yurt dışından paraça alırken...

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
sqrm
17-04-2004, 09:45   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj

yaw arkadaşlar bişi soracağım aranızda yutdışından bilgisayar parçası alan varmı acayip fiyat farkı varya (örn: hauppauge win pvr tr de 249+kdv us de 199 $ ) onu bi sekilde bizim gumrukte kapatıyolarmı. mesela kdv yi eve gelen kargoyu ödenecek vergiler baslıgı altında ödüyormuyuz. international alışveriş yapan arkadaşlardan cevap bekliyorum

siirlerefendisi
19-04-2004, 23:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
153 mesaj

valla bu işler biraz tehlikeli çünkü gümrüğe bir takılırsa ayvayı yersin zor alırsın ayrıca ülkemizde gümrük vergileri çok yüksek genellikle doğubankta istediğin parçayı tedarik edersin kendin almaya kalkma çoğu site türkiyeye yollamıyor zaten
ama kitap cd gibi eğitimsel amaç taşıyan ürünleri alabilirsin bunlarda gümrük yoktur ancak ticari amaç taşımadan almalısın yani  bir üründen bir yada iki taneye izin veriyorlar fazlasına iyne gümrük alırlar

sqrm
21-04-2004, 23:58   |  #3  
OP Üye
50 mesaj

aslında bizde gumrukçu çok numune olarak çekme imkanı varmışta sonradan duşundumde bu elektronik bozlabilitesi yuksek olan birşey ole bozulduğu zaman adamın gırtlağına basamayacağım yerden urunu almak istemiyorum turkiyeden alacağım zaten ne alacağıma da karar verdim yinede sağol