"Yeni sitem açılışta kilitleniyor"

HPQ-User
02-04-2008, 21:21   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

reemperor sormuş:
Selamlar, sistemi alalı 15 gün oldu, maalesef ilk günden itibaren başlayan sorunuma şuana kadar bir çözüm alamdım, sorunum şu ki bilgisayar windows karşılama ekranında kilitleniyor resetlesemde yine aynı yerde kilitlenme oluyor, fakat biligsayara gelen elektiriği kesince (fişini çekip veya kasadan kapatınca) biligsayar açılıyor.Bir kez açılınca mesela yeniden başlat seçeneği ile açıp kapayıca takılma olmuyor, sadece bilgisayarı kapatıp üzerinden belli bir saat geçince tekrar açmak istediğimde oluyor, bu arızanın belli bir sistematiği de yok.Çözüm için birkaç yol denedim;
1-Bilgisayara format attım, yeniden f-disk yaptım.
2-Vista ile denedim
3-Kasanın kendi 400W Psu'sunu gerçek 500W Xclio Marka Psu ile değiştirdim.
4-En son Bios versiyonunu yükledim, Bios ayarlarını default yaptım.
5-Aynı sistemden 3 tane almıştık, sorunun evimin elektirik tesistından olabileceği ihtimaline karşın, arızalı olan sistemimi diğer arkdaşın evinde denedim, tab onun sistemini de kendi evimde , arızalı olan sistem arkadaşın evinde de aynı hatayı verdi, onun sistemi ise benim evde sorunsuz çalıştı.
6-Kasa ya bağlı olan bütün çevre birimlerini çıkarttım.
7-En son olarak da 1000 W ups ile denedim, sonuç arıza devam ediyor.

Bütün bu denemelerime karşın problemim devam ediyor, ilginç olan şu ki bilgisayarı aldığım yere götürdüm 2 gün serviste kalmasına karşın bir arıza tespit edilememiş, evimde yaptığı arızayı burada yapmamış.
Sizlerden sorunumun çözümü yönünde yardımlarınızı bekliyorum.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Amd Phenom 9500 İşlemci, Asus M3A 770 Anakart, Asus Ati Radeon 3850 Ekran Kartı, 2 Gb Kingston DDR-2 800 Mhz Ram, Feel Hurricane Kasa, 500 W Xclio Psu, 250 GB Samsung HDD, Asus DVD-RW Light Scribe

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.7) Gecko/20070914 Firefox/2.0.0.7

tirex_x
02-04-2008, 21:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
445 mesaj

merhaba işlemci soğutucusuna dikkat et işlemci sogutucusu işlemci üzerine oturmuş mu . işlemci fanı tutacakları takılı mı ? bunları kontrol edersen sanırsam problemin çözülecektir.
işlmci ısı sı yükseldiği zaman pc de donmalar olabilir. bilgisayarı yeniden başlatmak için bir süre beklemek zorunda kalırsınn. işlemci normal çalışma ısısına gelene kadar çalışmaz. ve pc takılı kalır.

Son Düzenleme: tirex_x ~ 02 Nisan 2008 21:53
K.A.Y.A.H.A.N
02-04-2008, 22:11   |  #3  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

Ram lerinizi tek tek  pilot olarak çalıştırn veya arkadaşınızdan ödünç alarak sisteminize uygun başka bir ramla açılısı deneyin...

Banned
02-04-2008, 22:12   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Benim ilk aklıma  gelen anakart pilinin zayıf olduğu. Eğerki anakart pili yeterince elektrik sağlayamıyorsa bu biosun resetlemesine biosun resetlemeside yüklenen donanımın sıfırlanmasına sebeb olur.Sizin pc yi açmaya çalıştığınızda donanımın yüklenememesine bağlı olarak donma olması bir veya birkaç restarttan sonra biosun donanımı yükleme sine bağlı olarak sorunun ortadan kalkması da pil hatasına işaret ediyor..

K.A.Y.A.H.A.N
02-04-2008, 22:22   |  #5  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

*Adama bas bas bağırıyoo Donuyo diyor.
2gün serviste kalmış.Servis bile bir sorun yok diyosa sistemi çok kuracalıyon sylemiyon bize bunu...
Servis Sorunu halletmek için vardır...Eğer başka bir şey
için burdaysan bence durma burda....Cool

Son Düzenleme: K.A.Y.A.H.A.N ~ 05 Nisan 2008 14:14
Banned
03-04-2008, 00:00   |  #6  
Banlandı
5,777 mesaj
KAVAS33
Ram Ram Ram
Siz hiç arızalı  bir ram ın restart atma ile yada kapatıp bekleyip açma ile düzeldiğini gördünüzmü ? Ben görmediğim gibi görenide görmedim. Hadi gördüm deyinde göreni ilk kez görmüş olayım.Ayrıca ram hatalarında donma olmaz önbelleğe yüklenememe yada önbellekten veri aktarılamasına bağlı olarak mavi ekran hatası verir.Kısacası her tüürlü ram ve işlemci arızası sistemin aniden kapanmasına yada mavi ekran hatası vermesine sebeb olur.

