Yeni Güç Kaynağı Sonrası PC Açılmıyor

mechanix
06-04-2010, 22:47   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Bugün High Power markasının 400W güç kaynağını aldım. Eski güç kaynağını çıkarıp üzgün bir biçimde yenisini taktım. Kabloları düzgün taktığıma eminim. Bilgisayarın düğmesine bastığımda açılıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor. Kabloları bir kaç kez çıkarıp taktım, sorun düzelmedi ve hatta bu sefer bilgisayar hiç açılmaz oldu. Anakarta güç geliyor, yeşil bir led var anakartta ve o yanar vaziyette. Fakat düğmeye basınca pc açılmıyor. Güç kaynağı çalışmaya başlamıyor, fanı da dönmüyor. Fakat anakartta halen elektrik var. Bunun üzerine yeni güç kaynağını çıkarıp eski güç kaynağımı taktım. Bu kez de bilgisayar açılıyor, fakat monitöre görüntü gelmiyor. Tüm fanlar dönüyor, pc çalışır gibi fakat görüntü yok, monitörün ışığı yanıp sönüyor. Bu arada kırmızı hdd ışığı ve yeşil işlemci ışığı sürekli yanar vaziyette. Sorun ne olabilir? Donanımlardan birini falan mı yaktım? Bana ilginç gelen yeni power supply'ın önce 3-4 kez çalışıp sonra çalışmaz hale gelmesi. Herhangi bir öneri veya fikri olan var mı?

Fr.AndreBerks
06-04-2010, 23:45   |  #2  
Üye
84 mesaj

Aynı şey başıma geldi hiçbir fan dönmüyor hiçbir hareketlenme olmuyordu power düğmesine bastığımda biraz kokladım power yanmış .Yenisini aldım.

Aldığınız ürün sorunlu olabilir..

mechanix
07-04-2010, 09:25   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

işin ilginç yanı eski psu ile de ekrana görüntü gelmiyor,bunun sebebimi anlayamadım ben.

hariciadam
07-04-2010, 09:36   |  #4  
hariciadam avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 12
1,192 mesaj

güç ölçer alıp nerden akım gitmediğibi onunla görme şansınız var

mechanix
07-04-2010, 09:42   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

teşekkürler ama onla uğraşana kadar bilgisayarcıya götürmek daha mantıklı sanırım : /