yükleme için çekirdek dll gerekli hatası

carloska
07-04-2009, 19:18   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj

mrb arkadaşlar...

pc yi hızlandırmak için sordum.com daki programı kullandım ve pc çöktü... başlıktaki hatayı veriyor... sp1 cd sini takıp kurtarma konsolundan önce R ye sonra 1 e basıp  chkdsk /p /r yaptım ama olmadı hala aynı hatayı veriyor.. güvenli moddada açılmıyor her seferinde aynı hatayı alıyorum.. format veya onarma yapmadan kurtarma konsolunca pc yi nasıl kurtarabilirim..

Mustafa@PC
07-04-2009, 21:29   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Windows xp Cd Takın Normal Format Atar Gibi İlerleyin...İlk Ekranda Onarmak için R ye Basın Seçeneğinde R ye Basın Ms-Dos Komut Sistemi Açılıcak,Burda Size Hangi "Windows Klasöründe Oturum Açmak İstiyorsunuz" Dicek Orda "1:C:\Windows" Vardır,Sizde "1" Yazıp Enterlıcaksınız.Daha Sonra Size Parola Sorucak Parolanız Varsa Yazıp Enterlayın,Yoksa Hiçbir Şey Yazmadan Enter Deyip Devam Edin,Artık Kurtarma Konsolundasınız Burda Aşağıdaki Söyliceğim Komutları Sırayla Uygulayın;

chkdsk /r Yazıp Enterlayın(chkdsk ile /r arasında bir boşluk var)
fixboot Yazıp Enterlayın
fixmbr Yazıp Enterlayın

2.Ve 3.Komutlarda Sizden Onaylamanızı İster Sizde E Yazıp Enterlayın (Yani Evet)

Bu İşlemler Bittikten Sonra exit Komutunu Yazın ve Enterlayın ve Windowsu Normal Olarak Başlatın...

Bu Komutları Bi Uygulayın...

carloska
07-04-2009, 22:57   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
175 mesaj

aynısını yaptım ama yine aynı hatayı verdi.. cd den kopyalama yapmadan olmicak sanırım ama nası yapcam bilmiyorum

carloska
08-04-2009, 00:30   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
175 mesaj

pc yi açamadığım için HD de ne olduğuna bakamıyorum nasıl açarsam açim aynı hatayı veriyor.. hatada çekirdek dll ler diyor sanırım birden fazla dll dosyası eksik onları kurtarma konsolundan hangi komutlarla kopyalayabilirim..

Mustafa@PC
08-04-2009, 01:49   |  #5  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

windowsu onarmayı dene...

carloska
08-04-2009, 02:45   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
175 mesaj
Mustafa@PC
kardeş sende biliorsun eğer özel bi dosyan yoksa onarmak format atmaktan daha kötü oluyor... bi kaç eksik dosya için format veya onarma yapmak istemiyorum... başka bi forumda bi arkadaş;

"Kurtarma konsoluna gelip XP cdsindeki i386 klasörüne girerek

expand kernel32.dl_ C:\windows\system32 yazıp enterla

sonra

expand ntdll.dl_ C:\windows\system32 yazıp enterla"
yazmış... bende ;

E:\>expand i386\kernel32.dl_ c:\windows\system32 yaptım ve
kernel32.dll üzerine yazılsın mı uyarısına evet dedim
1 dosya genişletildi yazdı

E:\>expand i386\ntdll.dl_ c:\windows\system32 yapınca
sistem belirtilen dosya ya da dizini bulamıyor uyarısı verince

E:\>expand i386\ntdll.dll c:\windows\system32 yaptım ve
dosya genişletilemiyor uyarısı verdi

bende bu sefer copy komutuyla üstüne tekrar yazıp expand komutunu tekrar kullanınca yine dosya genişletilemiyor uyarısı verdi.. exit yapıp çıktım bende ama en azından kopyalamayı yapabildim şimdi hangi dosyaları kopyalamam gerektiğini bilmem yeterli sanırım...

carloska
09-04-2009, 17:40   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
175 mesaj
Mustafa@PC
onarmakla yeniden yüklemeyi aynı şey sanıyodum... kullandığım cd de onarma yoktu başka cd den denedim ve oldu.. bütün programlar durutır sadece explorer 8 ve media player  yeniden yükledim.. saolasın