanlara ne diyim.

Zona
26-11-2010, 00:16   |  #15  
Yeni Üye
23 mesaj
Alıntı: Rhymetime  
tamamda aşağı yukarı casper in aynısını yazmışsın parça olarak. markalarını kastediyorum. Ayrıca windows 7 de crack yapmak biraz zor, xp deki gibi değil.. Birde neden casper yada diğer marakalara karşı önyargı var onu anlamak istiyorum ?
Windows 7 de Crack zor derken ? Tek bir .exe 6.5mb 15 saniyelik bir işlem = RemoveWAT

Turkishfs
26-11-2010, 00:16   |  #16  
Turkishfs avatarı
Yıllanmış Üye
227 mesaj

sen çok akıllısın sanırım, internet ortamında kim olduğunu bilmediğin kişilere akıl fikir talep ettiğine göre...
işine bak isteyen beğenir, isteyen beğenmez ukalalık yapma adam gibi delikanlı yorum yap yapacaksan...

Son Düzenleme: Turkishfs ~ 26 Kasım 2010 01:00
SüRmenaJ KaOSs
26-11-2010, 00:27   |  #17  
Yıllanmış Üye
2,907 mesaj
Alıntı: Turkishfs  
sen çok akıllısın sanırım internet ortamında kim olduğunu bilmediğin kişilere akıl fikir talep ettiğine göre işine bak isteyen beğenir isteyen beğenmez ukalalık yapma adam gibi delikanlı yorum yap yapacaksan...
Ne diyosun sen ? burada kimin kim olduğu ne olduğu önemli değildir. burada konuşmalar önemlidir.
herkez birbirini eleştirir. Herkezin konuşma tarzına uslubuna ve önerilerine bakılır burası devlet dairesi değil.
Bana uymaz dersen yol ala bilirsin.
Evet çokta akıllıyımdır ben bu tip işlere 8-9yaşlarımda başladım..
Net aleminde her türlü ortamdada bulundum.
C.w ve binlercesi.
Ve birazda türkçe öğrensen iyi edersin.

Turkishfs
26-11-2010, 00:55   |  #18  
Turkishfs avatarı
Yıllanmış Üye
227 mesaj

Bak belki çok iyi birisindir ancak yorumların yanlış!!!
Birincisi türkçemde ne hata buldun anlamadım, Emin ol sana türkçe dersi verebilirim, Kız diye söylemiyorum gerçek öyle
İkincisi, Konu bilgisayara yorum yapın diyor, Konuyu açan kişinin bilgisayarına yorum yapabilirsin başka bir yoruma değil
Sana sormayacağız herhalde beğenebilirmiyiz diye saçma sapan yorumlar yapmayın
Beğenmediysen, beğenmedim dersin. Sanane illa ki tartışacaksınız, ya burası kişilik geliştirme alanı filan değil. Herkes biliyor toplama pc daha ucuz, daha iyi, adam yazmış güzel dedik, toplama daha iyi olabilir dedik, garantide sorun yaşamassın ama marka olursa dedik.
Niye laf atıyosun, Otur bir iki dakika düşün sonra yaz cevap yazacaksan
çocukluk etmeyin ayıp yaaa
herkeste bi havalar ben bu işi biliyorum şeklinde, kimseye hava atmayın, burası paylaşım alanı herkes birbirinden bir şeyler öğreniyor, hemen türkçeme filan laf atmışsın yazık ayıp ben elektrik-elektronik mühendisiyim ilk defa yazdım, ne saçma yorumlar okuyorum daha kimseyi küçümsercesine eleştirmedim.  bu yazdıklarım sadece sana değil herkese, 
ayıptır ayıp...

Son Düzenleme: Turkishfs ~ 26 Kasım 2010 01:19
N.Bozkurt
26-11-2010, 15:27   |  #19  
OP Üye
92 mesaj

Beyler terbiyesizliğin ve çok bilmişliğin luzmu yok. Sadece fikirlerinizi öğrenmek istedim. Kimse zorla yorumda yaptırmıyor size.  Bu başlığıda beni eleştirin yahut tartışma çıkarın diye açmadım. Gösterdiğim bilgisayar ile ilgili yorum yapıcaksanız yapın, yapmıcaksanız kapatın bu kadar basit.

plain_plane
28-11-2010, 20:58   |  #20  
Yeni Üye
24 mesaj

işler kızışmış burda yahuu. gerçekten konuyla ilgilenmeyenler sırf eleştirmek için yazmasa daha iyi olucak. Ryhmetime sen bence en doğru kararı vermişsin.bende casper kullanıyorum ve cidden o sorunlu bilgisayarlar bikaç sene öncesinde kaldı.baya iyi bi değişim geçirdiler bence şuanda çok kaliteli ürünleri.kısacası terddüt etmeden al özelliklede anakartını sen seçebiliyosan.