Hocam selamlar, birkaç gün önce 4 GB'lık tek modül bir ram (Hynix 4 GB DDR2 800MHZ) ve bunu çalıştırabilecek bir anakart (ASRock G31M-VS2) aldım. Rami anakarttan önce alıp eski anakartımda denedim ve çalışıyor olduğunu gördüm ancak anakart desteklemediği için sadece 2 GB olarak görüyordu. Yeni anakartın montajını yapıp 4 GB'lık rami taktığımda bilgisayar açılmadı daha doğrusu fanlar dönmeye başladı ancak ekrana görüntü gelmedi. Diğer ramimi (2 GB Kingston DDR2 800 MHZ) taktığım zaman açıldığını, iki rami birden takıp çalıştırdığımda da açıldığını ancak BIOS'tan kontrol ettiğimde 2 GB olan rami normal bir şekilde algıladığını 4 GBlık rami ise sadece 2 MB olarak algıladığını gördüm. Yani PC'de şu an 2048+4096 MB ram olması gerekirken sadece 2048+2 MB ram görünüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Memory Remap özelliği Bıos'ta görünmüyor olması lazım diye biliyorum ama bildiğin yok. Bunun için bıos güncelledim ama yine yok. Msconfig'den ram kısıtlaması var mı diye baktım onda da bi sıkıntı yok ve maksimum ram 2050 mb olarak ayarlanabiliyor. CPU-Z programıyla baktığım zaman iki ayrı slottaki ramleri de görebiliyorum yani total 6 GB olarak görüyor ama gelin görün ki PC 2050 MB'ta ısrarcı. Var mıdır bir çözüm önerisi olan?