Yüklü güncelleştirmeleri yedeğe almak

SR71BlackBird
20-05-2009, 14:24   |  #1  
SR71BlackBird avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj

Arkadaşlar benim gibi her 1,5 ayda bilgisayarına format atan bi manyak için Ağzı kulaklarına varıyor 60 bilgisayarın aynı anda bağlandığı bir hattan güncelleme yapmak zor iş şu anda bilgisayarım tam olarak güncel olduğu için güncellemelerin yedeğini almak istiyorum nasıl yapabilirim araştırdığım çoğu yerde redist. sürümlerini indirmekten bahsediyorlar ama onlarıda bi daha indirmek ve tek tek indirmekten üşeniyorum

Mustafa@PC
20-05-2009, 14:28   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

O redistleri yani updatelerin setup haliyle indirip saklamak gibi bir çözümü denemek istemiyorsan pc nin şuanki imagini alıp herhangi bir durumda format atmadan şuanki haline dönebilirsin bunun için önereceğim program acronis true image programı burda resimli anlatımı varmış bir bak istersen;

Süleyman.
20-05-2009, 14:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Güncelleştirmelerin (SP1-SP2-SP3) "setup"ını indirin bir defalığa mahsus. Farmat sonrası bu "setup" dosyalarını çift tıklayarak kurarsınız.

Feel Good
20-05-2009, 14:44   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
eltahir
Güncelleştirmelerin (SP1-SP2-SP3) "setup"ını indirin bir defalığa mahsus. Farmat sonrası bu "setup" dosyalarını çift tıklayarak kurarsınız.
sp3 bile bütün güncelleştirmeleri içermiyor maalesef. sp3 kurduktan sonra da bir sürü güncelleştirme geliyor. Ama tabi sp3ü xp cdsine entegre edip kurmak en akıllıca olanı.

SR71BlackBird
20-05-2009, 14:54   |  #5  
SR71BlackBird avatarı
OP Yıllanmış Üye
175 mesaj
eltahir
Benim istediğim zaten sp3 den sonraki güncellemelerin bilgisayarıma kurulu hallerinin yeni bir temiz formattan sonra yeniden kurabilmek için yedeğini almak zaten sp3 yüklü bilgisayarda ama sanırsam tek çare yeniden indirmek Ölü

Ancak araştırırken bir programa rast geldim windows updates downloader adında tüm güncelleme dosyalarını kendisi sanırsam redist olarak indiriyor aslında nlite ile xp ye entegre edip direk flash bellek üzerinden temiz format atmak daha şık olacaktır

Programa burdan ulaşıp inceleyebilirsiniz
www.windowsupdatesdownloader.com

Kapalı Hesap (101323)
13-11-2009, 13:36   |  #6  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

kur deep freeze  standard  6.53  ü  keyfine  bak 

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (53450) ~ 13 Kasım 2009 13:36
Mody
21-11-2009, 00:01   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

Bu program ile ilgili aklıma şu sorular takılıyor:

1. Program, güncellemeleri indirdiğimiz güncelleme listesi dosyasına göre mi yoksa bilgisayarımızda olmayan güncellemelere göre mi belirliyor? Yani güncelleme listesi dosyası "SP3 sonrası" ve "19.10.2009 tarihi öncesi" zaman aralığında yayımlanan güncellemeleri mi algılıyor?

2. Sistemin şu an için güncel görünmektedir ve Microsoft'un resmi internet sitesinden kontrol ettiğimde herhangi bir güncelleme bulunmamaktadır. Buna rağmen program algıladığı güncellemelerden bazılarını gri (silik) renkte bazılarını ise siyah renkte göstermektedir. Sonuç olarak buradaki renkler ne anlama gelmektedir? (Gri renkli görülenler sistemde bu güncellemelerin olduğunu mu göstermektedir?)