2000 de dünyanın en küçük masaüstü bilgisayarı Power Macintosh Cube 2005 te neslini MacMini ye devretti ve 2010 da MacMini kendini dahada küçültüp dahada güçlenmiş...
Yeni MacMini Çıktı !!!
Apple ın teknolojisi %100 donanım uyumluluğudur nedeni ise anlaşma yaptığı şirketlerin özel üretim ürünleridir. 256 veya 512 MB ekran kartı varsa bütün 512 Mb da kullanır. aynı şirketin Donanımıyla yazılımının birleşmesi sayesinde ortaya süper bir makine ortaya çıkar...
Apple ın teknolojisi %100 donanım uyumluluğudur nedeni ise anlaşma yaptığı şirketlerin özel üretim ürünleridir. 256 veya 512 MB ekran kartı varsa bütün 512 Mb da kullanır. aynı şirketin Donanımıyla yazılımının birleşmesi sayesinde ortaya süper bir makine ortaya çıkar...Ve salak kullanıcılara istediği her parayı yedirir, bozulduğunda bir sürü para alır, kendin bileşen alıp süper bilgisayar yapıp Mac yüklemene de izin vermez, değil mi?
apple tv tasarımında ama hâlâ bilgisayar. apple bu işi iyi biliyor.
BU olay çok yeni değil ki en az 2 yıl önce reklamları vardı buna benzer ürünlerin.
Güzel bir şeye benziyor.Çünkü Windows ile çalışabiliyormuş
bilgisayar kullanmasını bilmeyen mac kullanmaz, profesyonellerde mac i kolay kolay bozamaz merak etme ;Bilgisayar sadece güzel kullanmamakla bozulmaz, bir sürü neden vardır ve bir profesyonel de bunu bilir. Biz Mac'e kötü demiyoruz ki ayrıca, süper kapitalist politikaları yüzünden insanlarda anti-pati yaratmış ve hiç bir zaman normal kullanıcılarda Windows'un yakaladığı başarıyı yakalayamamıştır, ben de fotoğraf düzenleme, video editleme de hızlı çalıştığının farkındayım, ama daha iPhone'un menüsüne arka plan yaptırmayan, Bluetooth olduğu halde açmayan (jailbreak le atlatılabiliyor bu), telefona 3g adını verip, 3g Super adını verip görüntülü konuşma koymayıp 2 versiyonda yapabileceğini 5 versiyonda yapan ve herkesin parasını alan, AppStore da kafasına göre sansür uygulayan bir şirket. Her .1 versiyonluk işletim sistemi update inde 2 kat hızlandığını idda eden ve 5 yılda 5000 kat hızlanmış olması gerekiyor artık snow lepoardın. Özgürlükten bahsedip insanlara kendi pc lerini toplama imkanı vermiyor, bozulduğunda kendi müdahelelerine bile izin vermiyor. Kusura bakma ama Mac ne kadar iyi olursa olsun politikaları insanları kandırmak ve kazıklamak ve özgürlüklerini kısıtlamakla ünlüdür, intel mimarisine geçtiği halde kendi işlemcini takmayacağın bir Mac'e 5000 $ ver ve kullan, ben onla aynı eş değerdeki bir biglisayarı toplayıp uygun bileşenlerle hackintsoh umu kurarım gerekirse, ama Mac bir ihtiyaç değil, kesinlikle bir aşırı lüks ve gösteriş ürünü.
Mustafa Akın,
Hayatım boyunca onlarca farklı PC ve Mac kullandım.
İşimle ilgili bazı şeyler olmasa, hayatta PC'ye elime sürmem. Yanından bile geçmem.Bu kadar.Apple insanları hiç kandırmayan ve kazıklamayan tek firmadır ayrıca.Ürünleri her zaman söz verdiği şeyi mükemmel bir şekilde yapar.Herhangi bir Mac bilgisayar, aldıktan 3 yıl sonra 4 yıl sonra 5 yıl sonra format yemeden yavaşlamadan sorunsuz çalışır, hiçbirşeyi bozulmaz, o yüzden de değiştirmenize gerek kalmaz.O yüzden 5 yılda 5 tane 1000 dolarlık dandik PC alacağınıza, bir tane 3000 dolarlık Mac alırsınız, ve karda olursunuz. Ve Apple, hiçbir zaman kimseyi kandırmaz, çünkü her cihazı vaadettiği şeyleri mükemmel yapar... Apple alan herkes memnun olur, ve Apple'ın pazarlama stratejisi de MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ üzerine kuruludur. APPLE IN REKLAMINI EN ÇOK APPLE KULLANICILARI YAPAR.
