Yeni topladığım sistem çalışmıyor.Lütfen yardım :(

black_dockers
04-10-2008, 17:09   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Arkadaşlar yeni bir sistem topladım.

AMD 6000+ İşlemci
Asus M2N-X Plus Anakart
1+1 1GB Kingston Ram
Sapphira HD3850 Ekran Kartı
PSU 380W
Kasam Pegasus..

Bütün bağlantıları yaptım.. Hatta parçaları aldığım yerin teknik servisine bile götürdüm bağlantıları kontrol etti eleman.. Bağlantılar doğru görünüyor.. Problem ise şu:
Power  tuşuna basıyorum.. Ekranın ışığı yanıp sönüyor. Fakat görüntü yok.. Sonra anakartta pilin yanındaki jumperdan resetliyorum bios ayarlarını.. sonra powera basıyorum, açılıyor.. ekran da F1 Bios F2 Yüklü ayarlarla devam gibi bir şey yazıyor.. ondan sonra biosa girip saat ayarı felan yapıyorum.kaydedip çıkıyorum baştan başlıyor sonra yine aynı.ekran ışığı yanıp sönüyor.sistem açılmıyor? F2 dediğimde ise windowsu yüklemeye çalışıyor fakat yine kapanıyor...Sonrasında hiç açamıyorum zaten.. tekrar jumperdan reset atmam gerekiyor.. Sorun nedir anlamadım.. hevesim kursağımda kaldı.. anakart mı problemli yoksa psu felan yetersiz mi kalıyor anlamıyorum.. fanları kontrol ettim gayet seri çalışıyor.. yani güç yetersiz değil gibi?? Nedir problem sizce?? Ne olur bir yardım arkadaşlar..

panda34
04-10-2008, 17:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

Bilgisayarcıların çoğu , bir bilgisayarı oluşturacak kadar parça satın alırsanız
montajı bedava yapıyor , neden parçaları kendiniz taktınız sorabilirmiyim ?

escape
04-10-2008, 17:29   |  #3  
Yıllanmış Üye
183 mesaj

Aldığın yerde'ki eleman madem gördü peki o ne dedi bu durum için mesela anakart problemli dedimi

black_dockers
04-10-2008, 17:59   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj
mengu88
Bilgisayarcıların çoğu , bir bilgisayarı oluşturacak kadar parça satın alırsanız
montajı bedava yapıyor , neden parçaları kendiniz taktınız sorabilirmiyim ?
Benim aldıoğım yer istiyordu.. Ayrıca teknik servis olarak güvenemedim.. Son çare götürdüğümde bile pişman oldum.. Adam tornavidayla girişti ekran kartı anakart sürttüre sürttüre çıkarmaya çalışyor parçaları. Kafa atmamak için zor tuttum kendimi..

Aldığım yerdeki eleman gördü.. abi sen bunu bana bırak ben bir uraşiyim bunla dedi..Ben de hayır dedim tabiki..

black_dockers
05-10-2008, 16:08   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

yok mu yardımcı olacak kimse.?? Arkadaşlar yardımcı olmak yerine sorguya çekiyorlar!!

black_flood
05-10-2008, 23:14   |  #6  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

aynı benzeri sorunları bende yaşamıştım bir ara. anakartının üzerinde onboard vga olsaydı daha kolay olurdu çözüm.büyük ihtimallen görünen anakartın pcı express slotundan kaynaklanan yada vgadan kaynaklanan bir sorun varsa ellerinde aynı model anakart birde ona bağlayıp denesinler sorun nerde olduğu anlaşılır ha yinemi aynısı oldu onboard vgalı 43 dolarlık anakartların birine o işlemciyi takıp denesinler belkide işlemcidede üretim hatası olabilir amd işlemcilerde trilyonda bir bir ihtimal gerçi amam mümkün.intellerde zaten hatalı üretim çok var.

deniztuna
06-10-2008, 11:48   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

hiç uğraşma götür bilgisayarcıya düzsün versin sana.