Samsung 957mb 19 inç monitör,gigabyte 925x glan sata lga 775 ana kart,512 mb ddr2 samsung ram(2x256),asus ax600xt pci express 16x ekran kartı,160gb 7200 rpm 8 mb cache sata seagate hard disk,lg dvd rom 16x,lg cd writer 52x32x52,aopen 400 watt h700b-b09 kasa,intel 2.8 mhz p4 lga 775 cpu NE DERSİNİZ FENA DEĞİL HERALDE?
YENİ SİSTEMİM
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.özel bir nedeni yoksa 19" fazla
160 gb harddisk de bana biraz(!) fazla geliyor
CPU o sistemlerde minumum 3.2 var dostum.
alıntı:
Gönderen : turanozzeybekCPU o sistemlerde minumum 3.2 var dostum.
+1
özel bir nedeni yoksa 19" fazla
bunlar bencede fazla 17 yeter hdd 120 yeterdi bu fazlalık parayıda ram ve cpu için harcardım ama yinede tercih senin
sen bizim tavsiyelere bakacak olursan bir sürü kombinasyon bulursun karşına. Bence sen kendine göre bir şey seç al, oyun için alıyorsan ve paran da varsa her şeyi en üst düzeyde al, paraya acıma. Ama bütçen kısıtlı ya da oyunla alakan olmayacaksa 19 monitor de fazla gelir 120 gb hdd de! Dediğim gibi kendine göre seç artık.
alıntı:
Gönderen : elvis32sen bizim tavsiyelere bakacak olursan bir sürü kombinasyon bulursun karşına. Bence sen kendine göre bir şey seç al, oyun için alıyorsan ve paran da varsa her şeyi en üst düzeyde al, paraya acıma. Ama bütçen kısıtlı ya da oyunla alakan olmayacaksa 19 monitor de fazla gelir 120 gb hdd de! Dediğim gibi kendine göre seç artık.
+1 ve teşekkürler
Haydi kolay gelsin
Eğer yukarıdaki sistemi satın aldıysan söylenecek tek bir şey var. Hayırlı olsun, çok güzel bir sistem.
Aşağıdaki satırları ise almadığını varsayarak yazıyorum.
Monitörler bilgisayarın en az değişen parçası gibi bir şey, o yüzden paran varsa kaliteli bir şey almanda bir abesiyet yok bence. Ben genelde inç hesabından öte yüksek çözünürlüklerdeki tazeleme oranlarını dikkate alırım (göz sağlığı için - ee,, olmaya cihanda devlet bir nefes sıhhat gibi, demiş Kanuni Sultan Süleyman. )
HDD paran varsa 160 al derim, fazla yer göz çıkarmaz,
Bence boş yere pcı express ürünleri alma. Chip dergisini okuduysan bunlar neredeyse hiçbir extra performans getirmiyorlar (şimdilik). En başta ddr2'ler için Chip'in yorumu 2005 te çıkacak olan 800 küsürlü mhz hızlarındaki versiyonları almaya değer şeklindeydi. Şimdiki ddr2 lerle uyumlu bir kart alırsan, asıl performanslı bellekler içinde yeni bir anakart alman gerekebilir (tam bilemiyorum, bir araştır istersen) öte yandan PCIe kartlarda da extra performansın olmamasının yanı sıra pek bir ürün çeşitliliği de yok. Yine Chip'in yorumlarına göre PCIe 2006 larda oturacak bir teknoloji. Şimdiki kartlar hem performanssız (nispeten) hem de PCIe teknolojisinin ilk ürünleri olması hasebiyle pahalı. Değmez yani. [:I]
p4 lga 775 cpu lar için bir şey diyemem ama tek bildiğim 2005 te intel'in de 64 bit işlemciler çıkaracağı ve rekabetten doğacak bir (nispeten) ucuz 64 bit işlemci pazarının oluşacağı. Tahmin edebileceğin gibi bu işlemcileri kullanabilmek için yeni anakartlar v.s almak gerekecek.
Bende şu sıralar kasa bileşenlerimi yenilemek için araştırma yapıyorum. Stratejimi şöyle belirledim. Bir kaç ay içinde mevcut PCI, AGP8x, DDR400, 478pin teknolojileri doğrultusunda fiyat ve performansın dengede olduğu bir sistem toplacağım (Yüksek performansa ihtiyaç duymayan birisiyim). Sonraki Upgrade işlemim (En erken 2006'da yapmayı öngörüyorum)ise 64bit işlemci, PCIe, DDR2 ve belki SATA 300 doğrultusunda olacak inşallah.
