Yeni Chrome OS hakkında bilmeniz gerekenler!

CHIP Online
01-06-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google işletim sistemi Chrome OS'un artık bir masaüstü var. Peki yeni Chrome OS'ta başka neler var?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/yeni ... rekenler_33965.html


Resimlerle: 10 adımda Chrome OS'u tanıyalım

Google, Chrome OS'u gözden geçirerek ona daha geleneksel bir masaüstü görünümü kazandırdı. Peki bu Chrome OS'u daha iyi bir hale getirdi mi?

Chrome OS, ilk olarak geçen sene Samsung ve Acer tarafından üretilen Chromebook'lar için yayınlanmıştı. Chromebook'lar, Windows'dan farklı bir işletim sistemiyle çalışan notebook'lardı. Ancak Chrome OS, fazla basit olması, internet olmadan neredeyse hiç çalışmaması nedeniyle büyük eleştiriler almıştı. Ancak güncellenen Chrome OS ile bu değişecek gibi görünüyor.

Chrome OS, 19. sürüme ulaştı: Yeni Chrome OS, aslında işletim sisteminin 19. sürümü. Google, Chrome OS yayınladığından bu yana 8 kez yeni Chrome OS yayınladı.

Chrome OS'un masaüstü: Chrome OS'un "sadece bir web tarayıcısı"ndan oluşan arayüzü, artık Windows 7 stili bir masaüstüne sahip. Windows'daki Başlat Menüsü gibi bir Chrome düğmesine sahip ve uygulama simgeleri, Apple'ın Mac X Lion'undaki Launchpad'de olduğu gibi gösteriliyor.

Farklı Chrome pencereleri arasında çoklu görev işlevini kullanmak artık mümkün. Ancak uygulamaları masaüstüne sabitleyemiyorsunuz. Bunun yerine en çok kullandığınız uygulamaları görev çubuğuna sabitleyebiliyorsunuz. Pencelereri yan yana görüntülemeniz de mümkün.

Tüm konu: Yeni Chrome OS hakkında bilmeniz gerekenler!

Resimlerle: 10 adımda Chrome OS'u tanıyalım


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Yeni Chrome OS'u deneme fırsatınız oldu mu?