YouTube'a yeni illegal paylaşım davası

CHIP Online
01-08-2008, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

YouTube'un başı paylaşılan videolarla dertte... Viacom'dan sonra diğer bir medya devi de dava açtı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/YouT ... im-davasi_8029.html

Dünyada en çok ziyaret edilen sitelerin arasında yer alan ve bir süredir illegal video kullanımı nedeniyle Viacom ile sürtüşmeler yaşayan Google'ın YouTube'u bir kez daha mahkemelik oldu.

İtalya'nın önde gelen medya kuruluşlarından biri olan Mediaset Group, İtalya'da yayınlanan pek çok filmi ve TV Show'unu kendisi hazırlıyor. Silvio Berlusconi'nin sahibi olduğu İtalyan grup, son günlerde tatsız bir durum yaşıyordu. Bu tatsızlığın ana nedeni ise Google'ın şirketin kendisine ait olan bir takım video'ları sitesinde yayınlaması oldu.

Olayı mahkemeye taşıyan ve YouTube ve ait olduğu Google'a karşı 500 milyon Euro'luk tazminat davası açan Mediaset Group'un geçtiğimiz ay gündeme getirdiği bu olayla ilgili iddiasına göre, YouTube'ta kendilerine ait olan 4.643 adet video bulunuyor ve bu filmler dakika şeklinde hesaplandığında 325 saatlik bir izleme süresi ortaya çıkıyor. 325 saatlik kaybı olduğunu ısrarla vurgulayan ve zararının tazmin edilmesini bekleyen grup, 500 milyon Euro'luk tazminatla zararının karşılanmasını isterken, bu tutara reklam show'lardan elde edilen reklam gelirlerinin dahil olmadığı da açıklandı.

Olayın ardından Google'ın bu konuda ne diyeceği merak edilirken, Google'dan henüz bu konuda yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor.


Tüm konu: YouTube'a yeni illegal paylaşım davası

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google'ın başına gelen bu mahkeme olayı ile ilgili düşünceleriniz...

frozen
01-08-2008, 02:59   |  #2  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

İlginç birşeyi merak ediyorum.
Herkes sürekli: " vay canına youtube u kapattılar nasıl zihniyet" diyip dururken adamlar hiç iplemeden yollarına devam ediyorlar. Türkiye gibi bir ülkeyi bu denli görmezden gelemezsiniz! Çoğu ülkede olmasına rağmen bizim ülkemizde youtube a dair bir temsilcilik yok bilen kaç kişi var bunu? Mahkemelerimize ve herhangi bir kuruma verdikleri bir açıklama metni yok.
a afedersiniz. Bir keresinde "yardıma hazırız" demişlerdi. Sanki işgal altındayız da bizi işgalden kurtacaklar. Nasıl bir yardımsa anlamadım gerçi neyse saptırmayayım konuyu.
Böyle zihniyette ki bir firma için kaygıya gerek yok bence. youtube açılmamalı bana göre bizim ülkemizde. Ta ki bizim statümüzü kabul edip temsilciliğini açana ve geri adımlarını atana kadar.
Böyle düşünceler içinde olduğum bir durum hakkındaki görüşümse:
500 milyon euro az bile.. Daha fazla olmalıydı. Çok daha fazla.

m_ehman
01-08-2008, 09:40   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Bence de bu onlar için o kadar da büyük bir para değil Bizim için fazla gözüke bilir

ReFeRaNSs
01-08-2008, 09:43   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

o para google için sakız parası desem yeridir heralde adamların her yerden geliri var arkadaşım ayrca you tube yi bncede hiç açmayalım zaten hiç bir işe yaramıyor