arkadaşlar yerel disk isimlerini nasıl değiştirebiliriz örneğin:yereldisk(d) bunun ismini nasıl yereldisk(e) yapabiliriz bilen varsa söyleyebilirmi.
yerel disk
Eğer sadece isim değiştirmek istiyorsan sağ tıkla ekrandaki boş metin kutusuna istediğin ismi yaz.
Ancak yazacağın isim sürücüyü değiştirmez, sadece görüntülenecek ismi değiştiri o kadar. Bunun dışında sürücü değişimi yapılabileceğini sanmıyorum. Belki özel programlar vardır Partion Magic gibi.
o bilgi kutucugundan ismini degiştirebilirsin harfini ise
bilgisayarım sagtık >yönet >disk yönetimi >yerel disk üzerine sag tık >sürücü harfi degiştir !!!
@benersince
Sakin ol kardeşim yahu...Canı sağolsun, belki bilmiyordur ya da aklına gelmemiştir.Hem ne ki bu ? Alt tarafı bir harf :) İncitmeyin birbirinizi, boşverin...
Caner Güral@benersinceyok abi ya yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın herkez herşeyi bilecek diye bir kural yok zaten .....Sakin ol kardeşim yahu...Canı sağolsun, belki bilmiyordur ya da aklına gelmemiştir.Hem ne ki bu ? Alt tarafı bir harf :) İncitmeyin birbirinizi, boşverin...
benersinceo bilgi kutucugundan ismini degiştirebilirsin harfini iseSağol bende öğrenmiş oldum
bilgisayarım sagtık >yönet >disk yönetimi >yerel disk üzerine sag tık >sürücü harfi degiştir !!!
ya bende değiştiermiorum eskiden ı 'ydı şimdi kendi kendine c oldu sizin dediğiniz gibi yönetten değiştir dedim fakat bu bölümde sayfa dosyası var diye bir uyarı gelio
o bilgi kutucugundan ismini degiştirebilirsin harfini ise
bilgisayarım sag tıkla >>yönet >>disk yönetimi >>yerel disk C üzerine sag tık >>sürücü harfi degiştir !!! !!!!!!!!!!!!!11
ya tamam işte bende onu yapıorum işte onu yapınca bana bu bölümde sayfa dosyası var diye bir uyarı gelio bunu nasıl yapcam ben lütfen yardım :( çoğu program onun üstüne kuruluydu ve şimdi hata veriolar
http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=57726
"başlat/çalıştır/aç regedit yaz
HKEY_LOCAL_MACHINE/system/mounteddevices klasörüne gel ve istediğin sürücünün adını bul
örnek
\DosDevices\A:
\DosDevices\C:
\DosDevices\D:
\DosDevices\E:
istediğin adı vermeden önce o sürücünün ismini değiştir
sağ tıkla isim değiştire bas sonra (j veya w gibi) kullanılmayan bir isim ver cünki aynı anda iki sürücü aynı ismi taşıyamaz
sonra istediğin şekle getir yeniden başlat bitti.
sistemin kurulu olduğu diskin sürücü harf ve yolunu değiştirmek windowsdan sonra kurulan programları etkileyecektir.""zoque"
çok saol yaa çok yardımcı oldun teşekkürler