arkadaslar benım atı radeon x700 super 512 mb ekran kartım var ama hala yenı oyunları acamıyorum ısletım sıstemı p5 pl2 e anakart asus ram 1 gb çift çekirdek 160 gb harddısck var ama ekran kartım d.x 10 olmadıgı ıcın yenı oyunlar örn.colın mcrae dırt moh aırborne gıbı oyunlar acılmıyor shader versıon denılen 3.0 ıstıyor benım 2.0 yenı ekran kartı alıcam ama 110 doları asmayacak bır sey ıstıyorum ve tabıkı ıyı bır performans verıcek ha bıde dırekt 10 olaması gerek yenı oyunlar bunu ıstıyor valla cok yazdım ama oyunlarda cok sey ıstıyor sımdıden tesekkurler
yenı oyunları acacak ekran kartları hangılerı
rahat calismasi icin gercek 350-400Watt lik bir PSU ile kullanman gerekir. DX9 oyunlarin hepsini AA ve AF kapali, geriye kalan tum detaylar acik oynatabilir. ama DX10 daki baba oyunlarda orta seviye detaylarda calisir. zaten dx10 onemli degil demissin.
PIXELSHADER SÜRÜMÜ : PS4.0
VERTEXSHADER SÜRÜMÜ : VS4.0
abcdefgh, arkadas 110 dolar butcesi oldugunu belirtmis. eger yazinin hepsini okusaydin... gordugun gibi yukaridaki cevabimda eklemek istedigim su yaziyi
PIXELSHADER SÜRÜMÜ : PS4.0
VERTEXSHADER SÜRÜMÜ : VS4.0
duzenle butonunu kullanarak ekledim. ayriyetten cevap olarak yazmadim!!!
MSI RX2600XT DDR4 DİAMOND 155DOLAR+KDV civarı
EGEMENGİGA dx 10 onemlı aslında.ben yanlıs yazdım sanırım :D neyse ama önerdıgın ekran kartı paylasımlı fakat cok ıyı bır karta benzıyor dx 9 ve 10 da var dıyor aslında ıyı makıne ama anlamadıgım paylasımlı olarak nasıl 256/1024 oluyo yanı bu kartı alsam canavar gıbı olabılırmı yoksa ıdaremı eder 512 ısteyen oyunları rahatlıkla acarmı önemlı olan o cunkı artık oyunlar uçuşa geçmiş vaziyette ha bu arada sısteme gore mı bellek yukselıyor 256/1024 de ? :D ve dx 9,10 demıs odamı paylasıo ne öle :d :D yorumlar ıcın tesekkurler egemengiga cevap yazarsan sevınırım
Paylaşılan 1 şey yok..Sen rahat ol..Giga'nın dediği PALIT - HD2600XT SONIC'i al..
Kartın belleği 256MB..
512 isteyen oyunları açar mıyım demişsin..Ekran kartını Ram miktarına göre değerlendirme..512 isteyen oyun yok zaten..
Bu kart Dx10 destekliyor..Tabi ki geriye uyum olduğu için de dx9 uygulamalarını da çalıştırıyor..Yani paylaşım değil bu..
daha 512MB ekran karti isteyen oyun gormedim. kolay kolay da cikacagini sanmiyorum. yuksek cozunurlukler icin ekran karti bellegi onemlidir. senin alacagin ekran karti zaten orta seviye. DX9 kartlardan x1950pro ile ayni performansi alirsin DX9 oyunlarda. daha ne istersin? ille de 512 istersen 2600XT lerin de 512MB olanlari var. arada fazla fiyat farki yok, tabi bulabilirsen.
bana ekran karti aliminda onem sirasi:
1. teknoloji guncelligi
2. is hatti sayisi
3. cekirdek ve bellek hizlari
4. bellek veri yolu
5. bellek miktari
senin x700 isterse 2048MB olsun oyunlarda yada testlerde hicbir fark goremezsin.
