İyi günler.
Ben 12.sınıf BT Öğrencisiyim. Malum bu sene sınavlar var.Şuan çoook kararsız bir durumda kaldım. Ve bu gerçekten çok kötü bir durum. İnsanı yiyip bitiriyor. Neyse;
Daha çalışmaya başlamadım. (Çooooooook geç kaldığımın farkındayım.) Geç olduğu için dershaneye de gitmeyi düşünmüyorum. Fakat önerileriniz nedir gitmeli miyim? Gitmemeli miyim?
Bir de Sayısaldan girecem. Bana hangi kitapları önerirsiniz.Konu anlatımlı olursa iyi olur.
Nasıl bir çalışma programı yapmamı tavsiye edersiniz?
En azından YGS de İyi bir puan yapmayı düşünüyorum. Belki seneye sadece çalışarak hazırlanırım. Bunu tavsiye eder misiniz? 1 sene gitmiş olacak.
Yoksa kazanamadığım halde 2 senelik bir fakülteyemi gitsem?
Çook kararsız olduğum için bu konuyu açıyorum. Lütfen Konuyu okuyan herkes tecrübelerini ve yorumlarını bildirirse çok güzel olur. Teşekkürler.
Ya başlamamalı, ya bitirmeli…(OVIDIUS)
Kararsızlık en büyük hastalıktır. GOETHE
Kuşku ve kararsızlık, insanın gelişmesini engeller. IGNAZIO SILONE
Uzun düşünmek insana, çok kez fırsat kaçırtır. PUBLILILUS CYRUS
Çok düşünen kararsızdır. NAPOLEON
İçinizdeki ümidinizin ne kadar ciddi olduğu açtığınız konudan bile belli oluyor. Peki o zaman niye geç kaldım gibi ümitsizliğe kapılıyorsunuz?Konularda zaten en fazla 3-4 ünite ilerlendi sizde bunu uykunuzdan günlük fantezilerinizden birazda olsa fedakarlık yaparak telafi edebilirsiniz. Bence geç değil. Ama dershane konusunuda bu ideallerinize ulaşma çabasının arasına koyarsanız daha iyi olur. Sonuçta dershane hem çalışma konusunda hemde kazanamam, yapamam ümitsizliği konusunda size yardımcı oluyor. Rehberlik ediyor. Yeni açılan teknoloji fakülteleri var inş. müh. flan onların puanı fazla yüksek değil. Ama bu işi ciddiye almak lazım çünkü puanlar fırlamış

İ.Ö 380'e çıkmış

öğretmenlik zaten uçmuş kuru tokat bile 400

En kötü karar kararsızlıktır... Siz kararınızı vermişsiniz kötü olan bir durum yok...
Geç olduğu için dershaneye de gitmeyi düşünmüyorum. Fakat önerileriniz nedir gitmeli miyim? Gitmemeli miyim?Kesinlikle gitmeslisiniz. (bence)
Bir de Sayısaldan girecem. Bana hangi kitapları önerirsiniz.Konu anlatımlı olursa iyi olur.Sadece ygs1 yapcaksın zaten. Dostum Güvender biraz daha kolay ilk adım matematiğini alıp bilgilerini pekiştirebilirsin. Daha sonrada final sınavın dergisi varsa olabilir. Bence geç değil hiçbirşey için mat halledersinde feni bilemem.:) Çünkü benimde en çok fende sorunum var :)
Nasıl bir çalışma programı yapmamı tavsiye edersiniz?
Bu konuda yardımcı olamayacağım. Çünkü sizin ders çalışma performansını bilen okulda rehberlik hocanıza flan yaptırabilirsiniz. Ama yinede ders çalışma programını haledemesseniz ben size derhanedeki hocamın bana yaptığını gönderirim :D
En azından YGS de İyi bir puan yapmayı düşünüyorum. Belki seneye sadece çalışarak hazırlanırım. Bunu tavsiye eder misiniz? 1 sene gitmiş olacak.
Bence kendinizi deneyim ama denemek için değil.Gerçekten çok sıkı bir performans sergileyip deneyin. Sonuçta 1 sene 1 senedir
Yoksa kazanamadığım halde 2 senelik bir fakülteyemi gitsem?
Aslında kazanamassam böyle düşünüyorum 2 yıllıktan 4 yıllığa geçişin kalkmadığını söyediler. Ama birincil hedefiniz 4 yıllık olsun.