K.A.Y.A.H.A.N
03-04-2008, 19:03   |  #7  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

*Sen bir ramları soğutucusuz bır overlock et bakalım açar mı açmaz mı onu kendi gözlerinle görKahkaha

reemperor
05-04-2008, 12:47   |  #8  
Taze Üye
5 mesaj

Farklı bir Ram bellekle de denedim, sorun hala devam ediyor, Nasıl bir arızadır  anlamadım.

Banned
05-04-2008, 12:59   |  #9  
Banlandı
5,777 mesaj
reemperor
Farklı bir Ram bellekle de denedim, sorun hala devam ediyor, Nasıl bir arızadır  anlamadım.
anakart pilini değiştirdiniz mi?

reemperor
05-04-2008, 16:35   |  #10  
Taze Üye
5 mesaj

Anakartın pilini nasıl değişirecem, biosuna bir zarar gelmesin, bu konuda yardımcı olursan sevinirim, ayrıca bios'a bir zarar gelmez mi?

h@y@let
05-04-2008, 16:42   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
887 mesaj

Anakartın üzerinde saat piline benzer bir pil var tabi saat pili gibi küçük değil onun birkaç katı büyüklüğünde :) onu çıkart yerine yenisini tak. biosuna bi zarar gelmez en fazla default olur.

K.A.Y.A.H.A.N
05-04-2008, 16:58   |  #12  
Yıllanmış Üye
672 mesaj
reemperor
Anakartın pilini nasıl değişirecem, biosuna bir zarar gelmesin, bu konuda yardımcı olursan sevinirim, ayrıca bios'a bir zarar gelmez mi?
h@y@let
Anakartın üzerinde saat piline benzer bir pil var tabi saat pili gibi küçük değil onun birkaç katı büyüklüğünde :) onu çıkart yerine yenisini tak. biosuna bi zarar gelmez en fazla default olur.
ne saçmalıyonuz

h@y@let
05-04-2008, 17:02   |  #13  
Yıllanmış Üye
887 mesaj

KAVAS33 sende anlama noksanlığı falan mı var arkadaş bios pilinden bahsediyor. Do you understand me ???

Yoksa senin bu pilden haberin yok muKahkaha

Son Düzenleme: h@y@let ~ 05 Nisan 2008 17:04
K.A.Y.A.H.A.N
05-04-2008, 17:14   |  #14  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

*Speaking Chip the English ?
* Madurzede Makina kitlieniyo diyo ama

h@y@let
05-04-2008, 17:14   |  #15  
Yıllanmış Üye
887 mesaj

Anakart pilini değiştirmek

Bazı pillerin değiştirilmesi, sadece bir soket içerisinde bulundukları için çok kolaydır. Geri kalan piller ise sabitlenmişlerdir. Bunlar sökülemezler, anakart üzerindeki varlıkları sürdürmeye devam ederler. Bu pillerin akmaları mümkün olmadığı için ileride anakarta zarar vermeleri mümkün değildir. Yeni harici pil ise, anakart üzerinde kendisi için hazırlanmış bir yuvaya yerleştirilir.

1. Bilgisayarın fişini takılı bırakın. Böylece CMOS RAM’deki bilgiler silinmeyecek ve elektrostatik yüklemeden zarar görme tehlikesi de olmayacaktır.

2. Bilgisayarın kasasını açın ve ilk olarak çalışmanızı engelleyen ek kartları çıkartın. Bunun için bilgisayarın tabii ki kapalı olması gerekiyor.

3. Eğer anakartınızdaki pil özel bir yuvada bulunuyorsa, şimdi bunu rahatlıkla değiştirebilirsiniz.

4. Ancak pil sabitlenmiş ise ilk olarak eski pili bir Jumper yardımıyla devre dışı bırakmalısınız. Bu Jumper’ın yerini el kitapçığında bulabilirsiniz.

5. Artık harici pili kendisi için ayrılan yuvaya yerleştirebilirsiniz. Bu sırada, yuvanın her zaman kutup korumalı olmayacağını göz önünde bulundurarak, pilin kutuplarının doğru olmasına dikkat etmelisiniz.

