arkadaşlar herkese kolay gelsin,hayırlı günler...ben önümüzdeki ay yeni bir sistem alıcam bu konuda fazla bilgim yok hem kendi araştırmalarım hemde çevremdeki kişiler vasıtası ile şu sistemi hazırlamayı düşünüyorum.sistemde yapılması gereken bir değişiklik vari ise belirtirseniz sevinirim.oyun oynama amaçlı bir sistem istiyorum.şimdiden teşekkür ederim
anakart :MSI AMD K9A2 PLT790FX DDR2 SES GLAN PC
işlemci :AMD ATHLON 64 6000X2 DUAL CORE SOC940 3.0 MHZ
ekran kartı : PALİT 9600 GT SONİC DDR3 512 MB 256BITHDMIpcı
harddisk : 250 GB SEAGETE 7200RPM SATA2 NCQ 16Mb
okuyucu : DVD-RW SAMSUNG 20X BULK SİYAH SATA SH-S203B-D
ram : 1024*2 DUAL KİT DDR2 800 MHZ CL5 OCZ 2SOE8002GK
monitör : lg yada samsung 17 inc olucak
kasa : AKASA ZEN SİYAH ÇİFT 12CM FANLI KASA yada
AOPEN H600B KASA
güç kaynağı : THERMALTEKE W0093 TR2 500 W GÜÇ KAYNAĞI
klavye,mouse,speaker,webcam elimde mevcut almıyacağım kdv dahil 1400 ytl fiyat verildi fiyat ve performans açısından nasıl bir sistemdir.eksik yada değişmesi gereken parçaları belirtiseniz sevinirim.
yeni sistem için yardım ve yorum
- 1
- 2
Sistem gayet guzel gule gule kullan. Hıcbır eksıgı yok.
AMD 6000 yaklaşık 175-180 dolarlık bir işlemci ve 175 dolarlık Intel 8200 ile karşılaştırınca bu parayı haketmedigini rahatlıkla söyleyebiliriz
Intel 8200 + K9A2’nin eşdegeri Intel bir anakart almanı tavsiye ederim.Bunların haricinde CL5 ram almanı tavsiye etmem.Son olarak Akasa Zen’i hiç düşünme derim.Şu linkteki incelemenin sonundaki yorumları bir oku bakalım
Kasa bütçen 65 dolar civarındaysa COOLER MASTER Centurion 534+ tavsiye ederim,fiyatına göre gayet iyidir.
Diger tercihlerin oldukça iyi
Selamlar
Burda verdıgın tHG linkinde yapılan testlerde sıstemler farklı. Bu testlere guven olmaz. AMD 6000X2 gayet kuvvetlı bır işlemci. Tabı 8200 veya 8400'te ıntelın yenı ıslemcılerı ama AMD'yı yabana atma.
Arkadaşın sectıgı anakart Phenomu destekleyen bır model. Bence bu secımler gayet guzel
sağolun beyler ben işlemci olarak amd den yanayım.tek kararsızlığım kasa
imkanın varsa ve bulabilirim diyorsan asus vento 3600 almalısın.kasanın içi gibi dışıda müthiş olur...
Borga-xBurda verdıgın tHG linkinde yapılan testlerde sıstemler farklı. Bu testlere guven olmaz. AMD 6000X2 gayet kuvvetlı bır işlemci. Tabı 8200 veya 8400'te ıntelın yenı ıslemcılerı ama AMD'yı yabana atma.Borga fikirlerine saygım var,bu sitede çok mesajını okudum,belli ki gayet donanımlı bir arkadaşsın fakat E8200 karşısında AMD 6000'i savunmak,hele ki fiyatlarda aynıyken bana pek makul gelmedi.Evet AMD 6000 gayet kapasiteli bir işlemci ama Intel 8xxx serisi ile karşılaştırılınca oldukça zayıf kalıyor.Kişisel görüşüm bu işlemcinin performansına göre fiyatı 150 USD’dan fazla olmamalıdır ve bu miktarın üzerinde vermenin parayı sokaga atmaktan bir farkı yoktur.Ayrıca ben uzun zamandır AMD'nin üst düzey işlemcilerde Intel'e kafa tutabildigine dair herhangi bir inceleme okumadım,senin bildigin bir inceleme varsa linkini vermeni rica ediyorum. Ayrıca ilk verdigim THG incelemesine itibar etmediysen bir de şuna bak istersen.Linkte 6000'den daha performanslı olan AMD 6400'ün 8xxx serisi karşısındaki performansı var.Arkadaşın sectıgı anakart Phenomu destekleyen bır model. Bence bu secımler gayet
Anakartın Phenom'u desteklemesine gelince.....bildigim kadarıyla o anakart 180 USD civarında ve o paraya o kadar da olsun artık diyorum.Aynı paraya alacagı Intel anakartta da C2D Extreme destegi olacak zaten.Ayrıca Phenomların muadili dört çekirdekli Intel işlemciler karşısındaki performansları da ortada.
