Anakart::
İşlemci:İntel p4 3.2
ram:1.5 gb ddr 400
ekran kartı:Ati x300
harddisk:2*160 e sata samsung
ses kartı:creative 5.1
Arkadaşlar merhaba casper marka bilgisayarın donanımı yukarıdakı gibidir.Sorunum acayip ses yapıyor kamyon gibi çalışıyor.Kasayı değiştirmek iştiyorum.Bana sessiz bu sisteme uyacak bir kasa önerisi bekliyorum.Gürültüden kafam şişiyor resmen arkadaşlar.:)Bu ses kasa değiştirmeyle halledilebilir mi?
Yeni kasa tavsiyesi
Ses Daha Çok Fanlardan Kaynaklanır Hangi Fandan Yüksek Ses Geldiği Önemli.
İşlemci sicaklığı 40 derece işlemci fanı 3443 rpm ile dönüyor şu anda duyan evde kamyon var sanır ses işlemci fanından daha çok geliyor ama zıngır zıngır tüm kasada maşallah titreşim var ses var
Stok fan kullanıyorsun ve işlemcin prescott. Stok fanlar işlemci ısısı arttıkça RPM yani dönüş hızı artar.
En basitinden 20 TL'lik bi fan ile işini görür.
Bunu işini rahatlıkla görecektir. Akasa AK-968
http://www.vatanbilgisayar.com/a ... 86#divDigerResimler
Üzerinde bu fan var daha önce değişmişti.Atilla kardeş sizin önerdiğiniz fan sisteme uyar değil mi?
Fan değiştiyse sorun olmaması gerekiyor. Kasa'nın tam olarak neresinden ses geldiğini bilmemiz lazım. Ayrıca fan'ı çıkarıp bi temizlemeyi dene.
Biraz önce açtım baktım kesinlikle işlemci fanından geliyor ses ve işlemci fanının önüne kitabi yakınlaştırdım ses acayip artıyor.
O zaman dediğim gibi fan değişecek. Zaten ya işlemci fanından ses gelir ya da PSU'dan.
Yukarda önerdiğimi alabilirsin boyutlarını not al ona göre hareket et.
Montaj yaparken termal macun kullanacağız bunda da değil mi? Yanlış birsey yapmayalım Yardımlarınız için teşekkürler.