Öncelikle iyi akşamlar.Arkadaşlar yaklaşık 6 ay önce yeni bir bilgisayar aldım.Özellikleri
-P5Q SE
-Q9550
-GTX275 amp!
-Gigabyte Superb 550W PS
-Segate 7200 Rpm 500GB HDD
-4GB Kingston Hyperx DDR 2 Ram
Problem burda oluşuyor.Crysis'i oynatamıyor bilgisayarım.XP altında çok hafif donmalar yaşarken Windows 7 altında oyun nerdeyse hiç oynanmıyor.Hiç oynanmıyor derken 10 adım atıyorum 1-2 sn durup devam ediyor.Bunun nedeni nedir ? Birşey daha var W7 Altında Crysis'i tam ekran 1080p oynatamıyorum.Monitörde desteklenmeyen çözünürlük yazıyor.Ama XP'de böyle birşey yok.
(Nvidia sitesinden en güncel driverleri indirdim ve öyle denedim.Ama XP'de CD ile gelen driverleri kullandım.)
Yeni PC Crysis
Malesef orjinal değil.
W7 32 Bit (Bilgisayarımda Everest yüklü OS Sürüm 6.1.7600 (Win7 RTM) yazıyor)
Monitör Acer H223HQ (PS3 için de kullanıyorum zaten)
GTA IV'de de olmuştu.
Ramlar yanılmıyorsam 800 MHz
Aslında problem oyunu DX10 oynarken çıkıyor.Oyunu açarken sağ seçeneklerde DX9 aç diyorum.1080p oluyor ama donmaya devam :D
bu pc de oynamanız lazım crasis i ekran kartnı guncellemeyı deneyın (eyer guncel degılse) 4 gb 800 mhz ram ı ksacagnı hıc sanmıyorum o oyunun acıkcası
http://www.cpuid.com/download/hwmonitor/HWMonitor_115.zip
Bu programı kurup sıcaklık değerlerinizi yazar mısınız? Ekran kartınız fazla ısındığında performans kayıplarına yol açabilir....
Yeni bir gelişme oldu.Sabah bilgisayarı açmaya çalıştığımda açılmadı.Kasaya güç gidiyor ama monitöre görüntü gelmiyor.Monitörde problem yok PS3 ile denedim.Sonra power tuşuna basıyorum.Açılıyor 1-2 sn geçmeden kapanıp 5 sn sonra kendisi kendine güç veriyor kasaya. ?????
işlemci ve ram ayarlarını değiştirmiş olmalısın
Bilgisayarı bilgisayarcıya götürdüm.Akşam almaya geldiğimde birşey çakışmış dediler.W7 Ultimate 64-Bit yüklemişlerdi.Problemin yüklediğim oyunlardan olduğunu bu oyunların sisteme zarar verdiğini söylediler.Bende artık orijinal oyun yüklicem artık.