Sonuç itibarı ile söyleyecegim…….arkadaş belli ki kendisine verilen tavsiyeleri sorgulayacak birikime sahip degil.Bu nedenle ikimizin tavsiyeleri arasında bir tercih yapma noktasında senin sözüne itibar ediyor çünkü senin rumuzunun altında koskoca “Forum Başkatibi” yazarken benimkinin altında yanlızca kıytırık bir “Üye” yazıyor. Birazda kendisi zaten AMD’ye meyilli oldugundan senin haklı olmanı umuyor ve istiyor.Senden arkadaşa olan tavsiyeni gözden geçirmeni rica ediyorum.Eger gerçekten sen haklıysan bir-iki inceleme linki ver ki hem arkadaş gönül rahatlıgıyla o sistemi alsın hem de ben ikna olayım
Son söz: “Evet iyi bir sistem……hayır alınmamalıdır,çünkü aynı paraya daha iyisi alınabilir.”
Selamlar
Son Düzenleme: murat guler ~ 20 Mart 2008 21:59
Söylediklerinin bir kısmına katılıyorum.Evet su anda Intelın 8xxx serısı onde ve AMD'nın 6000X2 serısıne kafa tutar hatta yere serıp ıkı tane agzına yapıştırır. bunda ıkımızde hem fıkırız. Ben AMD 6000X2'nın INtelın 8xxx serısınden üsütün bır işlemci demedım sadece yabana atılmayacak bır işlemci oldugunu soyledım. Tabıkı Intel'de alabılır hatta ıntel daha performanslıdır. Bunu görmemek imkansızdır. TGH'de verılen lınke neden guvcenmedıgımı soylıyım. Orda AMD ve ıntel ıcın aynı sıstemler kullanılmıyor.Atıyorum Intel ıcın adam x48 yongalı bır anakart kullanırken AMD ıcın SB600 ATI yongası kullanan anakart kullanılıyor. Arada dağlar kadar fark oluyor elbette. Tabı bırebır anakart bulmak ımkansız bu yuzden o testlere guvenım tam degıl. Eger sen Intel daha iyidir dersen buna katılırım hatta sistem bıle oluşturup önüne koyarım. Alıp almamak arkadaşa kalır. Ama suanda arkadaşın sectıgı donanımlarda oyun ıcın gayet yeterlidir.
Bu arada benım nıckımın altında bulunan rep ve yıldızların bu forumda hıcbır anlamı yoktur. Evet kendımce donanımı bilirim önerilerde bulunurum ama benden daha bılgılı ve farklı alanlarda ihtisas yapmış bırcok arkadaşımı da bılıyor ve tanıyorum. Yeri geldiginde onlara sormaktan da asla çekinmiyorum. Eger sende kendını bu forumda kanıtlarsan senınde sozune güvenir yeri geldimi sanada danışmaktan hiç çekinmem. Rep ve yıldız mevzuları çok tarıtışıldı bu forumda su anda hepsi silinse umurumda bıle olmaz. Bız burda yıldız ve rep için yazı yazmıyoruz. Sadece bılgımızı paylaşıyoruz. Sende bunu goreceksın..
