punisher123
...avast dandik bi program,avira yada kis 2009u kurup güvenli modda taratırsanız kurtulursunuz ikiside sağlam programlardı
Size katılmıyorum, nedenini şöyle açıklayayım;
Burada konu edilen avast'ın dandik oluşu değil önce burada uzlaşalım. Avast değil de sizin kullandığınız anti yada çoğunluğun tercih ettiği Eset olsaydı eminim yine dandik ifadesini kullanmazdınız. O antiler olsaydı pc bu halde olmazdı demeyin yanılırsınız, zira örnekleri fazlasıyla mevcut.
Başlığı açan kardeşim üzerine alınmasın lütfen bir genelleme yapacağım, buna ben de dahilim. Pc bir araçtır, kullandığımız programlar da yardımcı unsurları. Burada dandik olan da kullanıcıdır. Elinizdeki aracı ve aparatlarını doğru şekilde kullanmazsanız hiç bir işe yaramaz. Aldığınız performans ya da karşılaştığınız sorunlar kullanıcının karnesidir. Kullanıcı kimi zaman dandik olur, zaman geçer usta olur, piştikçe ve kendini geliştirdikçe profesyonelleşir. İşte o gün geldiğinde elindeki araç-gereçler ihtiyacını karşılayamaz ve yeni arayışlara başlar.
Şimdi biraz başa saralım.
Acaba bizim kullanıcı kullandığı antinin ayarlarını yeterli düzeyde yaptı mı? Bunun haricinde, kendisini tehlikelere karşı koruyabilecek ön bilgileri edindi mi? Sisteminde olması gereken güncelleme paketleri mevcutmu? Yoksa Windows'u orjinal olmadığından bazı kısıtlamalara mı gitti? Sistemi kim nasıl yükledi? Hangi ayarları devre dışı bıraktı? Çoğunluğun yaptığı gibi pc nin tek iletişim diliolan sesleriyle uyarı mesajlarını kapattı mı? Örnekleri çoğaltmak mümkün. Bütün bunları sorgulamadan kalkan görevini üstlenen antiye tüm sorumluluğu yıkmak ne kadar doğru?. Avast'ı savunmuyor ve kullanmıyorum ama atarken desteği göremediğim zaman çenemi tutamıyorum.
Avast'ın VRDB sinden tekrar bahsetmeyeceğim merak edenler önceki mesajlarımdan yada netten bulup okuyabilirler. Başlığı açan kardeşimizin kusuru kullandığı antinin VRDB özelliğini kullanmamış olmasıdır. Bu da yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmamasından kaynaklanmaktadır. Şimdi bizler bu arkadaşa dünyanın en kaliteli güvenlik programını önersek bir süre sonra benzer sorunlar yine ortaya çıkacaktır.
Şimdi bir çoğunuz x,y antivirüsünü önereceksiniz, çözüm değil arkadaşlar kendinizi boşuna yormayın. Ondan daha acil olarak yapılması gereken işler var. Unutmayın ki önereceğiniz antiler, narkoz vermeden hastayı ameliyat etmeye benzer. Önce sistemdeki zararlıyı tespit edip ona göre ilaç verip verilerine bulaşan hastalığı etkisiz hale getirmemiz lazım. Ameliyata alarak hayati organlarını kaybetmesine neden olabilirsiniz. Sonrası ne mi? gömün gitsin #$!½@...
Biraz uzun oldu kusura kalmayın. Umarım yazdıklarımdan bazı detaylar çıkarmışsınızdır.
Başlığı açan kardeşim ilk iş olarak pc deki zaralının adını, HijackThis log dosyasını ve karşılaştığınız hatayı tam olarak yazın. Gerisini tamamlarız.
Kolay gesin...