Yeni Nokia N900'ü siz geliştirin!

CHIP Online
16-09-2009, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Yeni amiral gemisi olarak gördüğü N900'e çok güvenen Nokia'dan bilgisine güvenenlere açık davet!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/yeni ... listirin_15270.html

Resimlerle: Nokia N900 ve yeni işletim sistemi Maemo

Nokia yeni cep telefonu N900 kullanıcılarının bekledikleri her türlü uygulamayı sunabilmek için yazılımcılardan destek bekliyor. Hatta yazılımcıları bu konuda teşvik etmek için özel bir yarışma da düzenleyen Nokia, bu yarışma ile N900'e farklı modlar hazırlayan geliştiricileri ödüllendirecek.

Nokia, N900'ün Maemo işletim sistemini ve donanımımı bir yarışma çerçevesinde İngiliz geliştiricilere açtı. Böylece bağımsız programcılar ve geliştiriciler de cihaz için uygulama geliştirebilecek. Nokia bu rekabet yarışı aracılığıyla N900 ile ilgili en yaratıcı fikirleri arıyor.

Tabii ki her hazırlanan mod doğrudan Nokia'nın özel ödülünden faydalanamayacak. Düzenlenen yarışma sonucunda Nokia'nın en beğendiği 5 uygulama özel bir yardımdan faydalanacak. Üstelik geliştiricilerin şu aşamada uygulamalarını hazırlamaları da şart değil. Nokia şu aşamada sadece fikirleri değerlendirecek. En beğendiği 5 uygulama ise cep telefonu devinin özel geliştirme yardımından faydalanacak ve bu ödenek sayesinde geliştirilebilecek.

Ekimden itibaren raflarda
Nokia N900, Linux OS Maemo 5'i baz alıyor ve dokunmatik ekran ve kaydırılabilir klavye sunuyor. Resmi görüntülere göre N900, güncel amiral gemisi Nokia N97'ye benziyor. Nokia N900 Ekim 2009'da yaklaşık 600 Euro karşılığında piyasaya sürülecek.

Tüm konu: Yeni Nokia N900'ü siz geliştirin!

İzleyin: Nokia N900: Yeni reklam videosu

Resimlerle: Nokia N900 ve yeni işletim sistemi Maemo

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce tüm üreticilerin benzer destekler vermesi gerekir mi?

toddler
16-09-2009, 22:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
220 mesaj

Bir ürün ne kadar iyi olursa olsun yazılım desteği olmadıkça yaşama şansı pek fazla değildir. Fakat Linux sistemli bir cihaz için ekstra bir desteğe ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. Bunun gibi Linux işletim sistemi kullanan cihazları alan kişilerin zaten buna ilgisi vardır. En azından birçok insan sırf Linux için alacaktır. Bir sürü program ve oyun kısa sürede port edilecektir.