6 yıllık eski bilgisayarımdan sonra yeni bir sıfır bilgisayar almaya karar verdim.(zira kendisinin upgrade olacak hali kalmadı)bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
sitede bir çok yorum okudum ve anladığım kadarıyla çoğu kişi toplama bilgisayar öneriyor.ben de toplamadan yanayım fakat küçük bir sorun var : teorikte yeterli gözüken bilgim,iş,parçaların detayına inince hiç bir işe yaramıyor.bu yüzden paraya kıyıp markalı bir bilgisayar alacaktım ki arkadaşım imdadıma yetişti ve tanıdığı sayesinde toplama işini yapabileceğimizi söyledi.işte asıl mesele de burada ya tam olarak hangi parçaları alacağımı bilemiyorum;ama kafamda belli başlı ölçütler var.şöyle ki :
1.alacağım bilgisayar 1 milyarı geçmeyecek.
2.sadece kasa ve parçaları ile monitör alacağım.(cd sürücü,modem,hoparlör,klavye mause vb parçalara gerek yok)
3.kasadan başlayacak olursak : anakart konusunda hiç bir bilgim yok;ancak istediğim şu ki 4 tane ram slotu(haliyle ddram) ve 2 harddisk ile 3 cdrom bağlayabileceğim(sadece düşündüğümü yazıyorum.bu mümkün değilse dediklerime ulaşmanın yolunu da açıklarsanız sevinirim) ve de en önemlisi ileride upgrade için anakartımı feda etmeme gerek kalmadan en ileri noktadaki(günümüz teknolojisinde) ekran kartını bile takabileceğim bir anakart olsun yeter.
4.ram olarak 512 düşünüyorum ama fazla bir fiyat çıkmadığı sürece 1'liklerden de olabilir.(ddrram,ddrram2 ve veri yolları 300,400,533,hangisini tavsiye ettiğinizi[tabi anakarta göre] söylerseniz iyi olur)
5.ekran kartı en az para vermeye razı olduğum bölüm.şu an benim için diğer parçalar daha önemli olduğundan fx 5200 bile tercih edebilirim.tabii fazla fiyat oynamazsa daha yükseği de olabilir.(ayrıca 256 ve 128'liklerde ne gibi bir fark olduğunun hangisini tercih etmemi önerdiğiniz yazarsanız iyi olur) haliyle radeon mu nvidia mı onu da size bırakıyorum.
6.hafıza olarak en az 80 gb düşünüyorum.120 hatta olursa 160'a da hayır demem.7200 diye bir şeyler duydum ama ne olduğunu bilmediğim için yine size bırakıyorum.
7.ve son olarak monitör.ben lcd düşünüyorum ama fiyatlarını gördükçe düşünemiyorum bile.17" herhangi bir monitör (crt,flat) kafidir.
8.eksik bir şey kaldı mı acaba? ses kartı var sanırım.o da o kadar önemli değil.bu sisteme uygun bir şey yeter.
bir de anlamadığım fan konusu var.onlar için ayrıtten model marka seçmemize gerek var mı yoksa toplacağam yer tanıdık olduğu için onun tercihine mi bıraksam?
başka bir parça kaldıysa siz ekleyin lütfen
sorularım biraz basit kaçabilir ama derdimi anlatabildim sanırım.tek tek hangi parçaları almamı söylerseniz çok iyi olur.tabii bu dediklerimden umarım birbirine uyan bir sistem ortaya çıkabilir.şimdiden teşekkürler..