Yeni Pc Zamanı

BenEnder
11-11-2013, 11:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim ilk mesajımı bu konu için ayırdım. Öncelikle pc geçmişim hakkında biraz bilgi vereyim. Ben 10 yıldır evdeyim bilgisayarımın başında oyun oynamaktayım aldığım herhangi bir bilgisayar elektrik kesintileri hariç hiç bir zaman kapanmamıştır. Günde 2 veya 3 defa uyuyorurm o da maksimum 1 saat sürüyor o uyku zamanlarında bile ya müzik ya film açarak pc yi yoruyorum bu bilgiyi verdikten sonra..

Artık hazır  satılan pclerden çok yıprandım online oyunlarda tanıştığım arkadaşlarım toplama pc yaptır tarzında önerilerde bulundular ve bu toplama olayını araştırırken bu foruma ulaştım işinin ehli insanların bulunduğu bu forumda kendime yardım arıyorum. 

Ya yeni pc toplayıp devam etmek ya da elimde olan pc nin hangi parçaları değişmesi gerekiyorsa onları değiştirmek istiyorum açıkçası performansı boğulmaya başladı pc henüz yeni olmasına rağmen 2. yaşına girmemiştir daha :)

Şuan elimde olan pc nin özelliklerini yazayım.

İşlemci       : İntel Core i3 Cpu 3.33GHZ

RAM          : 3072 Ram (Disk belleği dosyası adı altında bir yazı var 2116MB kullanıldı, 3879MB Kullanılabilir)

Anakart     : Arcelik 1A8 - PC ( Ne olduğu belli olmayan bir anakarta sahipmişim öğrendiğimde çok moralimi bozmuştu)

EkranKartı : ATI Radeon HD 5400 Series (Yaklaşık top. bellek 1750MB - 128 bit)

Özellikleri de yazdıktan sonra ya bu pc ye yatırım yapacağım ya da tek tek parçaları toplayacağım sizden en kısa sürede yardım bekliyorum.


Bütçe konusuna gelirsek toplu para harcayabilen biri değilim o yüzden her parçayı tek tek almaya çalışacağım  totalde 2bin lirayı geçmez ise beni çok zor duruma sokmamış olur opsiyonel fikirler sunarsanız şu veya bu bu bunla iyi olur gibi her birini not alıp yaşantımı maddi yönden sarsmadan en kısa sürede bir pc toplamak istiyorum

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.