ali arkadaşım, topladığın sistem aslında çok güzel. birbirleriyle uyumlu güzel parçalar toplamışsın.
sanırsam casper almaktan vazgeçtin. 4650 yada 9500 sormaktan vazgeçtin. doğru yolu bulmuşsun. :-)
şaka bir yana, ben olsam bir kaç ufak değişiklik yapardım. bilgisayar aldığında en uzun süre kullanacağın parçalar sırasıyla monitör, kasa ve psu olur. geri kalan parçaları 2 sene içinde değiştirmek istersin. ve de değiştirmeye kalktığında değiştirmrk daha kolay olur. kendimi örnek verirsem hala 2004 sonunda aldığım monitör ve kasamı kullanıyorum. onun için monitörünü almışken 22" almanı öneririm. aralarındaki fiyat farkını en azından 4 seneye bölersen ne demek istediğimi anlarsın sanırsam. onun için bence almışken mutlaka 22" monitör al. hem oyunlarda hemde film seyrederken gerçekten çok fark olacaktır.
haliyle monitörün fiyatı artınca birşeylerden kısman gerekiyor. ve o parçada bence işlemci olur. şu an için 4çekirdekli işlemciyi yalnızca gta4'da lazım olur. geri kalan oyunlarda hızlı 2çekirdekli bir işlemci yeterli olucaktır. bence şu an için 4çekirdekli bir işlemci sadece oyun amaçlı bir bilgisayarda gereksiz.
fiyatının uygun olmasından dolayı amd'nin 3çekirdekli 720be modelini öneririm. hem çarpan kilitsiz hemde oldukça performanslı. zaten çarpan kilidi açık olduğundan rahatlıkla oc yapabilirsin. ve sana tüm işlerinde yeterli gelecektir.
monitör olarak linkteki monitörü öneririm. 22", 2ms tepkime süreli ve dvi bağlantısıda var.ayrıca 30000:1 kontrast oranı da oldukça güzel. bu fiyat için çok iyi (179$+kdv)
179$+kdv (315 tl kdv dahil)
işlemci ise alttaki
144$+kdv (232tl kdv dahil)
senin seçtiğin işlemci ve monitör 317+224=541tl yapıyor.
Benimkiler ise 315+232=547tl yapıyor. tam denk geliyor yani.
benim görüşüm bu şekilde almalısın. gerçekten tam olarak kullanamayacağın bir parçaya fazladan para vermektense monitörü büyük almayı tercih ederim. hem böylelikle ekran kartını 1gb lık almanın bir manası olur. çünkü 19" monitör için 1gb'lık ekran kartına gerek yok. eğer illa 19"lik monitör alacaksan aynı modelin 512mb'lık olanını al. en azından 15$ boşuna vermemiş olursun.
umarım yardımcı olabilmişimdir.