YGS ve LYS ye hazırlanma?

kyotoprotokolü
22-10-2010, 17:58   |  #1  
kyotoprotokolü avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,327 mesaj

İyi günler.
Ben 12.sınıf BT Öğrencisiyim. Malum bu sene sınavlar var.Şuan çoook kararsız bir durumda kaldım. Ve bu gerçekten çok kötü bir durum. İnsanı yiyip bitiriyor. Neyse;

Daha çalışmaya başlamadım. (Çooooooook geç kaldığımın farkındayım.) Geç olduğu için dershaneye de gitmeyi düşünmüyorum. Fakat önerileriniz nedir gitmeli miyim? Gitmemeli miyim?

Bir de Sayısaldan girecem. Bana hangi kitapları önerirsiniz.Konu anlatımlı olursa iyi olur.

Nasıl bir çalışma programı yapmamı tavsiye edersiniz?

En azından YGS de İyi bir puan yapmayı düşünüyorum. Belki seneye sadece çalışarak hazırlanırım. Bunu tavsiye eder misiniz? 1 sene gitmiş olacak.

Yoksa kazanamadığım halde 2 senelik bir fakülteyemi gitsem?

Çook kararsız olduğum için bu konuyu açıyorum. Lütfen Konuyu okuyan herkes tecrübelerini ve yorumlarını bildirirse çok güzel olur. Teşekkürler.

Ya başlamamalı, ya bitirmeli…(OVIDIUS)
Kararsızlık en büyük hastalıktır. GOETHE
Kuşku ve kararsızlık, insanın gelişmesini engeller. IGNAZIO SILONE
Uzun düşünmek insana, çok kez fırsat kaçırtır. PUBLILILUS CYRUS
Çok düşünen kararsızdır. NAPOLEON

Son Düzenleme: kyotoprotokolü ~ 22 Ekim 2010 18:05
mustafa_akdoğan
22-10-2010, 19:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
180 mesaj

mesleklisesimisin? Çalışmanın zararı olmaz boş bırakma sürekli çalış ben geçence sene 2 yıllığa geçiş yapmadım bu sene dershaneye gidiyorum faydası büyük bu sene çalışırsan seneye biraz daha rahat edersin malum 4 yıllık zor iş buluyor 2 yıllığı hiç tavsiye etmem ama gideceğin bölümede bağlı

Son Düzenleme: mustafa_akdoğan ~ 22 Ekim 2010 19:27
kyotoprotokolü
22-10-2010, 19:32   |  #3  
kyotoprotokolü avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Evet meslek Lisesinde okuyorum. Sorunun Başında da belirttim. Bilişim teknolojileri bölümünde okuyorum.
Bu sene geç kaldığım için gitmeyi düşün müyorum dershaneye. Ama önerilerinizi beklerim. Gidip gitmeme konusunda.

Bu sene çalışarak en azından YGS de iyi bir puan yapmak istiyorum. Bunun için kullanabileceğim ne tür kaynaklar vardır?

onurrT
22-10-2010, 19:56   |  #4  
Yıllanmış Üye
288 mesaj

Bildiğim kadarıyla meslek lisesi olarak sadece YGS ile 4 yıllık bir bölüme girebiliyorsun,bana sorarsan sadece YGSye hazırlan ve elinden gelenin en iyisini yap ve bu alanda(YGS)girebileceğin en iyi yere git

kyotoprotokolü
22-10-2010, 20:12   |  #5  
kyotoprotokolü avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,327 mesaj
Alıntı: onurrT  
Bildiğim kadarıyla meslek lisesi olarak sadece YGS ile 4 yıllık bir bölüme girebiliyorsun,bana sorarsan sadece YGSye hazırlan ve elinden gelenin en iyisini yap ve bu alanda(YGS)girebileceğin en iyi yere
Bu gün bir arkadaşta dedi bunu ama. Şimdi bir bakacam. Böyle bir şey var sa iyi olur.

Eğer böyle bir olay varsa. Ben YGS de yaptığım iyi bir puanla Mühendisliğe geçebilir miyim?

loseface
24-10-2010, 11:41   |  #6  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

Bir yıllık sıkı çalışma ile 380 lerden başlayıp tıp kazananlar gördüm.(Yeni sisteme göre).Onun için hiçbirşey için geç değil.Keşke geçen sene başlayasaymışsın daha rahat olurmuş ama bu senede kasarak kazanabilirsin.Mühendislikler MF4 yani LYS puanı ilede hesaplanıyor.YGS ile 4 yıllık yerlere girebiliyorsun ancak Mühendislik bunlar arasında değil.YGS kitapları olarak kesinlikle Güvenderin kitaplarını öneririm şu an takip ettiğim kitaplar çok kaliteliler.

