Yeni Makine ve Fiyat??

WanXpy
17-09-2006, 21:56   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

Merhaba.
Yeni bir fotoğraf makinesi almak istiyorum. Yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum ve birkaç tane
modele kadar eledim. Ama hala karar veremedim. Makineler ve yorumlarım:

1.CANON POWERSHOT S80 : 1.106,98

+ Görünüş ve özellikler bakımından tam bana göre.
- Fiyatı ve aşağıdaki ilk 3 makineye göre daha büyük oluşu.

2.Canon PowerShot SD700 IS Digital ELPH/ Ixus 800 : 943,88 YTL

+ Özellikleri ve boyutu. Aslında "image stabiliser (görüntü sabitleyicisi) özelliği beni

cezbetti. Bunun hakkında biraz bilgi verirseniz sevinirim. Bana ne gibi bir yararı olur ve

çok gereklimidir)
- Yine fiyatu:(

3.Canon PowerShot SD630 (Digital IXUS 65) : 849.20 YTL
+ 3 inç lik ekranı
- "image stabiliser" özelliği olmayışı

4.Canon Powershot SD600 (Digital IXUS 60) : 770.08 YTL
+ Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama bu makineler arasında en küçüğü oluşu
- optik vizörü yüzünden daha küçük ekranı olması

5.Canon PowerShot A620 : 680.94 YTL
+ Fiyat/performas oranı en yüksek makine
- Boyutları: Cebe sığmayacak kadar büyük

Sizce en uygun fiyata nereden alışveriş yapabilirim. Yada İstanbul'da en ucuz fiyata nereden bulabilirim.
Ayrıca http://www.dijitalmakina.com diye bir site keşfettim. Makineleri yurtdışından

Türkiye'nin nerediyse yarısı fiyatına getirdiğini iddia ediyor. Acaba daha önce burdan

alışveriş yapan oldu mu? Sizce ne kadar güvenlidir. Tabii ürünlerin garantisi de doğal

olarak yok.

Sizde yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

//WanXpy

tolga2207
17-09-2006, 23:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
793 mesaj

5 makineyi de canon'dan seçtiğine göre demekki canon alacaksın Tabi herşeyden önce  ne kadar para ayırdığın önemli. 1 numaralı makineyi baz alarak konuşursak makisimum 1100YTL ayırmışsın. İnceledin mi bilmiyorum ama hem bu 5 makineden de daha iyi olan hem  beşinin de özelliklerini barındıran hem de 1. makine ile aynı fiyatta olan başka bir canon var, CANON POWERSHOT S3 IS. Eğer incelemediysen bu makineye bir bakmanı tavsiye ederim.

Bu ayki CHIP görüntü sabitleyici konusuna geniş yer vermiş. Mutlaka bakmanı öneririm. Kısaca bahsedecek olursak bu özellik genelde yüksek yakınlaştırma oranına sahip makinelerde işe yarar. Mesela 12x ile bir çekim yaparken elinin en ufak bir titremesinin bile çektiğin resime çok büyük etkisi olur. Görüntü sabitleyici bu titremeleri minimuma indirerek resme yansımasını engeller. Ama ben her zaman görüntü sabitleyicisi işlevini kullanmak yerine tripodla çekim yapmayı tercih ederim.

u daha önce incelememiştim. Eğer garantisiz ürünler getiriyorlarsa hiç bulaşma derim.

Herhangi bir makineyi tavsiye etmeden önce bir kere de S3 IS modelini incelemen faydalı olur. Panasonic, nikon, sony gibi makineleri araştırdın mı bilmiyorum ama onlara bak mutlaka.

WanXpy
18-09-2006, 20:48   |  #3  
OP Yeni Üye
21 mesaj

#tolga2207

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Evet neredeyse tüm SLR makineleri araştırdım diyebilirim. Hepsinin özelliklerini,incelemelerini okudum ve başta hiç aklımda bile yokken bütün herşey beni Canon'a yönlendirdi.
Bu 5 makineden sonra 6. olarak S3 IS geliyordu ;) Ama onu seçeneklerim içinden eledim. Sebebine gelince bunlara oranla daha büyük oranlara sahip olması. Özellikleri beni çok ama çok cezbetti S3 IS in ama ben daha küçük bir makine istiyorum. Keşke S3 IS in özelliklerini kapsayan daha küçük bir makine olsa:(
Neyse tekrar yorumun için çok teşekkür ederim. Eğer senin bildiğin çok güzel bulduğun "compact" bir makine varsa tavsiyeni dikkate alırım. Fiyatı önemli değil.

//WanXpy/Saygılar

tolga2207
18-09-2006, 21:28   |  #4  
Yıllanmış Üye
793 mesaj

Valla uzun zamandır compact makine incelemiyordum o yüzden yanlış bilgi vermek istemem. Ama elimden geldiğince yardımcı olayım.

Compact sınıfta Canon a620 çok güzel bir makinedir aslında ama boyutları senin için dezavantaj olmuş. a620'ye aşağı yukarı benzer özelliklere sahip Sony DSC-W100 ve Fuji finepix f30 var. Çok fazla inceleme fırsatım olmadı o yüzden fazla çeşit bulamadım. Yanlış bilmiyorsam Canon birkaç gün önce yeni modellerini duyurdu(ıxus 900 Tİ,ıxus 850 IS,ıxus i7,powershot G7). Bunları da çok az inceleme fırsatım oldu. Büyük ihtimalle G7 sınıfının en iyi makinelerinden biri olur ama Türkiye'ye ne zaman gelir bilmiyorum.

Bir de Canon video çekimlerinde sıkıştırma formatı kullanmadığı için 1Gb lık karta azami 8dk çekim yapabiliyor. Canon kullanan bir arkadaşımdan öğrendiğim birşey.

WanXpy
18-09-2006, 21:43   |  #5  
OP Yeni Üye
21 mesaj

#tolga2207

Sağol uğraştığın için. Yeni modeller kimbilir ne zaman gelir..
Ayrıca video olayını biliyorum. Kötü bir şey ama o kadar önemli değil..

Kolay gelsin.