Selam,
Yeni bir bilgisayar toplamak istiyorum ve bu isten pekte anladıgım soylenemez bir kac gundur nette surekli işlemciler hakkında yazılar okumaya calısıyorum ama kafam daha cok karıstı cunku insanlar ciddi sekilde amd ciler ve pentium cular diye ikiye bolunmus durumda.benim su anda elimde pentium 4 1,7 ghz var ve memnun sayılırım.Amd yi 1 hafta oncesine kadar duymamıstım bile(bastada dedigim gibi bu konuları pekte anlamıyorum)fakat okudukca hosuma gitti ve bundan sonra formları ve chip dergisini takip etmeyi dusunuyorum Neyse asıl konumuza donelim.Bu formdada bazı mesajlardan anladıgım kadarıyla bu isi gercekten cok iyi bilen arkadaslar oldugunu gordum.Toplamak istedigim bil.ı ne icin kullanacagımıza gelirsek derslerle ilgili bir kac program belki grafik (ileri derece degil)internet yine derslerle ilgili.Kısacası oyun amaclı degil derslerde yardımcı olacak ileriye yonelik(master ogrencisi bil.toplanacak arkadas)bir bilgisayar olması lazım.
64 bit konusunda endiselerim var bazı programlarla calısmadıgını sorun yarattıgını okudum.Ozellikle pentium bu konuda amd den yeni olunca o konuda iki kez dusunuyorum.acaba amd 64 bit islemci ve ona uygun parcalarmı? yoksa pentium 32 bit alıp ona uygun parcalarmı alsam.
Amd 64 bit 939 soketlerden biri yada pentium 4 3,0 64 bit? 32 bit?Kısaca konuyu toplamak gerekirse bana uygun bir bilgisayar olusturabilirmisiniz?