Kurtlar Vadisi'nin belli bir seyirci kitlesi var ve bu dizi verilmezken de bu seyirci sayısında kayda değer bir azalma oldu mu olmadı mı bilemiyorum. Kurtlar Vadisi elbette bu sefer çok hassas bir konuya eğildi ve onu 'kullanıyor'. İyi ya da kötü değerlendirilebilir. Özellikle medyaların arasında rekabetten ötürü yapılan eleştirileri bence görmemek daha sağlıklı olur; tarafsız değiller çünkü ve reyting savaşı durumu var.
Bence de bu dizi insanları kötü yönde etkilemiyor demek gerçeği inkar etmektir. Çünkü cahil insanlarımız sandığımızdan çok daha fazla ve vermek istedikleri mesaj her neyse onu görmek yerine ellerindeki silahla yaptıklarına kilitleniyorlar daha çok ve istenmeyen olaylar yaşanıyor. Bu dizi toplumu kötü etkilemiyor diyemez kimse; ancak ben bu dizinin yayından kaldırılması taraftarı da değilim. Zaten halkın buna karar vermesi gerekir. Selçuk İslamoğlu, sabah programlarıyla güzel bir örnek vermiş hepsinin kaldırılmasını istemiş ama bu maalesef mümkün değil, en azından şimdilik. Çünkü halk istiyor bu programları, halk bırakmadan da asla bitmezler. Kanallar kendi ayaklarına kurşun sıkacak değiller ya; bu programları kaldırmaları demek gelir kaybı demek; onca reklamı kaybetmek kolay mı? Mehmet Ali Erbil'in o son kabul edilemez sandığımız hatası bile maalesef unutuldu gitti; şimdi yine çok izlenen bir show sabah programı yapıyor. Burada suçlu kim? Onu sürekli eleştiren ama bir türlü gözünü ondan ayıramayan halk mı yoksa gelirinden feragat etmek istemeyen medya önderleri mi? Belki ikisi de doğru; ama halkın tercihleri daha faydalı programlara maalesef yansımıyor. Yani halk ne istiyorsa kanallar da onu veriyor; o yüzden yöneticileri suçlamak da bir yerden sonra mantıklı gelmiyor bana. İnsanları düşündürmeyen, beynini çalıştırmayan, abuk sabuk, öylesine zaman geçirenler için olan programların bu ülkede tutması doğrusu beni çok şaşırtmıyor. Toplumun bir yansıması sonuçta.