yurtta wireless bağlantı sorunu

atakan123
25-10-2009, 19:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Merhaba arkadaşlar.Yurtta kalıyorum ve laptop tan kablosuz ağa bağlanmaya çalışıyorum.Sorun şu:Yurt 4 katlı ve modem ile bağlantılı bir access pointi 1. kata yerleştirmişler.Ben de 3. katta olduğum için haliyle kablosuz ağa bağlanamıyorum.Aradaki duvar sayısı bir hayli fazla.1. kattaki access point de tek portlu ve değiştirilmesi mümkün gözükmüyor.İnternette kopmalar yaşanıyor.Özellikle genel kullanım saatlerinde (akşam 7-8 civarı) internete bağlanmak mümkün olmuyor.Dosya indirmek de bir hayli sıkıntı.Piyasayı araştırdım.Wireless adaptörleri, vericiler için omni antenler ve bunların (laptoplara bağlantısı için vs.) usb adaptörleri,pcmcia kartları ve access pointler mevcut.

Sorum ise şunlar:
-Access pointlerin kablolu modemi kablosuz hale getirmek için kullanıldığını biliyorum.Ben bir access pointi laptopuma bağlasam bu kablosuz bağlantıya bağlanabilir miyim? Ne kadar faydalı olur?
-Vericiler için kullanılan omni antenlerden ve adaptörlerinden alıp laptopa bağlasam işe yarar mı? Burada önemli olan normalde omni antenlerin vericiler için kullanılıyor olması.Ben bu antenden alıcı olarak faydalanmak istiyorum.Bildiğim kadarıyla dbi kavramına göre iç mesafede farklılık arzediyor(arada bulunan duvar sayısı vs.)Bu antenler işe yarar mı?
-Pcmcia kartları faydalı olur mu?

Bu bağlantı şekilleri konusunda bilgisi bilen arkadaşlar varsa lütfen paylaşalım.Umarım sorularımın çokluğuna bakmazsınız.Şimdiden teşekkürler.