Arkadaşlar Vista Home Premium yüklü notebook var elimde.Şimdi bu bilgisayarı Windows 7 ye terfi ettrimek istiyorum.Sizce sıfırdan bi kurulum mu yapmalıyım yoksa yükseltme de aynı kapıya çıkar mı?Daha önce Windows 98 i Windows XP ye yükseltmiştim hiç verim alamamıştım.Bu iki seçenek arasındaki fark nedir açıklar mısınız?Teşekkürler...
Yükseltme mi Yoksa Yeni Kurulum Mu?
Yükseltmede tüm programlarınız kalıyor.Normal kurulma göre daha uzun sürüyor.
20den az program varsa yeni kurulum yap. Daha fazla varsa yükseltme yap :)
bence yeni kurulum ve aynı parayla lisanslı bir dvd almak daha mantıklı bu sayede daha stabil çalışan bir win7 olacaktır ve bazı eski programlarda uyumsuzluk yaşanmayacaktır
Yeni kurulum.
Hem taze kurulumun hızına varmış, hem de gereksizlerden arınmış olursunuz...
yükseltmede win 7 de önceki lisansmi gecerli oluyordu yani vistadan win7 yükselme
vistaninmi keyini kulanmali yada yükseltme dvd lerdede mi yeni key var
vistan kaç bit yükleyeceğin win 7 kaç bit ? ayrıca hangi sürümünü yükleyeceksin? 64 bit yükleyeceksen 2 gb ramın olması lazım 32 bitte 1 gb ramın olması lazım. sen bide yükseltme danışmanını yukle
Win 7 yi sıfırdan yüklemek daha verimli olacaktır bence.Çünkü yükseltme işleminde vista dan kalan kalabalık ve büyük ölçüde kullanılmayacak dosyalardan da arınmış olursun ;) tabi harddiskinin 180 gb dolu olması yükseltme işlemini daha cazip kılabilir ama tam performaans bence yeni kurulumda