Tabi bunlar benim düşüncelerim.
Arkadaslar ben sistemi almış bulunuyorum verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
alıntı:Turan bu arada ben mavi bilgisayardan aldım ayrıca monte edilirken kutu benim yanımda açıldı Üzerindeyse pentium 4 2.8 lga 775 yazıyordu ama genede bilemiyorum kazıklanmış olamam heralde yada senin söylediğini yanlış anladım.neyse şu sıralar yoğun olarak çalışıyorum evli olmama rağmen genede akşam saat 11 de evde olmama rağmen eve gidip üniversite yıllarının anısına diablo 2 atıyorum cayır cayır nightmare e gfeçtim herkese teşekkürler turan sana özellikle...
Gönderen : turanozzeybekCPU o sistemlerde minumum 3.2 var dostum.
alıntı:Doğrusunu istersen ben çok çok uzun zaman önce almalıydım bilgisayarı ama alamadım içime ukte oldu,bundan bir ay evvel çalıştığım kurumu değiştirmeseydim şimdi evdeki masamı(yalnız sadece masa yuvarlak yemek masası insan bir ton para verince donanıma anca yemek masasına koyabiliyor bilgisayarı)19" bir sony lcd süslüyor olucaktı.Am ucuz yırttım neyse genede görüşlerin için saol
Gönderen : varisler3özel bir nedeni yoksa 19" fazla
bunlar bencede fazla 17 yeter hdd 120 yeterdi bu fazlalık parayıda ram ve cpu için harcardım ama yinede tercih senin
alıntı:Abi Bana kalırsa 160 gb az bile neden diycek olursan bundan 5 sene evvel 2 gb amma fazla diyorduk sonra 20 gb tı nasıl doldurucaz demeye başladık derken bu günlere geldik bu arada western digital 250 gb satayı çoktan piyasaya sürdü bile yani geleceğe yapılan yatırım her zaman yararlıdır aynı zamanda bir o kadarda pahalıdır...
Gönderen : ugurbostanciözel bir nedeni yoksa 19" fazla
Pentium® 4 Processor 520 Supporting HT Technology†
Remove
Processor Number #916; 520
Architecture 90 nanometer technology
L2 Cache 1M
L3 Cache N/A
Clock Speed 2.80 GHz
Front Side Bus Speed 800 MHz
Other Intel Technologies HT† Enabled
Package FC-LGA
Chipset Intel® 925X, 915 Chipsets
Memory Type Dual Channel DDR2 400,
DDR 400/333
Boards Compatible Boards (AttrID=131)
Slot/Socket Type SOCKET
Operating Voltage N/A
Min-Max Voltage 1.25-1.40
Pin Count 775-land
sSpec Number SL7J5
Evet dediğin doğru bu CPU serisinide çıkarmışlar fakat diğerlerinden eksiklikleri sadece CPU hızı ile sınırlı olmadığını gördüm CPU'nun DDR 533 ve Operating Voltage desteklememesinden dolayı büyük fiyat düşüşleri olduğuna inanıyorum.
Hayırlısı olası dileğimle.
bende Bayramda Sonra yeni sistemimle olacağım. Aslında 2 sistem alıyorum Biri AMD diğeri Intel Olmak üzere. Sadece Intel'e 2500$ gibi bir harcama yapacağım.
İntel için önerilerini alayım ama benim aklımdakiler.
Pentium® 4 Processor supporting HT Technology† Extreme Edition 3.46 GHz 1066 MHz
Asus 925X yada Abit 925x
FX6800
512 * 4 DDR 2 533 yada 600 ram
(Disk CD-Rom Dvd-Rw Kasa diğer ıvır zıvırları almayacağım. Elimdekileri kullanacağım)
Yas söylediklerine katılıyorum ama düz mantık yapıp hepsinin en yenisini aldım yani ucuzun var bir illeti pahalının var bir hikmeti :))) şaka şaka doğru söylüyorsun bir sonraki upgrade kadar görüşmek üzere
e piyasada amd cpu kullananları (oda athlon 64 dışında ) bir kenara koyarsan kimde 32 bit üzerinde işlemciye sahip bilgisayar varki recep...
bence henüz 64 bit alan kafayı yemiştir.