Öncelikle merhaba diyerek başlayayım.Eski bilgisayarımın işlemcisi kırıldı :).Yeni işlemci yerine direk yeni bilgisayar almak istiyorum.
Bütçem 2500 TLye kadar çıkabilir.Ama yine de 1500-2000 TL arası iyi bilgisayarlar olursa daha işime gelir.Bilgisayarı oyun amaçlı istiyorum.Beni uzun süre götürebilmeli ayrıca.
Anakart=>Asus marka düşünüyorum aklıma Asus crosshair IV Formula DDR3 S+V+GL+16X*4 938 p var buna uygun bir işlemci bulursam çok iyi olacak.
İşlemci=>Anakartla uyumluluğu henüz nasıl olduğunu çözemedim i7 ya da i5 düşünüyorum ama ona uyumlu anakart da önerirseninz sevinirim.(Yani ya yukarıdaki anakarta uygun işlemci ya da iyi bir işlemciye uygun anakart.)
Ram=>Kingston Hyprex H20 6GB(3*2) 2000 MHz DDR3 RAM düşünüyorum.Siz de önerirseniz sevinirim.
Ekran kartı=>Bunda kararsızım lütfen öneri :D
Fanlar cd/dvd sürücü falanb henüz bakmadım.Onlar çok önemli mi bilmiyorum yani ucuz bir şeyler de işimi görür diye düşünüyorum.
Monitör=>Bu da çok pahalı olmasın ama ekran kartı çözünürlüğüne uygun bir monitör fena olmaz hani.
Power Suplly=>Bunda da aklımda bir şey yok ekran kartının falan gerektirdiği civarda bir şeyler önerebilirseniz sevinirim.
Birden unutuyordum.Harddisk 1 TB ortalama bi fiyata nasıl bulabilirim? :D
Ses Kartı=>Bu parça hakkında hiç bilgim yok bilen birisi önerir umarım :)).
Eksik parçalar varsa yazmadığım lütfen onları da belirtip öneri yaparsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.