Yeni çağın yıldızları: Android'li cepler...

CHIP Online
04-07-2009, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google ve 34 dev şirketin desteği ile geliştirilen Android işletim sistemi bu ceplerde yaşıyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/yeni ... i-cepler_13542.html

Resimlerle: Android G2'nin fotoğrafları internete sızdı

Google Android ile mobil dünyada bir devrim yarattı. Çünkü Android'in hedefi, cep teflonlarını bilgisayarlar kadar işlevsel ve internet konusunda yetenekli yapmaktı. Biz de piyasada Android'li modellerin artmaya başladığını dikkate alarak bunları sizin için inceledik.

Google, 2007'nin sonbaharında 34 yazılım ve donanım şirketi ile masaya oturarak açık kaynak kodlu mobil platform birliğini kurdu. Bu şirketlerin hepsinin ortak hedefi kaynak kodları açık, herkesin istediği gibi kullanabileceği bir işletim sistemi oluşturmaktı.

Bu yeni işletim sisteminde yazılım şirketleri kolay şekilde kendi yazılımlarını hazırlayabilecek ve donanım üreticileri sistemi alıp kendi cihazlarına göre modifiye edebileceklerdi. O günkü hayaller gerçek oldu ve bugün karşımızda dev gibi bir Android ve bu sistemi kullanan bir sürü mobil cihaz var.

Bu yüzden bu makalemizde sizler için piyasadaki, üretimdeki ve daha söylenti aşamasındaki Android'li telefonları inceledik.

Tüm konu: Yeni çağın yıldızları: Android'li cepler...

İzleyin: Android'li G1 böyle çalışıyor!

Resimlerle: Android G2'nin fotoğrafları internete sızdı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Android'in beğendiğiniz/beğenmediğiniz yanları neler?

erdalege
19-11-2009, 12:19   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Sakın Almayın
Birçok Samsung modeli kullandım ve hepsinde çok memnun kaldım ancak i7500 modeli bir facia !!
Telefonda hiç birşey yok...bluetooth özelliği var yazıyor ancak sadece kulaklık ile senkronize olabilme özelliği var, kısaca başka bir cihazla veri aktarımında kullamazsınız... Eğer internet satın almamışsanız yandınız çünkü cihazın üzerinde ne takvim ne ajanda nede not yazabilecek bir yer yok !...tüm bu özellikleri ancak internet üzerinden google dan kullanabilirsiniz...Diğer samsung modellerinde olduğu gibi müzikleriniz dosyalar halinde saklamanızdızda mümkün değil ancak alt alta tek liste halinde yükleyebilirsiniz...Birde menüde Moxier Görevleri - Moxier Kişileri - Moxier Posta  ve Moxier Takvim var ama kullanmanız yasak, çünkü samsung destek hattı kesinlikle kullanmanızı önermiyoruz diyor...Peki bu cihazda hiç bişey yoksa biz yükleriz diye düşünenler içinde : yükleme yaparsanız cihazınız garanti dışında kalıcaktır önermiyoruz cevabı hazır zaten...sakın öyle diğer modellerdeki gibi gün içinde farklı zamanlara yandırma alarmı yada başka alarmlar kurmayı falanda hayal etmeyin...resim müzik video gibi datalarınızı da topluca silmek yok teker teker uğraşın işiniz yoksa...

Kısaca sakın almayın...
Ben ettim siz etmeyin