arkadaşlar yeni Stormax 2 gb ddr 2 ram aldım. anakarta taktım ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. tekrar eski ramları taktım ekrana görüntü geliyor. ama yeni ram takınca hiç görüntü gelmiyor.... ana kartım Asus P5LD2-VM SE
yeni ram taktım görüntü yok
Aldığın ramler ya anakartını desteklemiyor yada arızalı
Anakartının özelliklerine üreticinin sitesinden kaç mhz ram desteklediğine bakabilirsin sana önerim kingston u ve corsair ı tercih etmendir.
peki kardeş ben sana özelliklerini gödersem sen bana kaç mhz alcağımı söylermisin....
Anakart Özellikleri:
Anakart Kimliği 63-0401-000010-00101111-070706-945G$A0607008_BIOS DATE: 07/07/06 23:10:11 VER: 08.00.10
Anakart Adı Bilinmiyor
Veri Yolu (FSB) Özellikleri:
Yol Türü Intel NetBurst
Yol Genişliği 64 Bit
Gerçek Saat 200 MHz (QDR)
Etkin Saat 800 MHz
Band Genişliği 6400 MB/s
Bellek Yolu Özellikleri:
Yol Türü Dual DDR2 SDRAM
Yol Genişliği 128 Bit
Gerçek Saat 267 MHz (DDR)
Etkin Saat 533 MHz
Band Genişliği 8533 MB/s
Çipset Yolu Özellikleri:
Yol Türü Intel Direct Media Interface
bende daha bugün ram taktım.önce anakartın kullanım kılavuzunu iyice okusaydın 1 ram yuvası en fazla kac gb kaldırıyor büyük ihtimalle 1 gb kaldırıyordur.kac ram yuvan var? onun içinde çalışmıyor olabilir.birde ramin MHz si tutmuyor olabilir.bunu öğrenmek için http://www.cpuid.com/download/cpuz_146.zipbu programı indir memory e tıkla kac (tabi eski raminle ) orda MHz si yazar her zaman orda yazanın 2 katı olmalı öğreğin 333,kaçsa 667 MHz olcak ona bir bak aldığın ram kaç mhz?yardımcı olurum
1 ram yuvası 256 yıda kaldırır 512 yide 1 de 2 de farketmez önemli olan anakartın ramlerin mhz ini desteklemesidir.Stormax ramler ayrıca uyumsuzlukta yaratıyor bazı anakartlarda açsa bile mavi ekran verdiriyor sanırım çakışma yapıyor.Ama aynı ana karta kıngston ram takınca mavi ekran vermeden sorunsuzca çalışıyor stormax farklı ramlerlede denedim arızalıdır diye çakışma yapıyordu yine.
bu konuda yanılıyorsunuz ben asus P5LD2-X/1333 anakart kullanıyorum.Kullanım kılavuzunda yazana göre benim ram yuvalarım en fazla 1 gb ram alabiliyormuş.(1 ram yuvası 1gb)bunun için bence bu da önemli ben de bugün kingston ddr2 667 Mhz ram aldım ve hiç bir sorun çıkarmadı.yinede mhz yi öğrenmek için verdiğim programı kullansın
yeni aldığım ram 800 mhz stormax...
o zaman ben 533 mhz alacam cünkü memory de 266.7 mhz yazıyor... peki ayrı ayrı 1 gb alayım yoksa sadece 2 gb alıp birine taksam olurmu
AnDibu konuda yanılıyorsunuz ben asus P5LD2-X/1333 anakart kullanıyorum.Kullanım kılavuzunda yazana göre benim ram yuvalarım en fazla 1 gb ram alabiliyormuş.(1 ram yuvası 1gb)bunun için bence bu da önemli ben de bugün kingston ddr2 667 Mhz ram aldım ve hiç bir sorun çıkarmadı.yinede mhz yi öğrenmek için verdiğim programı kullansıİlk kez sizden duyuyorum bunu bir çok farklı model anakarta düz olarak 2 GB ram taktım sorun çıkarmadı.buna P5LD2-X de dahil.Senin anlatmak istediğin galiba anakartın toplamda kaç Gb rami desteklediğiSon Düzenleme: Z1mBaBwE ~ 17 Temmuz 2008 00:20
bende sadece düz olarak 2 GB ram alsam taksam... elimde 512 de var 2.512 olacak. yuvanın birisine 512 takacam birine 2 gb olurmu
En iyisi sen 512 liği takma uyumsuzluk çıkarma ihtimalide var mhz leri aynı olduğu halde farklı marka ramlerde uyumsuzluk yapabiliyor.Sadece 2GB takarsanız size yetecektir.
teşekür ederim sağolun. iyi geceler....
Ya bozuk ürün verdiler yada anakartın desteklemiyor yada bios ayarı...
2gb+512 yapa bilirsin benimde ayrı ayrı 2 tane 256 vardı üstüne farklı marka 512 taktım hiç sorun çıkarmadı
Sizin makinanızda sorun çıkarmamış olabilir ama çıkarma ihtimali yüksek arkadaşa sadece 2GB takmasını öneriyorum xp kullanıyorsa 2GB ram ile sistem uçar.