çünkü KULLANICILARI MEMNUNDUR. KANDIRILMAZLAR, VERDIKLERI PARANIN HAKKINI ALIRLAR. O yüzden de herkese tavsiye ederler....
yrıca, dünyada MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve SORUNSUZLUK konularında BİRİNCİ ELEKTRONİK FİRMASI APPLE.
Bu kadar basit. Ayrıca.... Premium ürün kültürü, estetetik kültürü, teknoloji kültürü olmayan insanlar anlamayabilir..... Ama...Kaliteli ürün pahalıdır.Acer ucuzdur, Vaio pahalıdır. Aynı işlemci olsa bile... Casper ucuzdur, Mac pahalıdır aynı işlemci olsa bile. Aynı güçterki BOSE hoparlaor ile BEKO hoparlorun fiyatları arasında 20 kat fark vardır. 1600 motorlu boş BMW 316, 2000 motor Full Focus tan iki tane alır. 'Ama bagajı küçük ama motor hacmi bilmemne, ama onu bizim mahalleye parkedemezsin' filan diyebilirsin. Teknoloji Mac mininin donanımına sahip olmak deği, Mac mini gibi küçük, kompakt olmak, aylarca fan sesi bile çıkarmadan donmadan durmadan ve keyif vererek çalışmaktır.
1) "yrıca, dünyada MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ve SORUNSUZLUK konularında BİRİNCİ ELEKTRONİK FİRMASI APPLE.
Bu kadar basit. Ayrıca.... Premium ürün kültürü, estetetik kültürü, teknoloji kültürü olmayan insanlar anlamayabilir..... Ama...Kaliteli ürün pahalıdır"
Kanıt nerede? Apple birinci firmaymış? Neyin birincisi? Kime göre neye göre? Neye dayanarka söylüyorsun bunu? Estetik kültürü, teknoloji kültürü?? Bu kadar sizi mutlu eden nedir :) Eğer sizde teknoloji kültürü olsaydı, Mac'e 3000 $ vereceğinize süper bir bilgisayar toplayıp, bedavaya 6 ayda bir yeni sürümü çıkan Linux yüklerdiniz, Wine ile Windows uygulamalarını da çalıtşırıdınız, Compiz Fusion ile Mac'ten çok daha iyi bi kullanıcı deneyimi yaşardınız.
2) erhangi bir Mac bilgisayar, aldıktan 3 yıl sonra 4 yıl sonra 5 yıl sonra format yemeden yavaşlamadan sorunsuz çalışır, hiçbirşeyi bozulmaz, o yüzden de değiştirmenize gerek kalmaz.O yüzden 5 yılda 5 tane 1000 dolarlık dandik PC alacağınıza, bir tane 3000 dolarlık Mac alırsınız, ve karda olursunuz.
3.06 GHz Core 2 Duo işlemci koyup yanına 9300 GT ekran kartı koyup kullanıcıyı ağlatan bir sisteminiz sizi 5 sene mükemmel bir şekilde idare ediyorsa zaten diyecek bir şey yok, ne yükleyebilirsiniz, Photoshop'un, After Effects'in 3D hızlandırmasını güzelce kullanabilir misiniz 5 sene sonra? Teknoloji hızlandıkça sizin dandik Mac'iniz yerinde oturup Windows'a laf sokmaya çalışan reklamlar çekecektir. Siz 3D performansımdan memnun değilim dediğinizde size 5000 $ lık bir Mac çıkarırlar. Şimdi kim kârda oluyor?
3) Teknoloji Mac mininin donanımına sahip olmak deği, Mac mini gibi küçük, kompakt olmak, aylarca fan sesi bile çıkarmadan donmadan durmadan ve keyif vererek çalışmaktır.
Mac Mini ile kurduğun sistemi mini atx bir kasayla, çok daha ucuza kurarım ben, soğutmasını da Mac mini den çok daha ucuza getiririm, bir Ubuntu Server kurdum mu onla bütün evime yayın da yaparım, Media Center da yaparım XBMC programıyla.
4) Apple insanları hiç kandırmayan ve kazıklamayan tek firmadır ayrıca.
