Anakart: 478 lira. GIGABYTE EX58-UD3R, X58, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1366, 6.4GT/s (24 GB'a kadar ram destekliyor).
İşlemci: 1724 lira. INTEL Core i7 975 3.33 GHz Quad Core Socket 1366 8MB Extreme Edition (Şu anki en güçlü işlemci).
Ram: 287 lira. CORSAIR TR3X6G1600C8 2GBx3 1600MHZ C8 INTEL I7 6GB KIT DDR3 (Core i7 sistemlerle üç kanallı hafıza mimarisi daha geniş veriyolu imkanı sağlıyor.
Ekran kartı: 280 lira. Zotac GTS 250 GDDR3 512MB 256Bit Nvidia DX10 (Üst seviye iyi bir kart.)
Sabit Disk: 196 lira. 2 adet WD 3,5" 500GB 32MB SATA2 7200 Rpm Caviar Black (Raid 0 yaparak performansı arttırabilirsiniz ama riski de vardır).
DVD yazıcı: 36 lira. SAMSUNG SH-S223B 48xCDRW 22xDVDRW SATA
Kasa: 262 lira. Cooler Master RC-690 650W nVIDIA SLI UYUMLU MidT ATX SİYAH
Toplam 3263 lira yapıyor. Bütçeyi aştığının farkındayım ama nakit alım yapacaksanız bu krizde daha uygun fiyata alabileceğinizi tahmin ediyorum pazarlıkla.
Tahmin ediyorum size bu görevi verenlerin beklentisinin çok üzerinde bir sistemdir bu. Hemen herşey üst seviye. Yalnız birkaç ay sonra daha güzel anakartlar gelecek. SATA3, USB3 destekli anakartlar piyasaya sürülecek.
İşlemci konusunu biraz araştırdım sordum felen , çıkardığım sonuç özet olarak şu:Ram meselesi sisteme göre değişen birşey. Size görüntü işleme vesaire için işlemci gücü gerekiyor ki bunun için de 4 çekirdekliler uygundur. Anladığım kadarıyla ekran kartına çok ihtiyacınız yok. Bu kriterler çerçevesinde ben en güçlüsünü önermeye çalıştım. Fazla gelirse kırpılabilir ve hala çok güçlü bir sistem elde edebilirsiniz. Ekran kartı performansını ise hafıza boyutu belirlemez; 512 MB veya 1 GB olması pek önemli değildir.
görüntü işlemede kullanılan programlar core2Quad işlemcilerle uyumlu değil yani demek istediğim ekstradan gereksiz işlemci gibi olucak fakat diğer yandan görüntü işleme programı çalışırken aynı zamanda başka ofis programları da çalışırsa core2Quad burada baya bi rahatlama sağlıyor sanırım .
o yüzden ileride core2Quad işlemcilerin de ucuzlayacağını düşünerek şimdiden 4 çekirdekli almak yerine 2 çekirdeklilerin o bahsettiklerinizden en sağlamını almak daha iyi diye düşündümRAM konusunda ise en iyi performansı verecek olayı çözemedim bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa başkalarınında işine yarayabilir bu bilgi . mesela
2x2=4 4GB RAM 3x2 = 6 GB RAM 4x2 =8GB işlemcinin intel anakartın ise FSB ve diğer ayarlar açısından uyumlu olacağını varsayarsak bunlardan hangisi en iyi performans verir,anakart 512 ya da 1 GB olabilir , anakartın çok profesyonel bişey olmasına gerek yokmuş . bana özellikle Nvidia dediler ama Nvidia ile aynı özelliklere sahip daha iyi diyeceğiniz
ATİ ya da diğer markalarda varsa olabilirbunları kabaca dikkate alırsak düşündüğünüz bi sistem varsa belirtirseniz güzel olur, çünkü sonuç olarak diğer önerilere de bakıp yarın bi rapor vermem gerekiyor. dediğiniz gibi bunu bana araştırmamı söyleyenler sistem yöneticiliği yapan elektronik, telekom ve bilgisyar mühendisi olan kişiler donanım konusunda profesyonel olmasalarda anlıyorlar baya.
Son Düzenleme: Süleyman. ~ 30 Temmuz 2009 17:08