ben şimdiye kadar bi eksisini görmedim ki zaten 3000 ve fazlası bi para vermiceksen daha iyi özellikleri bulamıyosun. sen deyince piyasaya şöyle bir göz attım işte vatan,teknosa,bimeks,gold,nova,eksen,istanbul bilişim falan. aynı özellikli bilgisayarlar var evet nerdeyse aynı fiyat kategorisinde. şöyel özetleyeyim. toshibanın bu fiyatlarda i3 lü modellerini falan gördüm titreyip kendime geldim :) sony genelde çok aşırı pahalı tamam çok daha kaliteli ekranlar kasalar falan var ama gereksiz. hp lerde yıllardır ısınma problemleri diyolar son dönemlerde düzelmiştir düzelmemiştir bilemem ama güvenemem de. lenovo, packard bell falan var ama onlar asus gibi köklü firmalar değiller gibi geliyo bana güvenmiyorum. acerların kötü şöhretleri var herkes kötülüyo pek güvenesi olmuyo insanın. belki samsung eşdeğer gözükebilir onda da samsung herşeye atlıyo tüm elektroniğe asus sadece bilgisayar üzerinde ve tüm gücünü buraya aktarıyo. o yüzden açıkçası bu n53 serisi çıktıktan sonra asusa rakip göremiyorum ben tabi bu benim şahsi görüşüm. sen merak etme bilgisayarın hiçbir eksik özelliği yok. uzun yıllar kullanım konusunda bi şey diyemeyeceğim çünkü bu modeller yeni sayılır yani şimdilik bi problem yok zaten çok sağlammış görüntüsü veriyo bence bi şey olmaz :)