Arkadaşlar Merhaba;
Ben Chip'yeni üye oldum.Bilgisayar konusunda pek fazla bilgim yok.Anakartımdan memnun değilim.Çünkü RD ramli bir anakart ve 256 MB
rami var.Güzel,kaliteli,sorunsuz çalışacak bir anakart arıyorum.Para olarak 170-180 dolara kadar verebilirim.Yeterki sorun çıkarmasın ve parasının hakkını versin.Burada bilgisayardan çok iyi anlayan arkadaşlar var.Özellikle onlara sesleniyorum.Bana fikir verirseniz sevinirim.Chip Ekim sayısında LGA 775 Pinli anakartlardan bahsediyordu.Acaba onlardanmı alsam diye düşünüyorum.Fakat yeni bir teknoloji olduğu gelişmesi gerektiğini düşünüyorum.Ayrıca fiyatı zamanla dahada düşebilir.
YENİ BİR ANAKART ALACAĞIM.LÜTFEN YARDIM !!!!
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Merhaba sarı kanarya Maalesef bu rakamla 775 lerin yanına bile yaklaşamazsın. Yeterki sorun çıkarmasın diyorsun ama sorun çıkarmayan makine olmaz.. Eğer oyunlarla uğraşmayacaksan o fiyata ses ve görüntünün onboard olduğu p4 tabanlı celeron işlemcili bir makine tavsiye ederim. Saygılar...
Senin anakart değiştirmen demek. (775 için)
Ram + CPU + VGA değiştirmen demek
ondan 478 yapılı bir anakart ve ram alacaksın
İdeal p4c800 asus
gigabyte Titan 1000
170 - 180$ için söyleceğim 775 cpu'ları unut, Çünkü Turanozzeybek'in de dediği gibi bu işlemciyi almak demek bütün kasayı yenilemen demek.
İkinci olarak hangi anakartı alırsan al ram'leri de ddr'la değiştirmen gerekecek. (Turanozzeybek'in de dediği gibi, saygılar... ) Bu durumda senin 170-180 dolarından 256 ddr ram için 50 dolarını keselim. Kaldı 120$. Hatta 512 ddr almanı tavsiye ederim (Acı tecrübelerime dayanarak, Belleğin bilgisayar performansının temeli olduğu söyleyebilirim. O yüzden yüksek al.) 512 ddr ise 100$cık. Ne kadar kaldı anakart için, 80$. Bu noktada önerim, biraz daha ekle.
Entegre bileşenler için: ASUS P4R800-V Deluxe (Bunu bende almayı düşünüyorum. hepsiburada.com'da 110$ + kdv.) Ne kadar harika bir kart olduğunu öğrenmek istiyorsan: http://www.cizgi.com.tr/urunler/ ... ck478/p4r800-v-dlx/
Entegre istemiyorum kartı için: ASUS P4P800X İ865PE 800FSB 400DDR DUAL (94$)
Bu arada Harddiskinin SATA olup olmadığını da dikkate al.
Şu an için Socket A veya Socket 478 almanız daha iyi olacaktır.AMD 2500+ ve Abit AN-7 seni uzun süre götürür.Bırak 64 biti felan.Daha çok erken bence.
Asus P5AD1 modeli LGA 775 işlemci destekli ve fiyatı 180 veya biraz üstü olabilir kesin hatırlayamıyorum.
ASUS SC-775 I915G Ses/VGA/LAN PCIEX-16 FSB800 DDR400 SATA MicroATX ANAKART ben sana bunu tavsiye ederim zaten şu na piyasada bulunan en iyi anakarlar asusda var bence fiayatıda 140 dolar civarında başka bir markayıda alma derim sen bi göz at istersen www.asusturk.com
Yalnız I915 veya I925 chipsetli anakartlar 775 işlemcilerini destekler. Bu anakartları alman halinde en iyimser tahminle işlemcini de değiştirmen gerekir. Şu an için piyasaya bakacak olursak da ramlerini ddr2 ile ekran kartını ve diğer kartlarını da PCIe kartlar ile değiştirmen gerekir. Güç kaynağınında 400w olması gerekebilir. Yeni bir bilgisayar almayı düşünmüyorsan, yalnızca anakart alacağım diyorsan 478 pinli, PCI slotlu, normal DDR lı bir anakart al. Harddiskin SATA ise (ki hiç sanmıyorum.) alacağın anakartla problemin olmayacaktır. yok PATA ise (piyasada adaptör bulabilir misin bilmiyorum?) biraz daha seçici ol.
Arkadaşlar doru sölüyo.Burda LGA775 chipsetli anakart alman demek işlemci-ram-ekran kartı(Tabi sen iyisini istiosun) değişimi demek.Eheuheu tabi bu da baya bi para demek.Eğer alcaksan Amd al derim artık P4 ler benim gözümden düştü ama yine karar seinin...