Arkadaşlar sorunum yerel diskleri açmak istediğimde Birlikte Aç seçeneğinin çıkması.Yüklü olan bir dosyadan hedef bul dediğimde sorun yok ama direk uaşım olmuyor.Nedeninide biliyorum:) Virüs:))1-2 günlük arkadaşta kalan flash belleği nasıl kullandıysa artık benim pc ye takar takmaz sorunlar baş gösterdi.Kaspersky İnternet Security kullanıyorum.Format sonrası kurdum ama tüm güncelleştirmeleri tüm programları yükledikten sonra yapcaktım.Programlar benim arşiv cd lerimde olduğu için ilk olarak antiviürs güncelleştirmesi yapmadım.Flash belleği arkadaştan aldım kaspersky tıkladığımda potansiyel tehlike hatası verdiki herleye veriyor.:)Verdiği şey T0k3c.cmd mi neydi.İlk başta engelle dedim ancak verilere ulaşamayınca 2. seferde izin verdim.SOrun yoktu ortada hiç.Bugün güncelledim antivirüsü ve tam tarama yaptım.4 gün önce formatlanan pc de 210 mu ne tehlike buldu.3-4 çeşit vrüsün heryere yagınlaşması.büyük ihtimal yerel disklere erişi autorun.inf vrüsünden kaynaklanıyor.Bayağa yere bulaşmıs bende toptan sildim tabi.Ancak şimdide birlikte aç diyor.Aklıma gelen xp cd si ile onarmak.Ancak daha denemedim.Onarma dışında yapabileceklerim nelerdir??Biliyorum çok uzun oldu:S :)
Yerel Disklere Erişemiyorum
Pc ye virüs bulaşmış tekrar format atmak işe yaramıyor aynı durumla çok karşılaştım özellikle flash disklerden bulaşıyor.Virüs programlarıyla temizlemekte bazen çözüm olmuyor.Onarmakta çözüm olmayabilir.
Önerim şu:Öncelikle C den başka disk veya bölüm varsa virüsün oraya bulaşma ihtimali çok yüksek sadece C ye format atıldığından virüs formatla silinemiyor.
Eger başka bir bölüm veya disk varsa bütün yedeklerini alıp her bölüme kurulum sırasında temiz format atarak kurmaktan başka çözümü yok.
Kurulumu bu şekilde yaptıktan sonra yedekleri tekrar pc ye alırken çok dikkatli bir şekilde virüs taramasından geçirmen gerekir.
Kolay gelsin.
http://tools.mspro.org/Programs/autorun.zip linkte bulunan dosya problemini çözecektir
Merhaba, virusu temizlediginize gore problem Autorun.inf dosyasinin diskte bulunmasindan kaynaklaniyor. Autorun.inf dosyasi sabitdiskinizde gizli halde bulunabilir Lutfen şu adimlari takip edin:
1.Başlatı tıklayın.
2. Calıştıra gelip CMD yazin ve entera basın.
3.Açılan komut isteminde önce CD\ yazıp entera basın.
4. Hangi sürücüde sorun yaşıyorsanız örnegin D: sürücüsü, komut isteminde D: yazıp enter'a basın.
5. CD\ yazıp entera basın.
6. Attrib -r -h -s *.inf yazip entera basin.
7. Del *.inf yazip enter'a basın.
Bu işlemleri hangi suruculerde yaşıyorsanız aşama aşama yeniden yapip, autorun dosyasini silin.