Sozlerımın sonuna gelırken tekrar sana katıldıgımı belırtmek ısterım dedıgın gıbı o parayla daha performanslı bır sıstem alınabılır. Hatta bır tane kurayım sozumu bıtıreyım.
Kasa ıcın senın onerdıgın AKASA'yı Coolermaster kasayı onerıyorum. içinde 400W'lık PSU yetecektır. Monıtoru arkadaşın begenısıne bırakıyorum. Bu gıgatek sıtesıne uye olursan bu fıyatın altında alıyorsun.İndirip yapıyorlar. Nerden baksan 50 dolara yakın ındırım olur. Hatta butcenı tam soylersen daha iyisini toplayabılırız.
Açıkcası benim kendimi foruma kanıtlama gibi amacım yok çünkü zaten iddialı degilim ve halen ögreniyorum.Kendimi orta düzey birikimli birisi olarak görüyorum ve bildigimi düşündügüm konularla ilgili fikir belirtiyorum.
Bir de küçük hatırlatma,ben Akasa’yı degil COOLER MASTER Centurion 534’ü tavsiye etmiştim.
Selamlar
KASADA HALA KARARSİZSSAN FEEL KASALARA BAK DERİM.AYRİCA FİYAT KONUSUNDA BİRDE BENDEN FİYAT ALABİLİRSİN www.hizlipc.com.tr sectigin ekran kartına alternetif olarak asus EN8800gt öneririm ayrica ramlaride hyperx alabilirsin...bence gigatek dışında birde benden fiyat al derim :)
Gigatek internet üzerinden en uygun veren yer. Feel kasa bende var sogutması dısında cok handıkapı olan bır kasa. Öncelikle ufak ve PSU'su beş para etmez. 8800GT bende önermek isterim ama tam butceyı bılmedıgım ıcın orta karar bır sıstem yaptım.
murat gulerAçıkcası benim kendimi foruma kanıtlama gibi amacım yok çünkü zaten iddialı degilim ve halen ögreniyorum.Kendimi orta düzey birikimli birisi olarak görüyorum ve bildigimi düşündügüm konularla ilgili fikir belirtiyorum.Bende bundan bahsediyorum zaten. Kendini kanıtla derken bunu kastettim.Son Düzenleme: Borga-x ~ 21 Mart 2008 11:37
şuan için AMD phenomlar intelin quadlarını geçemiyorlar herşey 1-2 ay içinde değişecek gibi gözüküyor AMDnin yeniden kral olucagına inanıyorum şuan ati nvidia dan önde gibi görünüyor nvidia bocalamaya başladı bile yakında AMD nin sessiz gelişinin ayak seslerini duymaya başlıycagız ve intel yine çaresiz kalıcak.
arkadaşlar kdv dahil max bütçe ekran,klavye,mouse,webcam,speaker,modem hariç 1250
ayrıca kimsenin rep lerinede bakmıyorum.sadece doğru sistemde doğru tercihi yapmak için bilgi istedim.herkese kolay gelsin
Cooler Master kasayı da aldınmı Bu sıstem senı cok guzel goturur.
coolmaster kasanın içindeki güç kaynağı ve fanlar işimi görür dimi.yoksa yanında extra birşey almaya gerek varmı acaba.birde ekran kartı 200 dolarlarda ne alabilirim 8800 gt biraz fazla gibi geldi ama aslını sorarsan oyun için ve internet için kullanıcam bu bilgisayarı ekran kartını kısmakda istemiyorum.