Birde lise 1,2,3 de olan arkadaşlar için bir açıklama yapayım :)

Sakın ha sakın 1,2 de kendinizi boş yere kasmayın.ileride çok sıkılırsınız.Size önerim Lise 3 ün başında başlayıp ilk dönem YGS yi ikinci Dönem LYS yi bitirip konu olarak tabi devamında soru vee denemelere gömülmeniz.

Kapalı Hesap (158417)
25-10-2010, 09:53   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj
Alıntı: kyotoprotokolü  
İyi günler.
Ben 12.sınıf BT Öğrencisiyim. Malum bu sene sınavlar var.Şuan çoook kararsız bir durumda kaldım. Ve bu gerçekten çok kötü bir durum. İnsanı yiyip bitiriyor. Neyse;

Daha çalışmaya başlamadım. (Çooooooook geç kaldığımın farkındayım.) Geç olduğu için dershaneye de gitmeyi düşünmüyorum. Fakat önerileriniz nedir gitmeli miyim? Gitmemeli miyim?

Bir de Sayısaldan girecem. Bana hangi kitapları önerirsiniz.Konu anlatımlı olursa iyi olur.

En azından YGS de İyi bir puan yapmayı düşünüyorum. Belki seneye sadece çalışarak hazırlanırım. Bunu tavsiye eder misiniz? 1 sene gitmiş olacak.

Çook kararsız olduğum için bu konuyu açıyorum. Lütfen Konuyu okuyan herkes tecrübelerini ve yorumlarını bildirirse çok güzel olur. Teşekkürler.

Ya başlamamalı, ya bitirmeli…(OVIDIUS)
Kararsızlık en büyük hastalıktır. GOETHE
Kuşku ve kararsızlık, insanın gelişmesini engeller. IGNAZIO SILONE
Uzun düşünmek insana, çok kez fırsat kaçırtır. PUBLILILUS CYRUS
Çok düşünen kararsızdır. NAPOLEON

İçinizdeki ümidinizin ne kadar ciddi olduğu açtığınız konudan bile belli oluyor. Peki o zaman niye geç kaldım gibi ümitsizliğe kapılıyorsunuz?Konularda zaten en fazla 3-4 ünite ilerlendi sizde bunu uykunuzdan günlük fantezilerinizden birazda olsa fedakarlık yaparak telafi edebilirsiniz. Bence geç değil. Ama dershane konusunuda bu ideallerinize ulaşma çabasının arasına koyarsanız daha iyi olur. Sonuçta dershane hem çalışma konusunda hemde kazanamam, yapamam ümitsizliği konusunda size yardımcı oluyor. Rehberlik ediyor. Yeni açılan teknoloji fakülteleri var inş. müh. flan onların puanı fazla yüksek değil. Ama bu işi ciddiye almak lazım çünkü puanlar fırlamışTerleme İ.Ö 380'e çıkmışSinsi öğretmenlik zaten uçmuş kuru tokat bile 400KahkahaKahkaha
En kötü karar kararsızlıktır... Siz kararınızı vermişsiniz kötü olan bir durum yok...

Geç olduğu için dershaneye de gitmeyi düşünmüyorum. Fakat önerileriniz nedir gitmeli miyim? Gitmemeli miyim?
Kesinlikle gitmeslisiniz. (bence)

Sadece ygs1 yapcaksın zaten. Dostum Güvender biraz daha kolay ilk adım matematiğini alıp bilgilerini pekiştirebilirsin. Daha sonrada final sınavın dergisi varsa olabilir. Bence geç değil hiçbirşey için mat halledersinde feni bilemem.:) Çünkü benimde en çok fende sorunum var :)

Bu konuda yardımcı olamayacağım. Çünkü sizin ders çalışma performansını bilen okulda rehberlik hocanıza flan yaptırabilirsiniz. Ama yinede ders çalışma programını haledemesseniz ben size derhanedeki hocamın bana yaptığını gönderirim :D

Bence kendinizi deneyim ama denemek için değil.Gerçekten çok sıkı bir performans sergileyip deneyin. Sonuçta 1 sene 1 senedir

Aslında kazanamassam böyle düşünüyorum 2 yıllıktan 4 yıllığa geçişin kalkmadığını söyediler. Ama birincil hedefiniz 4 yıllık olsun.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (152859) ~ 25 Ekim 2010 14:14
çe young
17-12-2010, 16:28   |  #8  
Taze Üye
0 mesaj

Arkadaşlar ben 5 senedir sınava girmiyorum bu sene girmekistiyorum ama sistem çok değişmiş anlayamadım bi türlü Annem hasta oldugu için bu sene çok geç kaldım hazırlanamadım ama sınava girmeyi de istiyorum güvenderin kitaplarını alıcam ama hangi derslerden? bilmiyorum bide ben eşit ağırlık bölümündenim ama sözeli seçebilir miyim sözeli seçersem hangi meslekleri seçebilirim eşit ağırlıkta hangi meslekler var hiç bilmiyorum lütfeeenn yardımcı olun bana:(