Merhaba;
Benim ağlar hakkında ufak sorularım var.cevaplarsanız sevinirim;
şu anda evde 2 bilgisayarı birbirine bağladım..aynı zamanda adsl kullandığım için ,hub ile bağlamayı daha mantıklı buldum. router ın üzerindeki ethernet girişini ve diğer 2 bilgisayara bağladığım kabloların hepsini hub a taktım..buraya kadar sorun yok,hatta adsl hızı vs. den de memnunum..hız bölünmesi fln da olmuyorda,benim sormak istediğim soru başka..şimdi,yerel ağdaki hızım şu anda 10 megabit/sn. iletişimi de gayet güzel karşılıyorum,kopma fln da olmuyor ama normalde ethernet kartım 1 gigabit/sn . destekliyor..ben bu tür bağlantı yaptığımda lan hızının 1 gigabit olcağını zannettim fakat tüm herşeyi hub a bağladığımda windows hızımı 10 megabit olarak gördü..tamam buna da rağzıyım ama madem daha yüksek hızı destekliyor,neden ağımın hızı da yüksek olmasın..bunu kontrol de ettim..yani tüm kabloları hub dan çıkartıp,direkt olarak 1 kabloyla 2 bilgisayarı bağladığımda windows hızımı 1 gigabit/sn olarak gördü..zaten asıl hız da bu..anladığım kadarıyla benim almış olduğum hub ,bu hızı desteklemiyor..:(( veya başka bişey mi var?? bu hızı yeniden 1 gigabit yapmak için ne yapabilirim? yeni bir hub mı almalıyım? nasıl bişey yapayım?
birde ufak bi sorum daha olacak,masaüstündeki "ağ bağlantılarım" ı tıkladığımda hiçbir şey gözükmüyor..yerel ağ bağlantımı ancak "ağ bağlantılarımı görüntüle" linkine tıklayınca görebiliyorum..neden bu ilk sayfada bişey gözükmüyor?? biliyorum biraz uzun yazdım ,kusura bakmayın..teşekkürler..