Arkadaşlar, yeni bir sistem toplamaya karar verdim. Fakat bazı konularda birilerine danışma ihtiyacı duydum. Toplayacağım sistemi daha çok oyun amaçlı kullanacağım. Buna göre bu sistemi değerlendirip fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
AMD Athlon 64 X2 DualCore 5600+ 2.8 GHz
ASUS M2A-VM anakart
KINGSTON 1GB 800MHz x 2
SAMSUNG 320GB 7200 RPM 16MB SATA2
SAMSUNG 19" 961BF LCD
Kasa olarak güç 400W güç kaynaklı AOPEN düşünüyorum. THERMALTAKE kasa (hernekadar güzel ve soğutma bakımından iyi olsa da) ve ayrı bir güç kaynağı almak beni biraz aşıyor:) Tabii fazla pahalı olmayan önerileriniz varsa çok iyi olur. Kasa + PSU için 100$ civarı verebilirim.
Bu sistem ile şimdiki oyunları sorunsuz oynayacağımı düşünüyorum. Uzun süre beni idare eder mi? Sizin önerileriniz nelerdir? Sık sık bileşenleri değiştirme gibi bi gücüm olmadığı için olabildiğince iyi bir sistem toplamaya çalışıyorum.
Ayrıca grafik kartını belirtmedim. Çünkü kafamı en fazla kurcalayan konu bu. İleriye dönük olarak Dx10 kart almaya karar vermiştim. MSI RX 2600 XT Diamond 256 MB DDR4 alacaktım. Fakat Bu kartların şimdiki oyunlarda bile performansının okadar iyi olmadığını, dx10 oyunlarında da iyi olmayacağını okuyunca fikrimden cayma aşamasına geldim. Acaba şimdilik dx9 bir kartla yetinip dx10 sistemi yerleşince mi grafik kartını değiştirmeliyim?
Bu arada bütçem kdv'yi saymazsak 1000$.
Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürlerimi iletirim.