Yine ttnet yine hız sorunu ( ilginç bir sorun)

StalkerUdinow
13-11-2014, 03:29   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2014

Merhaba arkadaşlar,

2 hafta önce superonlinedan ttnet'e geçiş yaptım. Aslında ben değil babamı aramışlar ttnetten. 16mb interneti 33tlye deyince babam da pek fazla anlamadığı için kabul etmiş. Neyse sorunuma geçeyim.

İlk günler internetten çok memnundum. Hız testlerinde 14-15mb lere kadar görüyordum dolayısıyla torrent vb hissedilir bir değişiklik oldu. 4-5 gün önce internetin yavaş olduğun farkettim. Hız testi yaptım komik ama 0.7 mb hız çıktı. Modem resledim, bilgisayara virüs testi yaptım temiz çıktı. Bir değişiklik olmadı. TTNET aradım arıza kaydı aldılar. Çok değil 1 saat sonra ttnetten aradılar. sorununuzu çözdük diye. Kontrol ettim hız yine 14mb civarı çıktı. Derken o akşam yine 0.7-0.8mblere düştü. Bi daha aradım hattınızda sorun var dediler. Eve usta çağırdım tüm kabloları yenilettim. Bir değişiklik oldu ama ilginç bir değişim. Hız testi yaparken test ilk başladığında hızım 14mblere kadar çıkıyorum sonra yavaş yavaş azalıp 2.5mblere kadar düşüyor.  Bu sorun neden kaynaklanabilir? TTNETi biliyorsunuz arasam yine altyapınızda sorun var diyecekler. Şimdiden yardım edenlere teşekkür ederim.

Not : 2 farklı modemle denendi sonuç aynı. Zyxel ve Airties marka modemler. 

Not2: AKTnı aşmadım.

ahmetmanav
02-12-2014, 10:04   |  #2  
ahmetmanav avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

merhaba

babnızın yaptığı antlaşmayı dikkatlice kelime kelime okuyun. Antlaşmada 16Mbit ekadar yazıyorsa ayvayı yedin. Altyapı çalışamsını bahane edip senden talep edilen parayla imza attığın antlaşmayı sana 2. kez satıyorlar. Bu konuyla muzdarip birden çok kişi var uyuyorlar. Birleşip ortak bir dava ile mahkemeye vermek gerekiyor.