Yeni İşlemci Alacağım Bir Kaç Sorum Var Yardım Et!

alpersansan
03-04-2012, 11:41   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
208 mesaj

Selamun Aleyküm,

Arkadaşlar benim işlemcim çok ısınıyor ben yeni işlemci alacağım.

Sistem bilgilerim :

Anakart Adı        Asus P5GD1-VM

Şuanki kullandıgım işlemcim : Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)

Ram : 2.5gb DDR

Hard Dışk : 80gb

Erkan kartı : Sapphire Radeon HD 5450 var ama bu ekran kartından verimlilik alamıyorum eski erkan kartım bile daha iyiydi. (Eski ekaran kartım : ati radeon hd 2600 xt idi.)

Sorularım :

1. İşlemcimi değiştirirsem ekran kartımdan daha fazla performans alabilirmiyim (Oyunlarda)

2. İşlemcimi değiştirirsem tüm parçalara bişey olurmu ? yani tehlikeli olurmu?

3. Bana Ana kartıma uyan ve şuan kullandıgım işlemcimden daha iyi bir işlemci varsa söyleyebilirmisiniz?

Cevap yazan ustalarımdan allah razı olsun şimdiden teşekkür ediyorum.

Son Düzenleme: alpersansan ~ 03 Nisan 2012 11:43
LENO7
03-04-2012, 11:54   |  #2  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

Aleyküm Selam..
Anakarttaki işlemci soketi 775..
İşlemciyi değiştirirseniz hiçbirşey değişmez..anakartıda değiştirmelisiniz..böylece daha iyi bir işlemci alabileceksiniz..

Son Düzenleme: LENO7 ~ 03 Nisan 2012 11:54
alpersansan
03-04-2012, 11:57   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
208 mesaj

anakartı değiştirsem diğer parçaları kullanabilirmiyim? 2.5gb rami hddyi ve erkan kartımı power supplyimi felan

LENO7
03-04-2012, 12:06   |  #4  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

bana sorarsanız hiçbirşey değiştirmeyin.. eğer sistemi yenilemekte ısrar ederseniz önce elinizdeki sistemi satın..Biz size komple sıfır sistem toplayalım..

Kapalı Hesap (203105)
03-04-2012, 12:37   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

evet arkadaş haklı bu sistemle devam et paran olunca sana yeni sistem toplarız anakartın sadece celeron ve p4 işlemci destekliyor en azından core 2 duo işlemcileri destekleseydi değiştirirdin varsa söyle bütçeni sana bi canavar toplayalım

alpersansan
03-04-2012, 14:37   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
208 mesaj

valla çok güzel konuştunuz. Size güvenerek bi fiyat vereceğim ve dediğiniz parçaları alacağım benim bütçem 500-600 tl arası. ben öyle büyük oyunlar oynamayacağım yani call of dutynin en son çıkanı gibi gta 4 gibi büyük oyunlar oynamıyorum War Rock - knight online gibi online oyunlarda kasmasın yeter bana. arada bir nfs oynuyorum yani anlıcağınız 2010un oyunları gibi oyunlarda kasmasın yeter :). parçaları bekliyorum paypaldan alabilirim eğer bana parçaları alabileceğim site linkini atarsanız sevinirim ama site paypal ile ödeme alıyorsa daha iyi olur. ilginiz için teşekkür ederim kolay gelsin.

Banned
03-04-2012, 15:01   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

200 tl lik anakart, 250 tl lik i3 işlemci, 50 tl 4 gb ram, 250 tl ekran kartı alsanız sisteminiz güzel olur. Onlarıda 200 tl gibi bir fiyata satarsınız 500 liraya mal olmuş olur.

Kapalı Hesap (203105)
03-04-2012, 15:05   |  #8  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj
Alıntı: alpersansan  
valla çok güzel konuştunuz. Size güvenerek bi fiyat vereceğim ve dediğiniz parçaları alacağım benim bütçem 500-600 tl arası. ben öyle büyük oyunlar oynamayacağım yani call of dutynin en son çıkanı gibi gta 4 gibi büyük oyunlar oynamıyorum War Rock - knight online gibi online oyunlarda kasmasın yeter bana. arada bir nfs oynuyorum yani anlıcağınız 2010un oyunları gibi oyunlarda kasmasın yeter :). parçaları bekliyorum paypaldan alabilirim eğer bana parçaları alabileceğim site linkini atarsanız sevinirim ama site paypal ile ödeme alıyorsa daha iyi olur. ilginiz için teşekkür ederim kolay gelsin.
paypay nasıl oluyor bilmiyorum ama bütçenizi biraz daha artırabilirseniz düzgün bir sistem toplanabilir  600 tl ye çok zor

alpersansan
03-04-2012, 18:58   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
208 mesaj

erkan kartı zaten var sapphire hd 5450, hard diskte var 80 gb yetiyo bana :D geri kalan ram işlemci ve anacard bide güzel bi 500w power supply ... 600tl bütçe ile şuanki bilgisayarımın kaldıramadıgı gta 4 giibi bi oyunu kaldırsın yeter bana :D

Kapalı Hesap (203105)
03-04-2012, 21:36   |  #10  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

elindeki HDD sata olması gerek çünki anakart da ıde girişi yok yoksa uymaz sata değilse söyle başka anakart önerelim

bu arada bu sistemi vatan dan % 25 indirimle alırsan en az 50-60 tl daha ucuza alırsın belki daha da  fazla

[/url]                                                                                                                                                                                                                            COOLER MASTER
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rc-430-kwp500-elite-rc-430-500w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=52020]ELITE RC-430 500W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
                                                                                                                                                                97,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                205,46                                                        TL                                                                                                                                                                *189,02                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            MSI
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/msi-760gm-p23-%28fx%29-760gm-p23-%28fx%29-am3+-amd-760g+sb710-ddr3-1333mhz-dvi&vga-anakart/productdetails.aspx?I_ID=57118]760GM-P23 (FX) AM3+ AMD 760G+SB710 DDR3 1333MHz DVI&VGA Anakart
                                                                                                                                                                58,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                122,85                                                        TL                                                                                                                                                                *113,02                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            AMD
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/amd-fd4100wmgusbx-fx-x4-4100-soket-am3+-36ghz-12mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=57066]FX X4 4100 Soket AM3+ 3.6GHz 12MB Cache 32nm İşlemci
                                                                                                                                                                141,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                298,65                                                        TL                                                                                                                                                                *274,76                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            KINGSTON
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-kvr1333d3n94g-4gb-ddr3-1333mhz-cl9-tek-modul-ram/productdetails.aspx?I_ID=52220]4GB DDR3 1333MHz CL9 Tek Modül Ram
                                                                                                                                                                29,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                61,42                                                        TL                                                                                                                                                                *56,51                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Toplam (KDV Dahil):

*633,31                                    TL