merhaba arkadaşlar birkaç sorum olacak yaklaşık 15 gün önce yeni bir masaüstü topladım aldığım parçalar ise şöyle;
amd fx 8120 işlemci
powercolor HD 4800 1gb 256 bit ekran kartı
kingston 8 gb 1600 mhz ram
gigabyte 780T-D3L anakart
1 tb seagate sabit disk
everest kasa ve asus 350 watt power supply (önceki sistemden kalanlar)
kasa ve power supply dışındakiler yeni almış olduğum parçalar geleyim sorunlara;
pc yi kapatıp uzun süre sonra açtığımda yani gece kapatıp sabah açtığımda çok geç açılıyor ve açıldıktan sonra sistemin çözülmesi zaman alıyor ancak tekrar kapatıp açtığımda gayet akıcı klasör geçişler dosya tıklamaları vs vs.
başka diğer bir sorunda ve en çok canımı sıkan bu sistemde sadece photoshop ve basit 3D max render işlemleri yapıyorum ama bunları yaparken örneğin photoshopta, fotoğrafa müdahale ettikçe daha başlarda pc nin bu işlemleri yaparken ağırlaşması mesela refine mask modda dekupe işlemleri yaparken çokta iyi bulmuyorum (eski amd dual core 2 gb ram ve onboard asrock anakartlada nerdeyse aynı) açtığım dosyaya müdahale ettikçe dosya büyüdüğü için iyice kasılmaya başlıyor örneğim 700 mb seviyelerine ulaşan ve çoklu bileşenlerden meydana gelen bir psd dosyasında nerdeyse işlem yapamaz hale geliyor 3D max içinse sistem zayıf gelebilir ondaki olay daha vahim tabi.
yani diğeceğim o ki pc yi açtığımda ağır çalışması ve kapatıp açtığımda düzelmesiyle programlardaki bu ağırlık ilintili bişeymi parçalardan birisi uymsuz olabilir mi anakart yada power supply yeterziliği gibi.
yardımcı olursanız sevinirim.