reemperor sormuş:
Selamlar, sistemi alalı 15 gün oldu, maalesef ilk günden itibaren başlayan sorunuma şuana kadar bir çözüm alamdım, sorunum şu ki bilgisayar windows karşılama ekranında kilitleniyor resetlesemde yine aynı yerde kilitlenme oluyor, fakat biligsayara gelen elektiriği kesince (fişini çekip veya kasadan kapatınca) biligsayar açılıyor.Bir kez açılınca mesela yeniden başlat seçeneği ile açıp kapayıca takılma olmuyor, sadece bilgisayarı kapatıp üzerinden belli bir saat geçince tekrar açmak istediğimde oluyor, bu arızanın belli bir sistematiği de yok.Çözüm için birkaç yol denedim;
1-Bilgisayara format attım, yeniden f-disk yaptım.
2-Vista ile denedim
3-Kasanın kendi 400W Psu'sunu gerçek 500W Xclio Marka Psu ile değiştirdim.
4-En son Bios versiyonunu yükledim, Bios ayarlarını default yaptım.
5-Aynı sistemden 3 tane almıştık, sorunun evimin elektirik tesistından olabileceği ihtimaline karşın, arızalı olan sistemimi diğer arkdaşın evinde denedim, tab onun sistemini de kendi evimde , arızalı olan sistem arkadaşın evinde de aynı hatayı verdi, onun sistemi ise benim evde sorunsuz çalıştı.
6-Kasa ya bağlı olan bütün çevre birimlerini çıkarttım.
7-En son olarak da 1000 W ups ile denedim, sonuç arıza devam ediyor.
Bütün bu denemelerime karşın problemim devam ediyor, ilginç olan şu ki bilgisayarı aldığım yere götürdüm 2 gün serviste kalmasına karşın bir arıza tespit edilememiş, evimde yaptığı arızayı burada yapmamış.
Sizlerden sorunumun çözümü yönünde yardımlarınızı bekliyorum.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Amd Phenom 9500 İşlemci, Asus M3A 770 Anakart, Asus Ati Radeon 3850 Ekran Kartı, 2 Gb Kingston DDR-2 800 Mhz Ram, Feel Hurricane Kasa, 500 W Xclio Psu, 250 GB Samsung HDD, Asus DVD-RW Light Scribe
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.7) Gecko/20070914 Firefox/2.0.0.7