Yine bir Google haberi: Sırada ne var?

CHIP Online
11-09-2008, 09:43   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bakalım bugün haberlerde ne var? Yine Google, yine Google... İnternet devi şaşırtmaya devam ediyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Yine ... da-ne-var_8626.html

İnternet dünyası her geçen gün biraz daha garip bir hal almaya başladı. Teknoloji ve internetle yeni tanışan biri bir teknoloji sitesine girip haberleri okumaya başladığında, büyük ihtimalle "internet" ve "google" kelimelerinin eş anlamlı olduklarını düşünecektir. Artık biz Google haberi yapmaktan yorulduk; ama Google her geçen gün yeni bir sürprizle karşımıza çıkmaktan yorulmadı. Böyle giderse biz de, Günün ipucu ve Günün ücretsiz yazılımı gibi sabit köşelerimize yeni bir ek daha yapabiliriz: Günün Google haberi!

Google'ın bugünkü sürprizi ne?
Geçtiğimiz Pazar günü 10. yaşını kutlayan Google, kurulduğu yıldan bu yana oldukça fazla yol kat etti. Sadece arama motoru olmanın ötesinde kullanıcılarına birçok servisi bir arada sunan Google, bildiğiniz gibi son olarak da Chrome ile tarayıcı pazarına el atmış ve gazeteleri taramaya başlamıştı.

Bununla da yetinmeyen ve her geçen gün bizi şaşırtmaya devam eden Google, şimdi de oyun pazarına el atıyor. Aslında bu habere eminiz birçoğunuz şaşırmadınız; zira Google yeni pazarlara girmek konusunda oldukça girişken bir şirket.

Forbes'da yer alan habere göre Google, Electronic Arts (EA), Activision-Blizzard ve Ubisoft'un bulunduğu oyun pazarına girerek bu şirketlere rakip olma hazırlığında. Eğer bu haber Google tarafından da doğrulanırsa, Google'ın oyun dağıtım pazarına resmen girdiğini söyleyebiliriz.

Aslında Google'ın finansal durumu düşünüldüğünde, bu dev şirketin birden fazla oyun geliştirme şirketini zorlanmadan satın alabileceği ortada.

Tüm konu: Yine bir Google haberi: Sırada ne var?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'ın oyun dağıtımına soyunması...

Mehmet-
11-09-2008, 09:58   |  #2  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Google'ın bu işe el atıyor olması beni heycanlandırdı. Büyük başarılara imza atabilir.

Ama şu da var; Bir çok alanda başarı yakalamaya çalışan kuruluşlar bazen işin suyunu çıkarıyor. Umarım google buna düşmez...

StatioN
12-09-2008, 00:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
379 mesaj

harika bi haber google gibi bi bütçeye sahip şirketin oyun pazarına yönelmesi beni sevindirdi eğer Türkçe dil paketide koyarsa oyunlara var ya google senden başka istemem:)

Fattur
12-09-2008, 23:20   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

hüsran olur diye düşünüyorum(google ve oyuncular için)