Buna bir tarafımla gülerdim de, neyse. iPad'i iPhone'un belli bir oranda büyütülmüşü haline getiren, bu çağda multitasking destekleyemeyen işlemci koyan (windows 95 le geldi bu teknoloji) bir firma Apple.
iPhone'un Jailbreak olayını bilmiyor musunuz? Bluetooth koyup dosya transferini kısıtlamak, 3G adında 2 jenerasyon çıkarıp 3G Video Chat koymayan, bunu engellemek için herşeyi yapan bir firma Apple. Şikayet maili attığında steve jobs un insanlara ukalaca mail attığı bir firma Apple. Senin dandik Mac'ine 5000 dolar verirken benim 5000 dolara topladığım pc nin 8 çekirdekli 24 gb ramli, crossfire ekran kartı olduğu bir PC dir. Donanım şu bu olsa da yazılım süper ayağı çekme bana, aynı parada toplanan bir Mac ile PC arasında uçurum olucak. Mac hiç bir zaman normal kullanıcılar arasında popüler olamayacak. Grafik tasarımcıları ve senin gibi verdiği parayla övünen, kendini premium kullanıcı ( bkz. üstün alman ırkı) olarak değerlendiren kişiler arasında kalacak ve Windows ve Linux'un yerini almayacak.
NOT: CEVAP YAZACAKSANIZ, APPLE ŞÖYLEDİR BÖYLEDİR GİBİ GENEL CÜMLELER YERİNE BANA GERÇEK YARGILARLA GELİN, APPLE ŞUNDAN İYİDİR ÇÜNKÜ MAC BOOK PRO DA 2,53 GHz İŞLEMCİ KULLANIP İŞLETİM SİSTEMİ DAHA İYİ OLDUĞU İÇİN WINDOWS LU TÜREVLERİNE GÖRE ÜSTÜN PERFORMANS SAĞLAMIŞTIR VE FİYATI DA ÇOK FARKLI DEĞİLDİR, ARADAKİ FARKA KESİNLİKLE DEĞMİŞTİR GİBİ BİR CÜMLE KURUNUZ, YOKSA CÜMLELERİNİZ KOYU TARAFTARILIKTAN ÖTEYE GİTMİYOR VE BU TARTIŞMA DA HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR.
1- Apple neye göre birinci? Kullanıcı memnuniyeti istatistiklerine göre, sorıunsuzluk istatistiklerine göre.
ingilizce bildiğini de sanmıyorum, ama... Google'a USER SATISFACTION SURVEY ELECTRONICS veya MOST VALUABLE BRAND vs gibi şeyler yazarak görebilirsin.
Apple, kullanıcı memnuniyeti konusunda dünyada bir numara, sorunsuzluk konusunda da dünyada bir numara. Kullanıcı memnuniyeti konusunda, sadece elektronik markaları arasında değil, tüm markalar arasında bir numara.
Apple kompleksinden apaçık yapılan araştırmaları da kabul etmeyip, çıldırıp, kılıf arayabilirsin, ama gerçekleri değiştirmez.
2- Konuyu derinleştirmeye, demagoji yapmaya gerek yok. Macbook Pro alırsanız, 5 yıl sonra da sorunsuz şekilde kullanırsınız, bu biraz da UNIX in Mac OS X in yapısından kaynaklanır. Bunu bilmiyorsanız, anlatmakla zaman harcamak istemiyorum, duvara anlatsam daha faydalı olur
3- Kurduğun sistem, soğutmayı yapman filan beni ilgilendirmiyor. Ben böyle bir cihaz alırken, nasıl çalışacak nasıl soğutulacak düşünmek istemiyorum gayet net. Mac Mini bir paket. Uğraşmak istemeyenler için. Soğutma sistemi yaparsın, bi aksaklık çıkar , değiştirirsin. Bi virüs girer, virüs programı kurar, silersin. Defragmantation yaparsın. Ek programlar yüklersin... Böyle idare edersin o sistemi.
Mac mini alırsan,bilgisayar yönetilmesi gereken birşey olmaktan çıkar, o kendisini yönetir. Sadece bilgisayarla yapacaklarını düşünürsün, nasıl sağlıklı çalışacağını değil. Muhteşem tasarımı ve boyutları da cabası.
Sistemin çalışması için çaba harcamak yerine, sistem çalışırken yapacağın şeylere zaman ayırmak çok daha mantıklı.
4- Dünyadan bi haber olduğunuzun ne kadar net olduğu bu maddede kanıtlanmış.
