selam arkadaşlar. birkaç ay önce yeni bilgisayar topladım fakat artık anlıyorumki birazcık acele etmişim. hd4850 512mb ekran kartım var. gta4 ve benzeri güçlü donanım isteyen oyunlarda gerek oyunda modifikasyonlarla gerek bir miktar overclockla çoğu kişinin 1000-1500 tl lik ekran kartlarıyla alamadığı grafikleri normal sayılacak fps'lerle (20-25) alıyorum. ancak takdir edersiniz ki kesmiyo. :D
özellikle dx11 yarışına ati 5000 serisiyle bir adım önde başladı ve gayet iyi kartlar üretiyor. ancak önümüzdeki 6 ay, 1 sene vb. içinde yeni nesil oyunlarda gelicek. çoğunun dx11'li olucağını öngörüyorum. nvidia atinin 6 ay önde başlamasının uzun yollu bir yarışta fark yapmıyıcağını açıklamıştı. şimdi, ben yeni ekran kartı almayı düşünüyorum. sorum şu; sizce dx11li oyunları ve nvidia nın yapıcağı atılımı bekleyip yeni piyasaya göre mi almalıyım, yoksa şimdilerde atinin 4870 x2 4890cf, veya nvidianın gtx280, 295 gibi dx10 un en iyilerinden birini mi almalıyım? ihtiyacım derseniz, en üst dereceden oyun.