Arkadaşlar benim gibi her 1,5 ayda bilgisayarına format atan bi manyak için 60 bilgisayarın aynı anda bağlandığı bir hattan güncelleme yapmak zor iş şu anda bilgisayarım tam olarak güncel olduğu için güncellemelerin yedeğini almak istiyorum nasıl yapabilirim araştırdığım çoğu yerde redist. sürümlerini indirmekten bahsediyorlar ama onlarıda bi daha indirmek ve tek tek indirmekten üşeniyorum
Yüklü güncelleştirmeleri yedeğe almak
Güncelleştirmelerin (SP1-SP2-SP3) "setup"ını indirin bir defalığa mahsus. Farmat sonrası bu "setup" dosyalarını çift tıklayarak kurarsınız.
eltahirGüncelleştirmelerin (SP1-SP2-SP3) "setup"ını indirin bir defalığa mahsus. Farmat sonrası bu "setup" dosyalarını çift tıklayarak kurarsınız.sp3 bile bütün güncelleştirmeleri içermiyor maalesef. sp3 kurduktan sonra da bir sürü güncelleştirme geliyor. Ama tabi sp3ü xp cdsine entegre edip kurmak en akıllıca olanı.
eltahirGüncelleştirmelerin (SP1-SP2-SP3) "setup"ını indirin bir defalığa mahsus. Farmat sonrası bu "setup" dosyalarını çift tıklayarak kurarsınız.Benim istediğim zaten sp3 den sonraki güncellemelerin bilgisayarıma kurulu hallerinin yeni bir temiz formattan sonra yeniden kurabilmek için yedeğini almak zaten sp3 yüklü bilgisayarda ama sanırsam tek çare yeniden indirmekAncak araştırırken bir programa rast geldim windows updates downloader adında tüm güncelleme dosyalarını kendisi sanırsam redist olarak indiriyor aslında nlite ile xp ye entegre edip direk flash bellek üzerinden temiz format atmak daha şık olacaktır
Programa burdan ulaşıp inceleyebilirsiniz
www.windowsupdatesdownloader.com
kur deep freeze standard 6.53 ü keyfine bak
Bu program ile ilgili aklıma şu sorular takılıyor:
1. Program, güncellemeleri indirdiğimiz güncelleme listesi dosyasına göre mi yoksa bilgisayarımızda olmayan güncellemelere göre mi belirliyor? Yani güncelleme listesi dosyası "SP3 sonrası" ve "19.10.2009 tarihi öncesi" zaman aralığında yayımlanan güncellemeleri mi algılıyor?
2. Sistemin şu an için güncel görünmektedir ve Microsoft'un resmi internet sitesinden kontrol ettiğimde herhangi bir güncelleme bulunmamaktadır. Buna rağmen program algıladığı güncellemelerden bazılarını gri (silik) renkte bazılarını ise siyah renkte göstermektedir. Sonuç olarak buradaki renkler ne anlama gelmektedir? (Gri renkli görülenler sistemde bu güncellemelerin olduğunu mu göstermektedir?)