İki harddiskim var biri ide, biri sata. Anakartım ise sata desteklememekte. Önceki anakartımda sata vardı, o zamanlar sata harddiski kullanıyordum ve içinde işletim sistemi filan vardı. Daha sonra ansızın değiştirdim işte, sata desteklemeyen aldım anakart. İdeyi takıp onayeni sistem kurdum ve şu an o harddiskinbağlı olduğu sistemdeyim.
Sataya ulaşmak için çok yol denedim. Çok market dolaştım, çok iade talep ettim,kavga ettim filan. Sata ide dönüştürücü aldım; en güzel yol bu olduğu söylendi ama olmadı, çalışmadı. Anakart eskiyse uyumsuzluk gösterbiliyormuş.
Şu an pci bir alet budlum, satayı pci olarak takıyor. Ama bilindiği gibi pci windows açıldıktan sonra dahil olur.Yani bu satayı 1.cil olarak ullanamam,ancak ide harddiskin sistemini açıp biglisayarımndan sürücüleri anca öyle görürüm.
Yapmak istedğim eski satalı sisteme geri dönmekti ama olmadı. Belki bir gün satalı anakart bulurum ve olur.
Şu an için yapmak istedğim, ideli harddiskten pci'li satayı görebiliyorum sürücüleri. Ondaki windıowsun kurulu olduğu sürücü olan f sürücüsüne girememekteyim.Yönetici parolası vardı kullandığım zamanlardan kalan. Satalı bilgisayar bulup taksam yaparım da,bulamadım. Yazılımsal olarak o şifreyi kaldırmanın yolu var mı?
Bir de ide 80 gb sata 160 gb. Raid filan olabilir mi pci olmasına rağmen?