Bluetooth la dosya transferini Apple zaten müzik firmalarının ve holywood firmalarının baskısı yüzünden desteklemiyor. Birazcık düşünebiliyorsan, anlayabilirsin sebebini (Sanmıyorum pek) Chipten başka siteden haberin olmadığı için bilmiyosun bunları..
3G chat olayı iste, son derece kullanışsız bi teknoloji olduğundan, Apple 3G video chat ile ilgili olarak 'Üzerine Apple logosu koyabileceğimiz bir kullanıcı deneyimi değil' demişti. Hakikaten de doğru.
Ben herhangi bir Apple ürün üzerinde gsm video chat kadar kötü çalışan herhangi bir şey görmedim.
Şimdi kendi implementasyonlarını yaptılar, 18 ay ARGE ile Facetime diye birşey geliştirip, onu da açık kaynak haline getirdiler. Başkaları sadece kamera koyup implementasyonunu şebekeye bırakırken, Apple kendisi Facetime diye birşey geliştirdi, ve 3G desteği başladığında bile şebekenizden video görüşme yapmayacaksınız, sesli görüşme yaparken, diğer yandan Apple ın implementasyonu çalışacak. Teknik detayları anlamayacağın için anlatmıyorum, ama dünyadaki şu an 'tek' olan video call olayından çok daha farklı Apple 'ın facetime 'ı. Ve video call kullanım oranını çok arttıracak, çünkü zaten Apple'ın olayı bu, varolan teknolojileri kullanılabilir hale getirip insanlarla buluşturmak. Dokunmatik ekranda, mouse ta, mp3 playerlarda bunu yaptılar.
Multitasking ile ilgili yazdıkların da komik, telefondan bahsediyoruz çünkü, ve Iphone her zaman multitasking destekliyordu, ancak app store'dan yüklediğin yazılımlar arasında yapmıyordu. Bunu bile bilmiyorsun... Cihaz yavaşlamasın, iyi çalışsın diye yapmıyordu.
Ve bu versiyonda yne kendisi bir multitasking implementasyonu yaptı. Ve yavaşlamadan,ekstra pil harcamadan multitask yapabilen dünyanın tek cep telefonu şu anda...
Ayrıca Apple, teknolojiyi yakından takip eden, parasının hakkını isteyen kişiler arasında populer.
Senin sandığınla uzak yakın alakası yok durumun.
PREMIUM bilgisayar kategorisinde Apple'ın pazar payı %91 . Dünyadan bihaber olduğun için bunu da bilmiyorsun.
Sizin mahellyi bilmem, ama Harvard'ın MIT'nin, Yale'in kütüphanelerini, NASA nın karargahını, Oracle'ı, Google campus u gezin, %90 üzerinde Mac ile karşılaşırsınız. Buralar da senin gibilerin değil, dünyadaki teknolojiyi yönlendirenlerin olduğu yerler.
Mesela,
Burası Missouri universitesi. Rastgele bir fotograf.
Dediğim gibi senin gibi çok bilmişler kullanmaz, ama MIT deki profosorler, oradaki dünyanın dan dahi öğrencileri, Universal Studios, Pixar, Oracle, Google kullanır. Senin kadar bilmiyorlar.
Zaten mac kullananları bu şekilde bi kılıfa sokman ne olduğun ile ilgili net bilgiler veriyor. Komplekstir muhtemelen. Bir cihazın kullanıcıları ile ilgili ileri geri konuşmak için, birşeyler bilmen lazım.
Cevapların aşağılamaktan öteye gitmiyor beyfendi. Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum ve Bilkent'in hazırlık sınavını (COPE) B ile geçtim, sen onu google da arat bakalım. Kişisel hakaretlerle bir yere varamazsınız. Siz adam gibi cevap yazmadıkça, bir kaynak göstermedikçe, işkembeden atıp PREMIUM USER, MOST VALUABLE BRAND gibi Apple'ın kullanıcılarını bir bok sanmasına yol açan terimleriyle göz boyamadıkça, MIT'deki öğrencilerin, Oracle'ın, Google'ın ekonomik durumunu göz önünde bulundurmadan attıkça, kaç yaşındasınız bilmiyorum (büyüksünüzdür herhadle işim gereği pc kullanıyorum arada dediğinize göre) ama onun olgunluğunu göstermeyip hakaret ettiğiniz sürece bir odunla konuşurum daha iyi.