Merhaba arkadaşlar bilgisayarım oldukça eski. Ekran kartımı yenileyeceğim. Şu anki ekran kartım ATI Radeon HD 4250. Almayı düşündüğüm yeni ekran kartı MSI NVIDIA GTX 1050 TI. Şu anki anakartım Gigabyte G41M-Combo (PCI-Express), işlemcim Intel Core 2 Duo E7300 2.66 GHz ve güç kaynağım (PSU) 300W. Alacağım yeni ekran kartı anakartıma ve işlemcime uyar mı? Bilgisayarımın verimi ne olur ve güç kaynağım alacağım yeni ekran kartıma yeter mi? Eğer güç kaynağım yetmez ise 200-300 TL bütçem var bu bütçeye uygun alabileceğim kaliteli ve 80 sertifikalı bir güç kaynağı önerebilir misiniz?
Yeni ekran kartının anakart ve güç kaynağına uyumu
Merhabalar! 1050Ti özellikle düşük güç tüketimiyle ön plana çıkan bir GPU. Üreticinin PSU tavsiyesi 300W. Ancak bu işlemciyle güncel oyunlarda çok darboğaz yaşarsınız. Mümkünse işlemciyi en azından Core2 Quad veya i5 3. nesil düzeylerine çekmelisiniz. Tabi biraz da RAM takviyesi.
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
İlginiz için teşekkürler. Ekran kartını ve PSU yu aldım. Hiçbir sıkıntı yapmadı şimdiye kadar darboğaz vs olmuyor. Bunun dışında bilgisayarımın ısısıda gayet normal düzeyde. İlerleyen zamanda da işlemcimi güncellemeyi düşünüyorum.
Son Düzenleme: Rodion ~ 29 Mayıs 2017 07:10