ARKADAŞLAR SİSTEM OLARAK ŞUANDA BİR AKSİLİK OLMAZSA KARAR VERDİM GİBİ
ANAKART : MSI AMD K9A2 PLT 790FX DDR2 SES GLAN PC
İŞLEMCİ : AMD ATHLON 64 6000X2 DUAL CORE 3.0 GHZ SOC 940
EKRAN KARTI : PALİT 9600 GT SONIC DDR3 512 MB 256 BİT HDMİ PCI
HARDDİSK : 250 GB SEAGETE 7200RPM SATA2 NCQ 16 MB
OPTIK OKUYUCU : LG DWD-RW H55N-S 20X
RAM : 1024*2 KINGSTON DDR2 800 MHZ
KASA : COOLMASTER CENTRUION 534 BLACK
GÜÇ KAYNAĞI : HIGH POWER HP 500W
FLOPY : 1,44 ALPS DRİVE SİYAH
1050 YTL KDV DAHİL.
MONİTÖR,KLAVYE,MOUSE,WEBCAM,MODEM,SPEAKER HARİÇ
MONİTOR ŞİMDİLİK PHILIPS 17'' TÜPLÜ İLE İDARE EDİCEM
106gtiANAKART : MSI AMD K9A2 PLT 790FX DDR2 SES GLAN PC
İŞLEMCİ : AMD ATHLON 64 6000X2 DUAL CORE 3.0 GHZ SOC 940
murat güler sende şu bizim amd sisteme bi ısınamadın gitti :)
neyse nedir aklından geçenler
Kardeş bir şey sormak istiyorum.Şimdi sen kafanda bir sistem kurmuşsun,sonra da tercihlerim nasıl,alıyım mı diye burada bir konu açmışsın.Sonuç itibarı ile buradan da sana bir bilgisayarın temel taşları olan anakart ve işlemci için farklı yönde bir tavsiye çıkmış ve neden oldugu da performans incelemeleri,rakamlarla izah edilmiş.Bu tavsiyelere ragmen sen yine de kafamdaki sistemi alacagım diyorsun.Madem her halukarda kafandaki sistemi alacaksın neden buraya konu açıp insanları boş yere meşgul ediyorsun ???
Arkadaşım o işlemci+anakartı alma.Neden takım tutar gibi marka tutuyorsun ki.Üst düzey işlemcilerde Intel çok daha iyi.Bununla ilgili iki tane performans incelemesi linki verdim, bakmışsındır herhalde.Yetmediyse birkaç tane daha verebilirim.Bugün 175-180 dolara AMD 6000 almak enayiliktir.Eger buradan aldıgın tavsiyelere itibar etmediysen THG,PcLabs, Hardwaremania gibi diger ciddi sitelerin forumlarına da aynı konuyu açıp tavsiye isteyebilirsin.Hepsinden aynı tavsiyenin çıkacagını sana garanti ederim.Ama tabii burası özgür bir ülke ve parayı sokaga atma hakkı da bu özgürlüklerden biri...
şimdi murat güler ben herkesten tavsiye ve yorum istedim,bunda bir sakınca yok heralde oyun amaçlı bir sistem almak istediğimide söyledim ilk yazımda,buraya kadarda sorun yok umarım.kime sorduysam oyun için bana amd sistem daha iyi olur dediler,sende tercihini intelden yana kullandın az çok yardımcı da oldun eyvallah sağolasın...benimde karşıma oyun için devamlı inteli oven kişiler çıksa bende inteli tercih ederim...intel yada amd ci olmayıda birtürlü anlamıyorum bunuda belirteyim
Arkadaşım AMD'nin oyunlarda muadili Intel'lerden daha iyi oldugu dönem geride kaldı.Bugün üst düzey işlemcilerde Intel Amd'ye net bir şekilde üstünlük saglamış bulunuyor.Vasat-alt düzey işlemcilerde Amd düşünülebilir.AMD'nin daha iyi oldugu dönemde ben de Amd sistem almıştım ve o dönemde Amd alınması gerektigini savunuyordum.Fakat zamanla Intel AMD’yi geçti ve şimdi tam anlamıyla rakibine üstünlük saglamış durumda.Amd daha iyidir diyenlerden inceleme,rakam,kanıt iste ; yoksa maaşallah cennet vatanımda herkes herşeyi biliyor (kolay degil mükemmeli oynama ).Linkini verdigim incelemelerde sadece ofis uygulamaları performansları degil oyun performansları da vardı,hiç bakmadın mı yoksa ?Aynı fiyatlı Intel E8200’ün Amd 6000’den daha iyi oldugunu performans incelemeleriyle ortaya koymama ragmen yine de Amd alacagını söylemen bana senin marka fanatigi oldugunu düşündürdü açıkcası,çünkü yaptıgın tercihin mantıklı bir açıklaması yok.
- 1
- 2