Arkadaşlar bildiginiz gibi teknoloji habire gelişiyor, bilgisayar sistemlerini daha önce takip ederdim ama bir süredir hiç takip etmiyorum ve yeni bir pc almak istiyorum. Kocaeli de oturuyorum ve Vatan bilgisayardan almak istiyorum, yakında şubesi falan var yani bi sorun olursa hemen halolur ve vatan yani güvenilir yer sonuçta. Ve şuanda tüplü monitör kullanıyorum yani artık bi LCD almanın zamanıda gelmiştir heralde 18 inç falanda yeter heralde tam bi bilgim yok 22 - 18 arasında çok fark edermi mesela bilgim yok. Tam olarak bir bütçem de yok aslına bakılırsa, ailem arsaları satışa çıkardı ve satılınca sanada bi bilgisayar alırız dediler yani cebimde 2000 var bilgisayar almak istiyorum gibi bi durum değil. Benim istediğim yeni oyunlar ve çıkıcak olanlar GTA V MW3 yi Full ayarlarda oynatsın , DotA videoları yapıyorum onlar için RENDER işlemi hızlı olsun, hiç bi şekilde kasma-donma gibi problemleri olmasın... Bi kaç tanede sorum var :
1- render için intel işlemci almak gerekir falan diyorlar, çok fark edermi intel - amd
2- şu anda 1 mbps internetim var, şu turkcell fiber online falan nasıl yani 20 mbps 44 TL sınırsız diyolar , benim şu anki TTNET 1mbps ve sabit 59 TL. Böyle düşününce kazık yiyoz gibi geliyo
Şu anki sistemim :
işlemci : İntel Pentium D serisi 2.8 ghz
HDD : samsung 80 gb 7200 rpm
anakart : gigabyte
ekran kartı : Radeon X550XTX
psu : 350 W
Ram : 3 GB kingston 667 mhz
anakartın modelini falan hiç hatırlamıyom bakmak ta zor geldi şimdi sadece gigabyte markası onu hatırlıyorum ama sistemim eskidi artık yani COD 5 i bile oynayamadım.
Şimdi uygun fiyata, yeni çıkan oyunları full ayarlarda oynatcak ve render işini hızlı yapıcak bir pc en iyi nasıl olur ? yani en iyi nasıl olur derken bu oyunları 6990 var iken de oynayabilcegiz 6850 varken de oynayabilecegiz. Benim istedigim en uygun fiyata en iyi şekilde nasıl olur ? 1800 TL ye falan da amd x4 lü çok güzel sistem kurabilir fakat her konuda yeter mi yani ? illaki 3000 TL ye i7 2600K hd6950 falan almak mı gerekir yoksa amd x4 hd6970 gibi şeyler de alsak benim istediklerimi karşılar mı ?
Biliyorum biraz uzun ve gereksiz yazdım ama ögrenmek istedigim bazı şeyler var , yani bana bi açıklama olarak cevap yazarsanız sevinirim özellikle son paragrafta yazdıklarıma dair..
Teşekkür Ediyorum