YouTube: Bilinmeyen gerçekler

CHIP Online
24-08-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu haberi okuduğunuzda, YouTube hakkında bilmediğiniz ne kadar çok şey olduğunu anlayacaksınız...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/yout ... ercekler_22018.html

Resimlerle: YouTube'daki en acayip 4KB demoları

Ülkemizde yasak olmasına rağmen YouTube'un Türkiye'de son derece popüler olduğunu biliyoruz. Bu ilgi sitenin başarısından mı yoksa yasakların doğurduğu meraktan mı kaynaklanıyor kestirmek güç ama YouTube'un sadece Türkiye'de değil dünya çapında bir fenomene dönüştüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz. İşte internetin en renkli sitelerinden biri olan YouTube hakkında bilmediğiniz bazı ilginç bilgiler...

YouTube, o sıralarda PayPal'da çalışan üç arkadaş olan Steven Chen, Chad Hurley ve Jawed Karim tarafından 2005 yılında kuruldu. Sitenin kuruluşu 14 Şubat yani sevgililer gününe denk geliyor. Üç kafadar siteyi kurarken bugünkü haline dönüşeceğini hesaplamamışlardı ve tek istekleri e-posta ile gönderilmesi zor olan videoları kendi arkadaşları ile kolayca paylaşabilmekti.

YouTube'da yayınlanan ilk video Jawed Karim tarafından 23 Nisan 2005'te siteye yüklendi. Bugüne kadar 3,4 milyon kez izlenen "Me at the Zoo" ("Hayvanat bahçesinde ben") bu tarihi video sadece 18 saniye uzunluğundaydı ve Karim'in fillerin kafesi önündeki görüntülerini içeriyordu.


Tüm konu: YouTube: Bilinmeyen gerçekler

İzleyin: Gizli YouTube oyunu!

Resimlerle: YouTube'daki en acayip 4KB demoları


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce YouTube 2010'u karda kapatabilir mi?