2 ay önce topladıgım pc de şu zamana kadar hıç sorun yasamadım. bütün oyunları(gta sananders, splıntrcell hücre, nfs carbon vb. ) very high ve 1440/900 çöznürlükte oyanamama rağmen tık demeyen makina dünden beri calişmiyor. öncelikle sistemim:
asus p5vd2-vm anakart
ati radeon x1550 512mb ekran kartı
1 gb markasını hatrlamadıgım ram
samsung 250 hd
LG dvd combo
intel e2180 2.00gh dual işlemci
SWİTCHİNG PSU 360 WATT
samsung 19 inç geniş ekran lcd monitor
Şu anda pc yi anakartın üzerinden calıstırıyorum. çünkü ati ekran kartı sürekli mavi ekran cıkartıp pc yi kitliyor ve reset atmak zorunda kalıyorum.kartın diriverlerinin son sürümünü zaten kullanıyordum aldıgımdan beri hiç bi sorun yoktu genede kaldırıp bı daha kurdum ama sorun cözülmedi bide cd sindeki eski driveri yukledim ama gene sonuç yok. zaten catalisty control center açılmıyor bile hata veriyor.
ekran kartını ve ram i cıkarıp takmakta işe yaramadı. kart sırf oyunlarda degıl masaüstünde ve msn de falan da kitliyor makınayı.
pc nin ısı degerkeri masaustundeyken şöyle;
anakart: 40 C
cpu: 30 c
cekirdek1: 31 c
cekirdek2: 32 c
harddisk: 33 c
ekran kartını kulanamadıgım için ölçemedim süreklü mavi ekran çıkıp sürücü veya aygıt sonsuz dögüye girdi yazıyor.
NOT: son 1 haftadır yani bozulmadan önce ekran kartının kendi fanından zırıltılar geliyodu ama 10 dk sonra kesiliyodu. ısınma sorunu olabılırmı? ama makinayı actıktan 2 dk sonra oyuna gırsen bıle kıtlenıyor 2 dk içinde o kadar ısınacagını sanmıyorum.
bi sorun bu kadar detaylı anlatılamzdı heralde.
diger siteleri inceledigim zaman aynı sorunu yasayan bi cok kişi gördüm. ama hiç biri bi sonuca ulaşamamış. insşallah sizin yardımınızla ben üstesinden gelecem arkadaslar şimdiden tesekkurler