..ALINTIDIR..  Umarım işine yarar reemperor.

h@y@let
05-04-2008, 17:16   |  #16  
Yıllanmış Üye
887 mesaj
KAVAS33
*Speaking Chip the English ?
* Madurzede Makina kitlieniyo diyo
Arkadaş nasıl değiştireceğini sormuş bende yanıtladım sorunun çözümünü biliyorsan adam gibi cevap verde arkadaşa yardımcı ol o zaman bilgin yoksada gölge etme başka ihsan istememKahkaha

reemperor
05-04-2008, 17:28   |  #17  
Taze Üye
5 mesaj

Teşekkürler arkadşım, umarım işe yarar.

K.A.Y.A.H.A.N
05-04-2008, 17:49   |  #18  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

Bak konuyu kirletiyon bak elimden bir kaza çıkacakMor Göz
sorunun çözümü bana göre ram kardeşKahkaha

h@y@let
05-04-2008, 17:57   |  #19  
Yıllanmış Üye
887 mesaj
reemperor
khramn
KAVAS33
Ram Ram Ram
Siz hiç arızalı  bir ram ın restart atma ile yada kapatıp bekleyip açma ile düzeldiğini gördünüzmü ? Ben görmediğim gibi görenide görmedim. Hadi gördüm deyinde göreni ilk kez görmüş olayım.Ayrıca ram hatalarında donma olmaz önbelleğe yüklenememe yada önbellekten veri aktarılamasına bağlı olarak mavi ekran hatası verir.Kısacası her tüürlü ram ve işlemci arızası sistemin aniden kapanmasına yada mavi ekran hatası vermesine sebeb olur.
Tekrar oku olmadı bi daha oku baktın anlamadın yine oku.Göz kırpma

reemperor
05-04-2008, 18:06   |  #20  
Taze Üye
5 mesaj
KAVAS33
Bak konuyu kirletiyon bak elimden bir kaza çıkacakMor Göz
sorunun çözümü bana göre ram kardeşKahkaha
Arkadaşım ramleri senin tavsiyen üzerine başka bir ram le değiştirip denedim, fakat sorunum devam etti, başka bir önerin varsa onu söyle.

"Biliyorsan konuş Feyz alsınlar, bilmiyorsan sus ki  adam sansınlar........"

K.A.Y.A.H.A.N
05-04-2008, 18:10   |  #21  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

Ya Birader Kardeş makina açılış ta kitlediniyo
diyor ya ben de bu sorunun ramınden  kaynaklandığını düşünü
yorum hatta şura dikkatimi çekti
sistemi alalı 15 gün oldu,...  şu ki bilgisayar windows karşılama ekranında kilitleniyor resetlesemde yine aynı yerde kilitlenme oluyor....

CoolLaF Kalıbına gerek yok...hepimiz aynı ağızdan konuşuyoz farkındasın bide ne acıCool

Son Düzenleme: K.A.Y.A.H.A.N ~ 05 Nisan 2008 18:19
h@y@let
05-04-2008, 18:14   |  #22  
Yıllanmış Üye
887 mesaj
reemperor
Arkadaşım ramleri senin tavsiyen üzerine başka bir ram le değiştirip denedim, fakat sorunum devam etti, başka bir önerin varsa onu söyle.

"Biliyorsan konuş Feyz alsınlar, bilmiyorsan sus ki  adam sansınlar........"

Bu sözün üzerine ben başka birşey yazmıcam..

reemperor sorununu araştırıyorum bişeyler bulunca özelden paylaşıcam...

Son Düzenleme: h@y@let ~ 05 Nisan 2008 18:17
K.A.Y.A.H.A.N
05-04-2008, 18:21   |  #23  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

Niye özelden paylaşıyon uyanık

JöNTüRK
05-04-2008, 18:25   |  #24  
Üye
60 mesaj
KAVAS33
Niye özelden paylaşıyon uyanı
Soru
Frumdaki arkadaşlar birikimlerini aktarırken sen nıye özele
yazıyonMor Göz

h@y@let
05-04-2008, 18:32   |  #25  
Yıllanmış Üye
887 mesaj

Hemen söyliyeyim konuya sadece laf olsun diye yazı yazanlar olduğu ( KAVAS33 ) ve site adresleri paylaştığım için. Forum kurallarına göre bazı içeriklere sahip site adresleri paylaşmak yasak bildiğim kadarıyla.

Son Düzenleme: h@y@let ~ 05 Nisan 2008 18:33