Yeni Papa için alan adı krizi...

CHIP Online
20-03-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Alan adları konusunda yıllardır yaşanan pek çok ufak krize, şimdi bir yenisi daha eklendi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/yen ... di-krizi_39259.html

Resimlerle: İnternetin en pahalı alan adları!

Teknoloji artık çok alakasız gibi gözüken iş ve mecra alanlarını bile derinden etkiliyor. Bu duruma verilecek çok farklı bir örnek: 13 Mart günü 266. Papa olarak seçilen Pope Francis adına hazırlacak web sitesinde kullanılacak olası alan adlarının anında tükenmesi.


Francis, Twitter kullanacak kadar teknoloji ile yakın olduğunu kısa süre içerisinde göstermişti. Fakat Vatikan, yeni Papa için kullanılacak olası alan adlarını almakta geç kaldı zira "names.co.uk" isimli bir siteye göre, Francis Papa seçildikten kısa süre sonra popefrancisi.com, popefrancis.org ve popefrancis.fr gibi 600'den fazla alan adı anında başka kullanıcılar tarafından alındı.


Names.co.uk'nin pazarlama müdürü koltuğunda oturan Stephen Ewart, konu hakkında şöyle konuştu; "Böyle büyük ve önemli bir adımın göz göre göre atılmamasını şaşırtıcı buluyorum. Katolik Kilisesi daha önce konu hakkında çok daha dikkatli davranmış ve çok geç olmadan ".catholic" isimli domain adresini 180.000 dolar karşılığında satın almıştı."


Florida'lı bir işletme olan eRealEstate.com popefrancis.co.uk, popefrancis.de, popefrancis.be, popefrank.tv, popefrank.net, popefrancis.tv, popefrancissouvenirs.com ve popefrancisinfo.com gibi alan adlarını şimdiden almış bulunuyor. Firmanın CEO'su olan Richard Schwartz ise yaptığı bir açıklamasında önceden aldıkları tüm alan adlarını Vatikan dilediği taktirde kendilerinden hiçbir ücret talep etmeden vereceklerini söyledi.

Tüm Konu: Yeni Papa için alan adı krizi...

Resimlerle: İnternetin en pahalı alan adları!

Kaynak: www.chip.com.tr

ALPARS
20-03-2013, 16:01   |  #2  
ALPARS avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Uyanıklar :)

iPhone5'de de aynısı olmuştu.

Son Düzenleme: ALPARS ~ 20 Mart 2013 16:01