ŞÖle die biliriz senin istersen 2048 mb lık ekran kartı olsun iş hattın düşük olduğundan tamamını istediğin zaman kullanamadın zaman işine yaramz aynı zamanda bu çalışma hızları içinde geçerlidir bu üçü tam olduğu zaman ekran kartından istediğin performansı alabilirsin..
vay bee ben bosuna 512 almısım olay shaderle dx de bitiyormus anlasılan yardımlar ıcın saolun ben pc alalı 7 ay falan oldu hemen parca degıstırıyoruz soyledıklerınıze guvenıyorum ben oyunlarda sadece bellek onemlı zannedıyordum solun tsk
Bellek veriyoluda çok önemli. Aslında bu yol ne kadar genişse elindekini o kadar hızlı kullanırsın. Yoksa elınde 2 GB bellek olmus 128 bit veriyolu varsa elinde 10larca tırın var tasıma ısı yapıyorsun ama sadece tek serıtlı bır yolun var. onun gıbı dusun..
Borga-xBellek veriyoluda çok önemli. Aslında bu yol ne kadar genişse elindekini o kadar hızlı kullanırsın. Yoksa elınde 2 GB bellek olmus 128 bit veriyolu varsa elinde 10larca tırın var tasıma ısı yapıyorsun ama sadece tek serıtlı bır yolun var. onun gıbı dusun..Gerçekden güzel cwp en doru böle açıklanır..Katılıorum..
Borga-xBellek veriyoluda çok önemli. Aslında bu yol ne kadar genişse elindekini o kadar hızlı kullanırsın. Yoksa elınde 2 GB bellek olmus 128 bit veriyolu varsa elinde 10larca tırın var tasıma ısı yapıyorsun ama sadece tek serıtlı bır yolun var. onun gıbı dusun..ee şimdi hangi ekran kartını alıcam 128 bit iyi degil o zaman
2600xt weya 8600gt serisi gibi kartlardan yukarı modeller seçmelisin ama bunu içinde bütceni zorlaman gerekli..
beklıyecez artık napalım hepsı bırbırınden ıyı kartlar karar vermek zor
valla kartı aldıgım zaman 1-2 yıl idare etmesı gerek zırt pırt ekran kartı degıstırmekle ugrasılmaz ama dx 10 önemli bi yandan da bellek önemli degil diyolar 256 olur dıyorlar ama bazı oyunlarda 512 ısteyecek gıbı duruyo senın onerdıgın amma özelligi varmıs bıde dx 10 olsa baba gıbı valla kafayı yedım bır suru secenek var benım kartta dx 10 olsaymıs cok ıyı olurdu bende gıttım 512 dedım aldım bır suru özellıkler var bu kartlarda sımdı bunu alırım sonra tekrar 512 ye cevırmek zorunda kalırsam acı koyar off...
arkadaşlar bende saphirenin http://www.hepsiburada.com/produ ... 1&productid=bd94994 bu modelini almayı düşünüyorum bu beni 15 veya 18 ay idare edermi o zamana kadar 8800 ultra epeyce ucuzlar ayrıca oyunları full oynayan biri değilim yani bütün özellikleri açacam diye bişey yok zaten öyle olcak olsa birde fizik kartı almam gerekir
Crazyboy2099arkadaşlar bende saphirenin http://www.hepsiburada.com/produ ... 1&productid=bd94994 bu modelini almayı düşünüyorum bu beni 15 veya 18 ay idare edermi o zamana kadar 8800 ultra epeyce ucuzlar ayrıca oyunları full oynayan biri değilim yani bütün özellikleri açacam diye bişey yok zaten öyle olcak olsa birde fizik kartı almamBunun için ayrı bir konu açmanı öneriorum...
mahlas, 1-2 yil idare etmesi icin 8800GTS alman gerekir. bunun icin de 500-550Watt PSU da gerekir...