YouTube davası sonuçlandı!

CHIP Online
25-06-2010, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Viacom'un Google'a ait YouTube sitesine karşı açtığı 1 milyar dolarlık dava sonuçlandı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/youtube-davasi-sonuclandi_20837.html

Resimlerle: Adım adım YouTube'a giriş

YouTube Google'ın başını ağrıtmaya devam ediyor. Ama en azından bu kez Google'a mahkeme masrafları dışında bir zararı olmadı ve arama motoru devi tam 1 milyar dolar ceza ödemekten son anda kurtuldu.

Dünyanın en büyük dördüncü yayıncı firması olarak kabul edilen Viacom'un YouTube üzerinde "on binlerce telif hakları korunan eserin yüz milyonlarca kez gösterilmesinin" sonucu olarak açtığı davaya bakan yargıç Louis Stanton davayı reddetti. Gerekçesi ise "Google ve YouTube'un videoların kullanıcılar tarafından yasa dışı şekilde gönderildiğine dair genel bir farkındalık sahibi olmalarının, telif yasalarını çiğnedikleri anlamına gelmeyeceğini" şeklinde açıkladı.

İçinden çıkılması zor gibi görünen bu konuda her ne kadar YouTube suçlu gibi görünmese de, dizilerin bölümlerinin tamamının da yayınlandığı site üzerindeki yayından asıl üreticilerin bir gelir elde etmiyor olması ciddi itirazlara neden olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Tüm konu: YouTube davası sonuçlandı!

İzleyin: Hitler yasağa kızgın!

Resimlerle: Adım adım YouTube'a giriş

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce yargıç doğru kararı mı verdi?

Nicoll
26-06-2010, 00:04   |  #2  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Ben Viacom'un yerinde olsam...

Temyize gider ve Google'a 1 milyar dolar, davaya bakan yargıca da zaman kaybına sebep olduğu için 2 milyar dolarlık ayrı bir tazminat davası açardım.

Ayrıca yargıcın Google'dan rüşvet alıp almadığı anlaşılması için özel hayatının gizli takibe alınmasını talep ederdim...

world_pc
26-06-2010, 10:27   |  #3  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj

Doğru kararı verdiğini düşünüyorum, İşin içiNde kullanıcının da suçu olabilir..